Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Trojans katkaisemaan tappioputkeaan

 
Trojans katkaisemaan tappioputkeaan

Trojans on avauspelissä ottamansa voiton jälkeen kyntänyt melkoisen syvällä kärsien viisi perättäistä tappiota, viimeisimpänä masentavan 90-0 löylytyksen Butchersilta. On kuitenkin vaikea uskoa, että Trojans olisi aivan niin huono kuin viimeisin tulos antaa ymmärtää. Kahdessa edellisessä ottelussa oli nimittäin nähtävillä jo jonkin asteista heräämistä. Kolme ottelua viikon sisällä oli kuitenkin aivan liikaa nuorelle joukkueelle ja kokenutta Butchersia vastaan eivät paukut yksinkertaisesti enää riittäneet.

Viikon lepotauko on toivottavasti auttanut lataamaan akkuja ja antanut loukkaantuneille aikaa parantua, sillä maanantaina vastaan tulee toinen kauteensa totaalisen pettynyt joukkue, Wolverines. Siinä missä Trojans otti pataan hallitsevalta mestarilta rökälenumeroin, joutui Wolverines olemaan se joukkue, jolta puolitoista kautta kestäneessä tappioputkessa ollut Tampere Saints otti historiansa ensimmäiset pisteet. Kohtalon ivaa, että valmentaja Anthony de Carvalhon 39 ottelun tappioputki päättyi juuri joukkuetta vastaan, jonka puikoissa suurin osa tästä kyseenalaisesta ennätyksestä syntyi.

Kova kamppailu sarjapaikasta
  
Maanantain taisteluparin tunnelmat ovat siis hyvin samanlaiset. Kummallakin on yksi voitto ja viisi tappiota. Juna pudotuspelien suhteen on molemmilta mennyt ja nyt joukkueiden pitää yrittää koota itsensä välttääkseen joutuminen tasonmittausotteluun I divisioonan voittajaa vastaan. Pahimpana peikkona uhkaa jopa putoaminen sarjaporrasta alemmas.

Trojansin ongelmista on jauhettu jo koko alkukauden ja ne voidaan kiteyttää yhteen lauseeseen: hyökkäys ei tee tarpeeksi pisteitä. Pistekeskiarvolla 6,7 ei voiteta tällä hetkellä Vaahteraliigassa ainuttakaan joukkuetta. Oli Trojansin onni, että sen ensimmäinen vastustaja oli vielä pahemmassa kohmeessa ollut Saints, jonka voittoon kuusi pistettä vielä tuolloin riitti. Trojansiin verrattuna Wolverines on suorastaan tehtaillut pisteitä. Pistekeskiarvo on lähes neljän maalin luokkaa eli 27,2 pistettä per ottelu.

Trojansin keskushyökkääjä Gerard Hamlett on Butchers-ottelua lukuunottamatta edennyt varsin hyvin, vaikka isommat maineteot ovatkin loistaneet poissaolollaan. Sen sijaan heittohyökkäyksessä on isompia ongelmia. Pelinrakentaja Billy Hart ei ole koko kauden aikana löytänyt laitahyökkääjiensä kanssa yhteistä säveltä ja hyvinkin heitetyt pallot ovat hylkineet kiinniottajien tartuntaelimiä. Lisäksi kolmannen jenkin, Marques Daileyn rooli on jäänyt toistaiseksi vähäiseksi. Turkulaisten kaikkein pahimmat ongelmat ovat kuitenkin linjoissa, sillä jo alkuaan vähäväkisessä ja kokemattomassa linjamiesten kaartissa on kärsitty loukkaantumisista ja tuleen on jouduttu heittämään jo ensikertalaisia ja C-junioreja.

Wolverinesillakin juoksupeli on hyvässä, ellei peräti erinomaisessa mallissa, sillä Wolvojen Jason Harrison ja Stephen Stokes ovat liigan kärkietenijät. Harrisonin keskiarvo yritystä kohden on huikeat 12,5 jaardia. Heittopelit sen sijaan ovat tuottaneet tulosta aavistuksen Trojansiakin heikommin, edettyjä jaardeja ottelua kohden on keskimäärin 125, kun Trojansin keskiarvo on 150 jaardia. Wolverinesille on kuitenkin nostettava hattua siitä, että se luottanut kotimaiseen pelinrakentajaan ja antanut Janne Lehtiselle vastuuta ja peliaikaa. Se kantaa varmasti hedelmää ennen pitkää.

Maanantaina nähdään siis kahden epätoivoisen joukkueen kiihkeä kamppailu pisteistä. Jännitystä se on tällainenkin jännitys, joten Turun Urheilupuiston yläkentällä tunnelma on varmasti proverbiaalisessa yläkvartaalissa, vaikka joukkueet ovatkin alakvartaalissa.

Turku Trojans-Helsinki Wolverines Turun Urheilupuiston yläkentällä maanantaina 27.7. klo 19.00.

Trojansin tiedotteesta / UrheiluTurku.com


Takaisin edelliselle sivulle


Turku Trojans - logo

Trojans - 2009 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009

Ottelut kaudella 2009

Seuran tiedot - Seuran kotisivutSaksan mestari Tommi Pinta palaa Vaahteraliigaan

Saksan mestari Tommi Pinta palaa Vaahteraliigaan

Maajoukkuemies Tommi Pinta palaa Vaahteraliigaan. Edelliset kaksi kautta Saksassa pelannut sisempi laitahyökkääjä on tehnyt sopimuksen viime kauden hopeajoukkueen, turkulaisen Anders Trojansin kanssa.

Lue lisää
Noronen jatkaa SAJL:n johdossa

Noronen jatkaa SAJL:n johdossa

Suomen amerikkalaisen jalkapallon liiton liittokokous valitsi yksimielisesti puheenjohtaja Roope Norosen jatkamaan tehtävässään seuraavaksi kahdeksi vuodeksi.

Lue lisää
Vaahteraliiga Nelonen Prolla myös ensi kaudella

Vaahteraliiga Nelonen Prolla myös ensi kaudella

Amerikkalaisen jalkapallon kotimainen pääsarja Vaahteraliiga näkyy Nelonen Prolla myös kaudella 2015.

Lue lisää
Vaahteraliigan ykköstykki Crawford Trojansiin

Vaahteraliigan ykköstykki Crawford Trojansiin

Syksyn varmasti kovin siirtouutinen on viime kaudella Vaahteraliigassa eniten jaardeja ja pisteitä keränneen keskushyökkääjä Jocques Crawfordin siirtyminen Seinäjoki Crocodilesista Turkuun ja Trojansiin.

Lue lisää
Trojansin linjaan kokoa ja kokemusta

Trojansin linjaan kokoa ja kokemusta

Trojansin hyökkäyksen linja saa odotetun paluumuuttajan, kun Kamran Osman palaa kasvattajaseuraansa.

Lue lisää
Sami Toivonen vahvistamaan Trojansia

Sami Toivonen vahvistamaan Trojansia

Komearaaminen maajoukkuetukimies Sami Toivonen tekee kaudella 2014 paluun Trojansin pelipaitaan kahden vuoden tauon jälkeen.

Lue lisää