Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

FC Inter maalin verran parempi

 
FC Inter maalin verran parempi



FC PoPa kohtasi tänään Suomen Cupin 7.kierroksella FC Interin ja joutui tunnustamaan Veikkausliigan hallitsevan mestarin paremmaksi 1-0 lukemin.

Ottelu alkoi kotijoukkueen hallinnalla ja PoPa keskittyi puolustamiseen ja vajaan kymmenen minuutin jälkeen Inter pääsi puolittaiseen paikkaan mutta ilman tulosta. Kotijoukkueen alkuhallinnan jälkeen PoPakin pääsi paremmin peliin mukaan ja muutama minuutti Interin puolittaisen paikan jälkeen Juho Lehtonen pelasi maalin eteen pallon Matti Santahuhdalle mutta vasemman jalan laukauksen torjui Interin maalivahti David Monsalve. Mitä edemmäs puoliaika eteni sitä tasaisemmaksi peli muuttui, PoPa pystyi hyvin kontrolloituun syöttöpeliin eikä Interin hyökkäykset aiheuttanut suurta vaaraa porilaisten puolustukselle. Puolen tunnin pelin jälkeen PoPalla oli loistava tilaisuus siirtyä johtoon, kun Ilkka Santahuhdan loistava syöttö vapautti Lehtosen läpiajoon mutta laukauksen maalivahti torjui kulmaksi. Tästä muutama minuutti niin Teemu Vihtilä pelasi pallon pystyyn hyvällä pelipäällä olleelle Lehtoselle mutta juuri ennen laukausta puolustaja pääsi väliin. Seuraavaksi Interille tarjottiin johtomaalia, ensin Lauri Pirhonen torjui loistavasti hyökkääjän vedon mutta jälkitilanteessa Jari Vuorinen kaatoi Severi Paajasen pilkun arvoisesti, tuomittua rangaistuspotkua asettui ampumaan Joni Aho mutta Pirhonen torjui pilkun laukojasta katsottuna oikeasta alakulmasta. PoPalla oli vielä yksi paikantynkä, kun Vihtilä keskitti Michael Akuffulle, jonka laukaus meni aavistuksen ohi maalin. Kun ottelua oli pelattu 45 minuuttia kotijoukkueelle tuomittiin toinen rangaistuspotku, pallo osui kuudentoista sisällä tahattomasti Toni Junnilan käteen ja tuomitun rangaistuspotkun Mika Ojala toimitti varmasti maaliin. Maalin jälkeen PoPa ehti aloittamaan ja tuomari vihelsi ensimmäisen puoliajan päättyneeksi.

Toisen puoliajan ensimmäiset minuutit mentiin kotijoukkueen komennossa eikä porilaiset saaneet omaa syöttöpeliään kuntoon. Interillä oli muutama paikka siirtyä jo kahden maalin karkumatkalle mutta nämä tilanteet Pirhonen selvitti upeasti. PoPakin sai muutaman paikan lähinnä kulmapotkuista, ensin Dema pääsi kulman jälkitilanteesta laukomaan mutta tämän tilanteen maalivahti torjui varmasti. Mitä pidemmälle puoliaika eteni sitä enemmän PoPa alkoi ottamaan riskejä ja tämä antoikin Interille muutaman maukkaan vastahyökkäyksen mutta heidän viimeiset syöttönsä olivat huonoja ja PoPa pääsi pälkähästä. PoPan puoliajan paras paikka siunaantui Akuffulle, joka pääsi Piracaian antamasta kulmasta puskemaan mutta Interin puolustus siivosi tilanteen maaliviivalta. Loppuminuutit PoPa alkoi lyödä pitkää palloa kärkeä kohti ja saikin vielä yhden vapaapotkun kahdestakymmenestä metristä mutta Deman laukaus suuntautui keskelle maalia ja maalivahdilla oli helppo työ ottaa pallo kiinni. Näin PoPan taistelu ei tuottanut ja FC Inter eteni Suomen Cupissa 8.kierrokselle.

