8 Touko Tumanto
12 David Monsalve
22 Sami Sanevuori
23 Ville Nikkari

FC Inter kohtasi lauantaina Valkeakoskella aurinkoisella Tehtaan kentällä pelatussa Veikkausliigaottelussa FC Hakan. Hakan 75-vuotisjuhlaottelun kunniaksi kentällä nähtiin varsinkin toisen jakson osalta melkoinen trilleri, joka päättyi molempien joukkueiden harmiksi 2-2 (1-0) -tasapeliin.

Ottelun ensimmäinen jakso oli Interiltä heikko. Joukkueen syötöt eivät löytäneet omia pelaajia ja pallonmenetyksiä tuli aivan liian paljon, eikä näin ollen saanut aivan avausjakson loppua lukuun ottamatta luotua vaarallisia tilanteita Hakan maalille.

Maalipaikoilla ei kyllä mässäillyt Hakakaan, vaikka avausjaksoa näennäisesti hallitsikin. Joukkue kuitenkin meni 13. minuutilla johtoon Interin puolustuksen ja maalivahti Patrick Bantamoin alokasmaisen palaamisen seurauksena.

Maali syntyi Haka-vahti Janne Korhosen nopean avauksen seurauksena. Tilanteessa Inter-puolustus ei ollut hereillä ja maalivahti Patrick Bantamoi teki täysin väärin ajoitetun ulostulon, jonka seurauksena Mikko Innanen sai syötettyä helposti Sebastian Strandvallille, joka sijoitti pallon maalin kattoon.

Jos Interin ensimmäinen jakso oli heikko, niin toisella jaksolla joukkueen peli kulki ensimmäistä kymmentä minuuttia lukuun ottamatta hyvin. Painostus tuotti ennen tasoitusmaalia Timo Furuholmille kaksi loistavaa maalipaikkaa. Ensimmäisessä Furkka laukoi läheltä taivaan tuuliin Joni Aho syötön. Toisessa paikassa Hakan maalivahti Janne Korhonen sai torjuttua Furkan yrityksen jalkansa kärjellä.

66. minuutilla Inter sitten vihdoin onnistui. Maalin teki takakulmaan suuntautuneella ulkosyrjälaukauksella upean nousun päätteeksi joukkueen kapteeni Henri Lehtonen. Nappisyötön tilanteeseen tarjoili Severi Paajanen.

Maalin jälkeen Inter jatkoi painostustaan. Se tuottikin tulosta noin kymmenen minuuttia myöhemmin, kun Haka-puolustaja joutui kaatamaan Timo Furuholmin rankkarin arvoisesti. Tuomitun pilkun sijoitti varmasti maalin vasempaan kulmaan Joni Aho.

Interin johtomaalin jälkeen Furuholmilla oli vielä paikka Mika Ojalan syötöstä viedä Inter ottelussa kahden maalin johtoon, mutta Korhonen Hakan maalilla torjui upeasti Furuholmin yrityksen.

Tämän jälkeen Inter joutui ottelussa jälleen ottavaksi osapuoleksi Hakan hakiessa vimmatusti tasoitusta. ”Synttärisankari” onnistuikin tekemään tasoituksen kuusi minuuttia ennen pelin loppua. Maalin teki läpisyöksyn päätteeksi Antti Hynynen.

Ihan lopussa Hakan Niko Ikävalkolla oli vielä kulman jälkitilanteesta paikka viedä Haka johtoon, mutta Interin puolustus ehti viime hetkellä peittää laukauksen. Näin pisteet siis molempien joukkueiden harmiksi tasattiin.

Interin tiedotteesta / UrheiluTurku.com

FC Inter ry - logo

FC Inter - 2009 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009

Ottelut kaudella 2009

TPS solmi jatkosopimuksen nuoren oman kasvattinsa kanssa

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on käyttänyt laitahyökkääjä Veeti Pohtion, 18, sopimuksessa olleen option.

FC Inter vapautti Jarkko Wissin päävalmentajan tehtävästä

FC Inter Turku Oy on vapauttanut Jarkko Wissin Interin liigajoukkueen päävalmentajan tehtävästä.

18-vuotias Joonas Kekarainen siirtyy Interiin

FC Inter on solminut 2+1-vuotisen pelaajasopimuksen 18-vuotiaan Joonas Kekaraisen kanssa. Oman ikäluokkansa maajoukkueen vakionimiin kuuluva keskikenttäpelaaja siirtyy Interiin Käpylän Pallosta.

Nuorten maajoukkuepuolustaja Eero Uusitalo jatkaa kasvattajaseurassaan

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on tehnyt kauden 2024 kattavan sopimuksen keskuspuolustaja Eero Uusitalon, 18, kanssa. Uusitalo on TPS:n oma kasvatti, joka teki ensiesiintymisensä edustusjoukkueessa viime kaudella.

Interin organisaatio vahvistuu

FC Interin seuraorganisaatio vahvistuu kahdella uudella avainhenkilöllä. Seurassa aiemmin liigapelaajana sekä valmennuspäällikkönä työskennellyt Kalle Parviainen on nimetty seuran urheilujohtajaksi. Interin kehitysjohtajaksi on nimetty Tuomas Välimäki.

Hyökkääjälupaus Onni Helén solmi kaksivuotisen sopimuksen kasvattajaseuransa TPS:n kanssa

Turun Palloseura on solminut kaudet 2024 ja 2025 kattavan edustusjoukkuesopimuksen hyökkääjä Onni Helénin kanssa.