Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Wolverines vauhditti Trojansin syöksykierrettä

 
Wolverines vauhditti Trojansin syöksykierrettä


Turku Trojansin tuskien taival Vaahteraliigassa sai jatkoa, kun toinen varjojen mailla taapertanut joukkue, Helsinki Wolverines, onnistui ottamaan suhteellisen helpon voiton kotijoukkue Trojansista. Ottelun lopputulos 13-41 (7-33).

Helsinki Wolverines oli kahdesta häntäpään joukkueesta selvästi paremmin jyvällä siitä, mistä jenkkifutiksessa on kyse, nimittäin maalien tekemisestä. Helsinkiläiset karkasivat ensimmäisellä neljänneksellä Jason Harrisonin kahdella ja Cameron Coffeyn yhdellä maalilla sekä Antti Leinon kahdella onniatuneella lisäpistepotkulla jo 20-0 johtoon, ennen kuin Trojans sai rivinsä koottua. Turkulaisten hyökkäys koki ihmeparantumisen neljänneksen lopulla ja heti toisen neljänneksen alussa paremmin puolustuksen linjamiehenä tunnettu Martti Välimaa nappasi pelinrakentaja Billy Hartin heiton Wolverinesin maalialueella. Miko Ylikosken lisäpistepotku kavensi tilanteeksi 7-20.

Trojansin pisteidentekotahti oli kuitenkin sen verran harva, että Wolverines ehti juhlia vielä montaa maalia ennen kuin turkulaiset seuraavan kerran pääsivät maalialueelle tuulettamaan. Ennen puoliaikaa nähtiin vielä Kristian Kougian Janne Lehtisen heitosta koppaama maali sekä Hannu Aboncen parikymmentäjaardinen kiinniotto, joka sekin kasvatti vierasjohtoa. Puoliaikatilanne 7-33 kertoi jo pelin aika pitkälti ratkenneen.

Kolmannella neljänneksellä peli tasaantui vai pitäisikö sanoa lamaantui, sillä ainoa pistesuoritus nähtiin vasta aivan jakson lopulla tai oikeammin jopa sen jälkeen, sillä Wolverinesin maali syntyi neljänneksen jo päätyttyä tuomarin myönnettyä Trojansin virheen vuoksi yhden yrityksen rikotulle joukkueelle. Tästä tilanteesta Jason Harrison teki illan kolmannen maalinsa ja juoksi sitä seuranneessa lisäpistepelissä vielä kaksi pistettä päälle. Tilanne nyt 7-41.

Viimeinen neljännes oli täydellistä pakkopullaa, mutta yksi maali sentään siinäkin nähtiin. Trojans paransi hiukan ottelukohtaista pistekeskiarvoaan, kun Billy Hart löysi heitollaan maalialueelta Seikko Vennelän. Lisäpistepotku ei tällä kertaa osunut haarukkaan. Lopputulos tässä varsin vaatimattoman tasoiseksi jääneessä kamppailussa, jota tosin seurasi runsaslukuinen yleisö, oli siis 13-41 (7-33).

Trojans eteni ottelussa 212 jaardia, joista juosten 80 ja heittäen 132. Wolverinesin vastaavat lukemat olivat 394/155/239. Puolustuksen hahmoja olivat Trojansista Ilkka Koiranen, joka keräsi 3+4 taklausta sekä Jussi Jalonen, joka saalisti 3+2 taklausta, säkityksen ja haali vielä yhden rähmätyn pallonkin. Wolverinesin hahmo puolustuksessa oli Aarno Sjöblom, jolle merkittiin 2+7 taklausta ja syötönkatko.

Kohtalonottelu ensi maanantaina

Sarjan puoliväli on jo ohitettu, mutta Trojansin ongelmat etenkin hyökkäyspäässä jatkuvat. Tilannetta ei ainakaan paranna se, että joukkueelle eniten jaardeja keränneen Gerard Hamlettin sopimus purettiin kesken kauden harjoittelun laiminlyönnin vuoksi. Maanantain ottelussa palloa kantoivat Marques Dailey ja Teemu Pietiäinen, josta tehtävästä etenkin Pietiäinen onnistui kohtalaisen hyvin. Daileyltä olisi kyllä lupa odottaa hiukan enemmän. samoin kuin pelinrakentaja Billy Hartilta, jos kohta hänen puolustuksekseen voi todeta, että tällä hetkellä Trojansin linja ei pysty takaamaan muutamaa sekuntia pidempää aikaa vapaiden kiinniottajien etsimiseen ja laitahyökkääjistä suurin osa on loukkaantuneina.

Viikon päästä maanantaina pelattava Trojans-Saints on ehkäpä Trojansille kauden tärkein ottelu. Siitä on yksinkertaisesti pakko ottaa voitto, muuten jumbosija on käytännössä lähes varma. Saints-pelin jälkeen jäljellä on enää kaksi ottelua, jotka Trojansin olisi pakko voittaa molemmat, mikäli se sattuisi häviämään tamperelaisille enemmällä kuin kuudella pisteellä. Samaan aikaan Saints ei saisi enää ottaa voittoja. Trojansin kannattaa siis keskittyä tulevaan matsiin huolella. Muuten edessä voi olla tasonmittausottelu I divisioonan voittajaa vastaan ja yhdessä pelissä voi tunnetusti käydä kuinka tahansa...

Trojansin tiedotteesta / UrheiluTurku.com


Takaisin edelliselle sivulle


Turku Trojans - logo

Trojans - 2009 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009

Ottelut kaudella 2009

Seuran tiedot - Seuran kotisivutSaksan mestari Tommi Pinta palaa Vaahteraliigaan

Saksan mestari Tommi Pinta palaa Vaahteraliigaan

Maajoukkuemies Tommi Pinta palaa Vaahteraliigaan. Edelliset kaksi kautta Saksassa pelannut sisempi laitahyökkääjä on tehnyt sopimuksen viime kauden hopeajoukkueen, turkulaisen Anders Trojansin kanssa.

Lue lisää
Noronen jatkaa SAJL:n johdossa

Noronen jatkaa SAJL:n johdossa

Suomen amerikkalaisen jalkapallon liiton liittokokous valitsi yksimielisesti puheenjohtaja Roope Norosen jatkamaan tehtävässään seuraavaksi kahdeksi vuodeksi.

Lue lisää
Vaahteraliiga Nelonen Prolla myös ensi kaudella

Vaahteraliiga Nelonen Prolla myös ensi kaudella

Amerikkalaisen jalkapallon kotimainen pääsarja Vaahteraliiga näkyy Nelonen Prolla myös kaudella 2015.

Lue lisää
Vaahteraliigan ykköstykki Crawford Trojansiin

Vaahteraliigan ykköstykki Crawford Trojansiin

Syksyn varmasti kovin siirtouutinen on viime kaudella Vaahteraliigassa eniten jaardeja ja pisteitä keränneen keskushyökkääjä Jocques Crawfordin siirtyminen Seinäjoki Crocodilesista Turkuun ja Trojansiin.

Lue lisää
Trojansin linjaan kokoa ja kokemusta

Trojansin linjaan kokoa ja kokemusta

Trojansin hyökkäyksen linja saa odotetun paluumuuttajan, kun Kamran Osman palaa kasvattajaseuraansa.

Lue lisää
Sami Toivonen vahvistamaan Trojansia

Sami Toivonen vahvistamaan Trojansia

Komearaaminen maajoukkuetukimies Sami Toivonen tekee kaudella 2014 paluun Trojansin pelipaitaan kahden vuoden tauon jälkeen.

Lue lisää