3 Claudio Verino
12 David Monsalve
20 Arttu Seppälä
21 Pablo Gomez-Marttila

Heinäkuun viimeisen ottelunsa lauantaina Pietarsaaressa pelannut Inter päätti rehellisesti sanottuna mustan heinäkuunsa tärkeään 0-1(0-0) voittoon kotijoukkue FF Jarosta. Ottelun ainoan maalin viimeisteli kolme minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä Joni Kauko.

Ottelun ainoan maalin tehnyt Kauko oli lähellä maalintekoa jo 11 minuutin kohdalla, kun mies tälläsi pallon kaukaa Jaro-maalin oikeaan pystytolppaan.

Inter oli kokonaisuudessaan avausjaksolla ehkä hivenen niskan päällä. Joukkueen peli kulki mukavasti ja palloja saatiin pelattua laitoihin, mutta sieltä lähteneissä keskityksissä ei ollut tarvittavaa osoitetta.

Interin parhaat maalipaikat avausjaksolla osuivat Timo Furuholmille ja Ats Purjeelle. Furkan löysän kudin hyvästä paikasta torjui Jaro-vahti Vitali Telés. Purjeen veto hyvästä paikasta painui niukasti ohi takatolpan.

Ilman maalipaikkoja ensimmäisellä jaksolla ei jäänyt kotijoukkue Jarokaan. Varsinkin joukkueen erikoistilanteet ja keskitykset maalille olivat aina vaarallisia. Jaro-pelaajista maalia pääsivät yrittämään parhaimmista paikoista Jani Tanska sekä Mikko Hyyrynen. Sihti oli kuitenkin hukassa.

Ottelun toisella jaksolla pelin tempo laski. Interin kohdalla voidaan puhua varmasti viikon aikaisen matkustamisen vaikutuksesta. Myös Pietarsaaren märkä kenttä varmasti oli myös yksi pelitempoon vaikuttava tekijä.
Jaro oli lähellä mennä ottelussa johtoon 62. minuutin kohdalla. Patrick Bantamoi torjui Sebastian Mannströmin kovan laukauksen eteensä. Sylkypallosta maalia pääsi yrittämään vielä Petter Meyer, mutta viime viikkoina kritiikkiä joistakin virheistään saanut Patrick Bantamoi torjui Jaro-pelaajan yrityksen tyylikkäästi reaktiotorjunnalla.

Ottelun ratkaisuksi voidaan nostaa Interin suorittamat kolme pelaajavaihtoa. Vaihdosta kentälle tulleet Kennedy Nwanganga, Touko Tumanto ja Guillano Grot toivat uutta puhtia joukkueen peliin.

- Vaihdosta kentälle tulleet pelaajat toivat lisävoimaa meidän pelaamiseen. Grot ja Tumanto olivat värkkäämässä voittomaalia ja myös Kennedy onnistui tänään hyvin, kiitteli Interin päävalmentaja Job Dragtsma vaihtopelaajia.

Kolmikosta Grot ja Tumanto olivat järjestämässä myös Joni Kaukon voittomaalia. Tumanto syötti pystypallon Grotille, joka jatkoi sen Jaro-puolustuksen selustaan leikanneelle Kaukolle. Tarkka kuti maalin vasempaan alakulmaan ja Inter pääsi juhlimaan lähes kahden kuukauden tauon jälkeen voitto Veikkausliigassa.

- Voitto oli meille tärkeä, niin henkisesti kuin loppukauden kannalta. Tästä on hyvä jatkaa, jutteli Dragtsma ottelun päätyttyä.

Interin tiedotteesta / UrheiluTurku.com

FC Inter ry - logo

FC Inter - 2009 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009

Ottelut kaudella 2009

TPS solmi jatkosopimuksen nuoren oman kasvattinsa kanssa

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on käyttänyt laitahyökkääjä Veeti Pohtion, 18, sopimuksessa olleen option.

FC Inter vapautti Jarkko Wissin päävalmentajan tehtävästä

FC Inter Turku Oy on vapauttanut Jarkko Wissin Interin liigajoukkueen päävalmentajan tehtävästä.

18-vuotias Joonas Kekarainen siirtyy Interiin

FC Inter on solminut 2+1-vuotisen pelaajasopimuksen 18-vuotiaan Joonas Kekaraisen kanssa. Oman ikäluokkansa maajoukkueen vakionimiin kuuluva keskikenttäpelaaja siirtyy Interiin Käpylän Pallosta.

Nuorten maajoukkuepuolustaja Eero Uusitalo jatkaa kasvattajaseurassaan

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on tehnyt kauden 2024 kattavan sopimuksen keskuspuolustaja Eero Uusitalon, 18, kanssa. Uusitalo on TPS:n oma kasvatti, joka teki ensiesiintymisensä edustusjoukkueessa viime kaudella.

Interin organisaatio vahvistuu

FC Interin seuraorganisaatio vahvistuu kahdella uudella avainhenkilöllä. Seurassa aiemmin liigapelaajana sekä valmennuspäällikkönä työskennellyt Kalle Parviainen on nimetty seuran urheilujohtajaksi. Interin kehitysjohtajaksi on nimetty Tuomas Välimäki.

Hyökkääjälupaus Onni Helén solmi kaksivuotisen sopimuksen kasvattajaseuransa TPS:n kanssa

Turun Palloseura on solminut kaudet 2024 ja 2025 kattavan edustusjoukkuesopimuksen hyökkääjä Onni Helénin kanssa.