9 Guillano Grot
12 David Monsalve
17 Mika Ojala
27 Kennedy Nwanganga

FC Interin peli ei ota kulkeakseen tällä hetkellä. Joukkueen pelaaminen perjantaina Veritas Stadionilla KuPS:aa vastaan oli kaukana siitä, mihin joukkueella olisi edellytyksiä. Maalirikkaan pelin kaikki kolme pistettä matkasivat lopulta Kuopioon 2-3(1-2) voitolla.

KuPS aloitti ottelun vauhdilla. Joukkue oli lähellä mennä ottelussa johtoon jo 12. minuutin kohdalla, kun Raphael Udah syötti ottelun ylivoimaisesti parhaan pelaajaan Dickson Nwankamen nokitusten Interin maalivahti Patrick Bantamoin kanssa. Tilanteen selvitti lopulta Jermu Gustafsson maaliviivalta.

Kaksi minuuttia myöhemmin pallo oli sitten Interin maalissa. Nwankame pelasi Pele Koljoselle avopaikan, jota hän ei jättänyt käyttämättä – 0-1 KuPS:lle.

Inter pääsi vaikean alun jälkeen vähitellen mukaan peliin. Paras paikka aukesi noin puolen tunnin pelin jälkeen Touko Tumannolle. Maalivahti Joonas Pöntinen pelasti uhrautuvasti läpiajon vastaantulollaan.

Tuo torjunta koitui hänelle kuitenkin kohtalokkaaksi, sillä sen seurauksena säärään tulleen syvän avohaavan takia mies jouti lopulta jättämään kentän. Hänen paikkansa maalipuiden välissä otti Ville Iiskola.

Iiskolan alku omalle ottelulleen oli suoraan sanoen katastrofaalinen. Sami Sanevuori pani pallon hänen ohitseen heti kättelyssä. Interin harmiksi maali hylättiin kuitenkin paitsion takia.

33. minuutilla Inter onnistui lopulta myös maalinteossa. Touko Tumanto pelattiin laidalta läpi – tarkka keskitys maalin eteen Timo Furuholmille, joka teki varmasti tasoituksen. Kauaa ei tarvinnut myöskään odottaa seuraavaa maalia. Furuholm oli nimittäin jäälleen asialla vajaa minuutti tasoituksen jälkeen. Tällä kertaa lähes identtisen maalin hänelle syötti Severi Paajanen.

Furuholmilla oli paikka tehdä vielä kolmaskin maali ensimmäisen jakson lopulla, mutta KuPS-vahti Iiskola torjui kuitenkin Furjan yrityksen hyvällä vastaantulollaan.

Ensimmäisen jakson lopun perusteella olisi odottanut, että Inter vie ottelun mennen tullen, mutta toisin kuitenkin kävi. KuPS:n Nwakame hassutti Inter-puolustusta vasemmalla laidalla, mistä lähti kova keskitys Interin maalin eteen. KuPS:n pelaajaa keskitys ei löytänyt, mutta maali kuitenkin oli tosiasia. Sen teki Interin harmiksi Ari Nyman.

Interin puolustus jatkoi löysäilyään myös tasoitusmaalin jälkeen. Ilja Venäläinen pääsi vapaasta paikasta yrittämään maalintekoa 55. minuutilla, mutta laukaus painui vähän ohi maalin takatolpan.

Toisen jakson loppua kohti mentäessä peli näytti kääntyvän väkisin Interille. Myös KuPS-puolustaja Patrice Ollon punainen kortti näytti tekevän ottelun lopusta helpomman Interille. Toisin kuitenkin kävi.

Interin hakatessa päätä seinään kuopiolaisten puolustuksen edessä ottelun tehomies Dickson Nwankame rynni viiden Inter-pelaajan keskeltä läpiajoon. Maaliin asti mies ei palloa saanut, mutta sen teki lopulta hänen puolestaan taustalta tilanteeseen noussut Tuomas Kuparinen. Peliä oli tuolloin pelattu 83 minuuttia.

KuPS:n maalin jälkeen Inter haki vimmatusti tasoitusta. Maalia joukkue ei kuitankaan saanut tehtyä. Lähimmäksi pääsivät ylärimaan laukoneet Alberto Ramirez ja Severi Paajanen. Näin KuPS sai juhlia ottelussa voittoa.

FC Interin tiedotteesta / UrheiluTurku.com

FC Inter ry - logo

FC Inter - 2009 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009

Ottelut kaudella 2009

TPS solmi jatkosopimuksen nuoren oman kasvattinsa kanssa

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on käyttänyt laitahyökkääjä Veeti Pohtion, 18, sopimuksessa olleen option.

FC Inter vapautti Jarkko Wissin päävalmentajan tehtävästä

FC Inter Turku Oy on vapauttanut Jarkko Wissin Interin liigajoukkueen päävalmentajan tehtävästä.

18-vuotias Joonas Kekarainen siirtyy Interiin

FC Inter on solminut 2+1-vuotisen pelaajasopimuksen 18-vuotiaan Joonas Kekaraisen kanssa. Oman ikäluokkansa maajoukkueen vakionimiin kuuluva keskikenttäpelaaja siirtyy Interiin Käpylän Pallosta.

Nuorten maajoukkuepuolustaja Eero Uusitalo jatkaa kasvattajaseurassaan

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on tehnyt kauden 2024 kattavan sopimuksen keskuspuolustaja Eero Uusitalon, 18, kanssa. Uusitalo on TPS:n oma kasvatti, joka teki ensiesiintymisensä edustusjoukkueessa viime kaudella.

Interin organisaatio vahvistuu

FC Interin seuraorganisaatio vahvistuu kahdella uudella avainhenkilöllä. Seurassa aiemmin liigapelaajana sekä valmennuspäällikkönä työskennellyt Kalle Parviainen on nimetty seuran urheilujohtajaksi. Interin kehitysjohtajaksi on nimetty Tuomas Välimäki.

Hyökkääjälupaus Onni Helén solmi kaksivuotisen sopimuksen kasvattajaseuransa TPS:n kanssa

Turun Palloseura on solminut kaudet 2024 ja 2025 kattavan edustusjoukkuesopimuksen hyökkääjä Onni Helénin kanssa.