Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Trojans-Saints maanantaina yläkentällä

 
Trojans-Saints maanantaina yläkentällä

Turku Trojansin ja Tampere Saintsin maanantain kohtaamisessa on lopullisuuden makua. Jumbofinaalin häviäjä jää erittäin suurella todennäköisyydellä runkosarjan viimeiseksi. Tämä tuo otteluun sitä sähköä, jota siitä joukkueiden sarjasijoituksen vuoksi muuten puuttuisi. Jumbosija ei taatusti mairittele, joten voitto maanantaina kiinnostaa varmasti niin Trojansia kuin Saintsiakin.

Saints taivalsi Vaahteraliigassa kivistä tietä tappiosta tappioon, kunnes viimein Wolverinesia vastaan joukkue onnistui taistelemaan historiansa ensimmäisen voiton. Viime kierroksen ottelussa tosin Saints kärsi tappion Crocodilesille 14-47. Tamperelaisten hyökkäys on ollut täysin juoksupelin varassa, sillä heittäen jaardeja on kertynyt alle 50 per ottelu. Saintsin etenijäkuningas on ollut pelinrakentaja Veikka Lehtonen, joka komeilee etenijätilaston kakkosena heti Wolverinesin Jason Harrisonin jälkeen tosin noin 100 jaardia pienemmällä keskiarvolla, mutta tikittäen kuitenkin liki 100 jaardia per ottelu. Pisteitä Saints on onnistunut tekemään aavistuksen verran paremmin kuin todellisesta kuivuudesta kärsivä Trojans. Saintsin pistekeskiarvo on 12,4, Trojansin 7,6.

Trojans on, yhtään tilannetta kaunistelematta, ehkä historiansa pahimmassa kuopassa. Vastaavassa tilanteessa se oli viimeksi 20 vuotta sitten, vuonna 1989, jolloinTrojans jäi Vaahteraliigan sijalle 9. ja oli jo putoamassa sarjasta, mutta silloin liigan joukkuemäärän laajentaminen piti turkulaisten nenän vedenpinnan yläpuolella. Tänä vuonna ei kuitenkaan kuulemma pelata tasonmittausottelua, joten Trojans säilyttänee sarjapaikkansa vaikka jäisikin jumboksi. Onnea on siis mukana tälläkin kertaa. Tyylikästä kuitenkin olisi, jos Trojans kunnialla hoitaisi itsensä Saintsin yläpuolelle.

Trojansin kaudella 2009 lähes kaikki, mikä voi mennä pieleen, on mennyt pieleen. Amerikkalaisvahvistukset eivät ole komeista taustoista huolimatta vakuuttaneet ja loukkaantumiset ovat vainonneet joukkuetta alkumetreistä alkaen. Juniori-ikäiset pelaajat itselleen vierailla pelipaikoilla on ollut liian hankala yhtälö kokeneelle päävalmentaja Jarmo Rautiasellekin. Kaiken lisäksi sopimus Trojansin parhaan etenijän, Gerard Hamlettin, kanssa purettiin soputumisongelmien vuoksi.

Selityksiä toki riittää, mutta maanantain otteluun turkulaisten on pakko rummuttaa henkiin jokainen kynnelle kykenevä pelimies, jotta seuran kunniakas historia säästyy täydelliseltä nöyryytykseltä. Edellisessä ottelussa Trojans teki kauden piste-ennätyksensä saaden aikaan jo 13 pistettä. Kauden ensimmäisessä ottelussa Saintsin kaatamiseen riitti yksi ainoa maali, maanantaina se ei taatusti riitä.

Trojans-Saints maanantaina 3.8. Turun Urheilupuiston yläkentällä klo 19.00

Trojansin tiedotteesta / UrheiluTurku.com


Takaisin edelliselle sivulle


Turku Trojans - logo

Trojans - 2009 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009

Ottelut kaudella 2009

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Saksan mestari Tommi Pinta palaa Vaahteraliigaan

Saksan mestari Tommi Pinta palaa Vaahteraliigaan

Maajoukkuemies Tommi Pinta palaa Vaahteraliigaan. Edelliset kaksi kautta Saksassa pelannut sisempi laitahyökkääjä on tehnyt sopimuksen viime kauden hopeajoukkueen, turkulaisen Anders Trojansin kanssa.

Lue lisää
Noronen jatkaa SAJL:n johdossa

Noronen jatkaa SAJL:n johdossa

Suomen amerikkalaisen jalkapallon liiton liittokokous valitsi yksimielisesti puheenjohtaja Roope Norosen jatkamaan tehtävässään seuraavaksi kahdeksi vuodeksi.

Lue lisää
Vaahteraliiga Nelonen Prolla myös ensi kaudella

Vaahteraliiga Nelonen Prolla myös ensi kaudella

Amerikkalaisen jalkapallon kotimainen pääsarja Vaahteraliiga näkyy Nelonen Prolla myös kaudella 2015.

Lue lisää
Vaahteraliigan ykköstykki Crawford Trojansiin

Vaahteraliigan ykköstykki Crawford Trojansiin

Syksyn varmasti kovin siirtouutinen on viime kaudella Vaahteraliigassa eniten jaardeja ja pisteitä keränneen keskushyökkääjä Jocques Crawfordin siirtyminen Seinäjoki Crocodilesista Turkuun ja Trojansiin.

Lue lisää
Trojansin linjaan kokoa ja kokemusta

Trojansin linjaan kokoa ja kokemusta

Trojansin hyökkäyksen linja saa odotetun paluumuuttajan, kun Kamran Osman palaa kasvattajaseuraansa.

Lue lisää
Sami Toivonen vahvistamaan Trojansia

Sami Toivonen vahvistamaan Trojansia

Komearaaminen maajoukkuetukimies Sami Toivonen tekee kaudella 2014 paluun Trojansin pelipaitaan kahden vuoden tauon jälkeen.

Lue lisää