PoPan ei tarvitse hävetä esitystään sillä joukkue haastoi Interin omilla vahvuuksillaan ja pystyikin ilahduttavan hyvin kontrolloituun syöttöpeliin mutta kylmä fakta on se, että näissä peleissä paikoista on onnistuttava. Pitää myös tunnustaa se tosiasia, että kotijoukkueellakin oli hyviä paikkoja ja tätä taustaa vasten ansaitsi jatkopaikkansa.

Rangaistuspotkun torjunut Lauri Pirhonen oli tyytyväinen PoPan taisteluun.

- Hyvin taisteltiin ja peli-ilme oli hyvä mutta tänään se ei riittänyt tavoiteltuun jatkopaikkaan, joten kyllä tämä pettymys on. Nyt keskitytään sarjaan ja pelataan samalla ilmeellä niin hyvä tulee.

Kokoonpano tänään:
Pirhonen
Junnila
Jari Vuorinen (Rantanen)
Paulao
I.Santahuhta
Akuffu
Dema
M.Santahuhta (Piracaia)
Vihtilä
Lehtonen
Sumiala (Melarti)

Poissa kokoonpanosta:
Mäkelä
Ruisniemi
Luoma
Janne Vuorinen

PoPan tiedotteesta / UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivulle


Porin Palloilijat ry - logo

PoPa - 2009 Miesten edustusjoukku

Pelaajat kaudella 2009

Ottelut kaudella 2009

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



TPS solmi jatkosopimuksen nuoren oman kasvattinsa kanssa

TPS solmi jatkosopimuksen nuoren oman kasvattinsa kanssa

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on käyttänyt laitahyökkääjä Veeti Pohtion, 18, sopimuksessa olleen option.

Lue lisää
FC Inter vapautti Jarkko Wissin päävalmentajan tehtävästä

FC Inter vapautti Jarkko Wissin päävalmentajan tehtävästä

FC Inter Turku Oy on vapauttanut Jarkko Wissin Interin liigajoukkueen päävalmentajan tehtävästä.

Lue lisää
18-vuotias Joonas Kekarainen siirtyy Interiin

18-vuotias Joonas Kekarainen siirtyy Interiin

FC Inter on solminut 2+1-vuotisen pelaajasopimuksen 18-vuotiaan Joonas Kekaraisen kanssa. Oman ikäluokkansa maajoukkueen vakionimiin kuuluva keskikenttäpelaaja siirtyy Interiin Käpylän Pallosta.

Lue lisää
Nuorten maajoukkuepuolustaja Eero Uusitalo jatkaa kasvattajaseurassaan

Nuorten maajoukkuepuolustaja Eero Uusitalo jatkaa kasvattajaseurassaan

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on tehnyt kauden 2024 kattavan sopimuksen keskuspuolustaja Eero Uusitalon, 18, kanssa. Uusitalo on TPS:n oma kasvatti, joka teki ensiesiintymisensä edustusjoukkueessa viime kaudella.

Lue lisää
Interin organisaatio vahvistuu

Interin organisaatio vahvistuu

FC Interin seuraorganisaatio vahvistuu kahdella uudella avainhenkilöllä. Seurassa aiemmin liigapelaajana sekä valmennuspäällikkönä työskennellyt Kalle Parviainen on nimetty seuran urheilujohtajaksi. Interin kehitysjohtajaksi on nimetty Tuomas Välimäki.

Lue lisää
Hyökkääjälupaus Onni Helén solmi kaksivuotisen sopimuksen kasvattajaseuransa TPS:n kanssa

Hyökkääjälupaus Onni Helén solmi kaksivuotisen sopimuksen kasvattajaseuransa TPS:n kanssa

Turun Palloseura on solminut kaudet 2024 ja 2025 kattavan edustusjoukkuesopimuksen hyökkääjä Onni Helénin kanssa.

Lue lisää