Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ismo Lehkonen TPS:n C-junioreiden vastuuvalmentajaksi

 
Ismo Lehkonen TPS:n C-junioreiden vastuuvalmentajaksi


Monen vuoden valmentajakokemuksen omaava, viime kaudella Jokereiden liigajoukkuetta valmentanut Ismo Lehkonen aloittaa TPS:n C-junioreiden valmentajana. Ympyrän voidaan sanoa sulkeutuneen, kun ”Ika” yli kymmenen vuoden jälkeen palaa takaisin TPS:n juniorijääkiekon pariin.

Hyvin turkulaistunut Lehkonen teki nopeasti päätöksen astua mukaan C-junioreiden valmennustiimiin.

- Tuli tilaisuus, johon ei voinut vastata ei. Miksei lähteä mukaan jeesaamaan tuttua seuraa ja joukkuetta? Vuosilta 1994–1997 on jäänyt hyvät muistot ja valmennettavana oli B- ja C-junioreissa erittäin menestyneitä ikäluokkia, mietiskelee Ika.

C-juniorit poikkeuksellinen sarja

Lehkonen tuntee erityistä intohimoa juuri C-junioreiden ikäluokan valmentamiseen.

- Tämänikäisten valmentaminen on ennen kaikkea pelaajien kutittelua jääkiekon ja urheilun parissa pysymiseen. Pelaajilla ei ole vielä tunnelukkoja ja kaikki tapahtuu puhtaasti rakkaudesta lajiin. Valmentajan suurin tehtävä onkin pitää tuo tunne yllä ja saada se kantamaan myös tulevien vuosien pohjaksi, kun harjoittelun tahti kovenee, sanoo Ika.

Juniorijääkiekko kulkenut Ikan rinnalla koko ajan

Joukkue on tuttu Lehkoselle ja hän on seurannut niin tämän kuin muidenkin ikäluokkien otteita tiiviisti liigavalmennuksen ohella.

- Esimerkiksi viime kaudella tuli seurattua 150 junioripuolen ottelua ja vedettyä yhteensä 180 junnutreeniä. Näissä hommissa tulee pelurit tuntea laajasti. Ensi kauden C-junioreissa on mulle jo toisen sukupolven valmennettavia, kertoo Ika.

Valmentamisen mukauduttava nykyaikaan

Juniorijääkiekon nykytila puhuttaa laajasti ja syyttävä sormi osoittaa usein nuoria ikäluokkia, jotka viettävät aikaansa mieluummin tietokoneella kuin urheilun parissa. Ikalla on asiasta selvä mielipide:

- Totta kai nyt eletään uusia aikoja. Suurin muutos on se, että valinnanvaraa ja vaihtoehtoja vapaa-ajan käyttämiselle on niin paljon. Pojat ovat kuitenkin ihan samanlaisia kuin kymmenen vuotta sitten. Haaste onkin nimenomaan valmentajilla. Täytyy löytää uudet keinot valmentamiselle tekemällä urheilusta niin mielenkiintoista, että siitä tulee nuorten mielestä paras vaihtoehto.

Sytyttäjä -ei sammuttaja

Lehkosen henkilökohtainen tavoite ensi kaudelle onkin nimenomaan pitää mahdollisimman moni nuori lajin parissa.

Ykköstavoite joukkueena on saada lisää pelaajia maajoukkuerinkiin ja valmistaa -95 – ikäluokkaa ensi vuoden Pohjola-Leirille.

- Haluamme C-junioreissa myös valmistaa pelaajia entistä paremmin B-juniori-ikään, jolloin harjoitusmäärä lisääntyy kolmasosan ja aamuharjoitteet tulevat mukaan. Pyrimme totuttamaan tähän pikku hiljaa jo C-junioreissa.

On myös erittäin tärkeää, että pelaajat eivät riko itseään harjoitusten kovetessa. Tässä asiassa Lehkonen kertoo oman tieto taidon lisääntyneen huimasti valmennusuran aikana.

- Enää ei tarvitse tehdä samoja virheitä, kuin kymmenen vuotta sitten ja saattaa pelaajatkin päästä nyt hieman helpommalla, naurahtaa Ika haastattelun päätteeksi.

Turun Palloseuran tiedotteesta / UrheiluTurku.com


Takaisin edelliselle sivulle




Simon Suoranta TUTOon loppukaudeksi

Simon Suoranta TUTOon loppukaudeksi

Kokenut hyökkääjä Simon Suoranta liittyy TUTOn harjoitusvahvuuteen välittömästi, mutta pelaamassa hänet nähdään todennäköisesti vasta ensi viikolla.

Lue lisää
Mikael Hakkarainen siirtyy TPS:n riveihin

Mikael Hakkarainen siirtyy TPS:n riveihin

Turun Palloseura on solminut vuoden mittaisen pelaajasopimuksen Mikael Hakkaraisen kanssa. Keskushyökkääjän tontilla viihtyvä 23-vuotias Hakkarainen liittyi TPS:n harjoitusvahvuuteen tänään perjantaiaamuna.

Lue lisää
Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon

Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon

Turun Palloseuran kapteenin Lauri Korpikosken lonkka tähystettiin maanantaina Turussa. Operaation myötä Korpikosken pelit tältä kaudelta on pelattu, joskin leikkaus sujui hyvin.

Lue lisää
TPS:n maalivahtiosasto vahvistuu Kari Piiroisella

TPS:n maalivahtiosasto vahvistuu Kari Piiroisella

Turun Palloseura on tehnyt lainasopimuksen maalivahti Kari Piiroisen kanssa. 19-vuotias siirtyy TPS-paitaan Tampereen Tapparan sopimuspelaajana, joskin kuluvalla kaudella hän on pelannut Mestistä TUTOn paidassa.

Lue lisää
Maalivahti Rasmus Tirrosen sopimus on purettu

Maalivahti Rasmus Tirrosen sopimus on purettu

Turun Palloseura ja maalivahti Rasmus Tirronen ovat purkaneet pelaajasopimuksen yhteisymmärryksessä.

Lue lisää
Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

NHL-seura Buffalo Sabresin sopimuspelaaja, maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa edelleen Turun Palloseuran riveissä.

Lue lisää