1 Patrick Bantamoi
3 Claudio Verino
8 Touko Tumanto
18 Ats Purje

FC Inter ja mestaruustaistossa vielä mukana oleva Honka tarjosivat lauantaina Tapiolan Urheilupuiston valitettavan harvalukuiselle katsojajoukolle Veikkausliigan mittapuun mukaan erittäin viihdyttävän jalkapallo-ottelun. Ottelun voittajaksi taisteli lopulta Inter lukemin 2-3(1-2).

Huippukunnossa olevalla Tapiolan Urheilupuiston kentällä pelattu alkoi Interin suunnitelmien mukaan. Joukkue keskittyi korkean prässin sijasta puolustamiseen normaalia alempana ja haki paikkoja nopeisiin vastaiskuihin.

Taktiikka toimi hyvin heti alusta asti. Timo Furuholm kuljetti noin 50 metrin nopean kuljetuksen Hongan rangaistusalueen rajalle, josta lähti syöttö hyökkäystä oikealta laidalta tukeneelle Mika Ojalalle. Ojala ei jättänyt paikkaa käyttämättä, vaan sijoitti Interin 0-1-johtoon.

Hongalla oli oiva paikka kuitata Interin johto-osuma Hermanni Vuorisen toimesta pelin 13. minuutilla, mutta Carslberg Lite-maalipörssin ykkösmies ei pystynyt ohittamaan laukauksellaan Interin maalilla loisto-ottelun pelannutta David Monsalvea.

Myös Honka-maalivahti Tuomas Peltonen pääsi näyttämään ensimmäisellä myös torjuntataitojaan, kun mies torjui pelin 21. minuutilla Ojalan ohjauksen Henri Lehtosen keskitykseen.

Tuhlaajapoika Vuorisen seuraava 1000-taalan maalipaikka nähtiin neljä minuuttia Ojalan ohjauksen jälkeen. Tällä kertaa hän laukoi pallon suoraan Monsalven käsiin.

Interin vastahyökkäystaktiikka näytti jälleen toimivuutensa 34 minuutin kohdalla. Tuolloin ensimmäisen maalin syöttänyt Furuholm sai pallon puoleen kenttään Ari Nymanilta. Furkka onnistui taiteilemaan itsensä taidokkaasti läpi Roope Heilalasta ja Rami Hakanpäästä päästen näin läpiajoon. Tarkka laukaus kuljetuksen päätteeksi vei Interin kahden maalin johtoon.

Interin kannattajien juhliessa vielä joukkueen toista maalia iski Honka kavennuksen. Demba Savage syötti tarkan pallon Interin maalin takakulmalle, josta Jami Puustisella oli helppo työ viimeistellä taukolukemiksi 1-2.

Honka tuli vauhdilla pelin toiselle jaksolle. Hermanni Vuorisella oli jälleen loistopaikka tasoittaa ottelu, mutta Monsalven huipputorjunta esti maalin synnyn. Minuutti tästä Jamii Puustisella oli paikkansa tasoittaa peli, mutta myöskään hän ei onnistunut maalinteossa.

Interin vastahyökkäykset sen sijaan olivat tehokkaita myös pelin toisella jaksolla. Henri Lehtonen pääsi puolittaiseen läpiajoon Ojalan syötöstä. Hänen laukauksen torjui eteensä Honka-vahti Peltonen, mutta seuranneen sylkypallon juoksi sisään Kennedy Nwanganga.

Kaksi minuuttia tästä Hongalla oli jälleen paikka tulla maalin päähän, mutta Monsalven torjui kuitenkin hyvin Puustisen kovan laukauksen.

Hongan hakiessa tasoitusta Inter keskittyi tiukan puolustuksen lisäksi vastahyökkäyksiin. Furuholmilla oli paikka tappaa peli lopullisesti 78. minuutilla läpiajostaan, mutta tämän tilanteen selvitti hyvin Peltonen. Seuranneesta reboundista maalia pääsi yrittämään Aristides Pertot, mutta hänen kudin siivosi viivalta Honka-puolustaja.

Moni luuli pelin olevan jo ohi, mutta Hongan Roope Heilalan 85. minuutilla syntyneen kavennuksen myötä peliin saatiin vielä jännitystä loppuajaksi. Oman lisänsä tähän toi myös Guillano Grotin suora ulosajo kolme minuuttia ennen peliajan päättymistä. Honka ei kuitenkaan pystynyt käyttämään ylivoimaansa hyväksi ja näin Inter nappasi kauden toisen voittonsa Hongasta.

Interin tiedotteesta / UrheiluTurku.com

FC Inter ry - logo

FC Inter - 2009 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009

Ottelut kaudella 2009

TPS solmi jatkosopimuksen nuoren oman kasvattinsa kanssa

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on käyttänyt laitahyökkääjä Veeti Pohtion, 18, sopimuksessa olleen option.

FC Inter vapautti Jarkko Wissin päävalmentajan tehtävästä

FC Inter Turku Oy on vapauttanut Jarkko Wissin Interin liigajoukkueen päävalmentajan tehtävästä.

18-vuotias Joonas Kekarainen siirtyy Interiin

FC Inter on solminut 2+1-vuotisen pelaajasopimuksen 18-vuotiaan Joonas Kekaraisen kanssa. Oman ikäluokkansa maajoukkueen vakionimiin kuuluva keskikenttäpelaaja siirtyy Interiin Käpylän Pallosta.

Nuorten maajoukkuepuolustaja Eero Uusitalo jatkaa kasvattajaseurassaan

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on tehnyt kauden 2024 kattavan sopimuksen keskuspuolustaja Eero Uusitalon, 18, kanssa. Uusitalo on TPS:n oma kasvatti, joka teki ensiesiintymisensä edustusjoukkueessa viime kaudella.

Interin organisaatio vahvistuu

FC Interin seuraorganisaatio vahvistuu kahdella uudella avainhenkilöllä. Seurassa aiemmin liigapelaajana sekä valmennuspäällikkönä työskennellyt Kalle Parviainen on nimetty seuran urheilujohtajaksi. Interin kehitysjohtajaksi on nimetty Tuomas Välimäki.

Hyökkääjälupaus Onni Helén solmi kaksivuotisen sopimuksen kasvattajaseuransa TPS:n kanssa

Turun Palloseura on solminut kaudet 2024 ja 2025 kattavan edustusjoukkuesopimuksen hyökkääjä Onni Helénin kanssa.