Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Marjukka Mäkinen lukkaroi Turussa Superia tulevalla kaudella

 
Marjukka Mäkinen lukkaroi Turussa Superia tulevalla kaudella


Naisten Superpesis kokee suuria muutoksia lukkaripuolella, kun muun muassa maan lukkarieliittiin lukeutuva Sirpa Pollari ei pelaa tulevalla kaudella. Turku-Pesis on solminut vuoden sopimuksen viime kesänä huippuotteita esittäneen Marjukka Mäkisen kanssa.

22-vuotias Hämeenlinna Paukun kasvatti Marjukka Mäkinen tuli auttamaan viime kesänä Turku-Pesiksen Superpesisjoukkuetta kesken kauden, kun Emma Ahola loukkaantui.

- Kutsu tuli hieman yllättäen ja ajatus oli palata pelikentille kesäksi 2010, mutta muiden kesäsuunnitelmien mentyä mönkään, ajattelin, että miksipä en tarttuisi haasteeseen. Motivaatiota löytyi ja vaikka välillä olikin vähän hankalampaa, osasin nauttia pelaamisesta ja treenaamisesta eritavalla kuin ennen. Muu joukkue otti mielestäni minut myös nopeasti ja hyvin vastaan, mikä oli hieno asia. Kesästä jäi paljon hyviä muistoja. Onnistuminen joukkueena ja yksilönä kauden viimeisissä peleissä nosti fiiliksen korkealle ja antoi virtaa jatkaa eteenpäin, kertoo 13 vuotta pesäpalloa harrastanut Mäkinen.

Paljon saavutuksia takana ja monia edessä

Nuoresta iästään huolimatta Mäkinen on ehtinyt saavuttaa paljon: SM hopea 2006, SM pronssi 2007, B-tyttöjen SM hopea, C-tyttöjen SM hopea, 3 tyttöjen Itä-Länsi-arvo-ottelua, naisten Itä-Länsi-arvo-ottelu, Vuoden Tyttöjuniori 2006 -palkinto. Hämeenlinnan Paukun lisäksi Mäkinen on edustanut myös Lappeenrannan Pesä-Ysejä.

Miltä tulevan kauden tavoitteet sitten näyttävät?

- Tietysti tavoitteena on parantaa viime kesän sijoitusta. Itselläni on tavoite kehittää omaa sisäpeliä ja monipuolistaa lyöntivalikoimaa. Ja tolppa olisi kiva saada samaan kuntoon kuin se muutama vuosi sitten oli. Tärkein asia mihin tulen ajatukseni ensi kesänä satsaamaan on nautinto. Haluan nauttia pelaamisesta ja tätä kautta pyrkiä parempiin tuloksiin. Oma tekeminen ei saa mennä väkinäiseksi puurtamiseksi. Jokaisen treenin ja pelin jälkeen tunnen onnistuneeni, jos voin sanoa nauttineeni tekemisestä, valottaa Mäkinen ajatuksiaan tulevasta.

Mäkinen kuuma nimi markkinoilla

Marjukka Mäkisestä oli kiinnostunut myös muut seurat, tämän vuoden mitaliseuroista lähtien. Mäkinen valitsi kuitenkin viime kaudella tutuksi tulleen Turku-Pesiksen.

- Viime kesän perusteella jäi tunne, että haluan olla koko kauden tämän porukan mukana ja auttaa parhaalla mahdollisella tavalla joukkuetta ja itseäni eteenpäin. Tavoitteeni on kehittyä myös sisäpelaajana enemmän, joten toivon saavani täällä sen osalta enemmän vastuuta kuin muualla ja viedä taitojani eteenpäin. Lammisen Timon jääminen valmennustiimiin vaikutti eniten omaan päätökseeni, Mäkinen sanoo ja jatkaa:

- Ikinä en ole näin paljoa odottanut, että treenikausi jo alkaisi!

Turku-Pesiksen tiedotteesta / UrheiluTurku


Takaisin edelliselle sivulle


Turku-Pesis ry - logo

Turku-Pesis - 2009 Naisten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009

Ottelut kaudella 2009

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Väliinjättösääntö laajenee pesäpallossa alkavalle kaudelle

Väliinjättösääntö laajenee pesäpallossa alkavalle kaudelle

Pesäpalloliiton johtokunnan elokuussa 2019 tekemällä päätöksellä lyöntivuoroja koskevat pelisäännöt uudistuvat alkavalle kaudelle Superpesiksessä ja Ykköspesiksessä.

Lue lisää
Pesäpalloliitto ohjeisti korona-ajan käytännöistä

Pesäpalloliitto ohjeisti korona-ajan käytännöistä

Kansallispelimme liki 100-vuotisen historian ajan pesäpallo-ottelu on aloitettu hutunkeitolla.

Lue lisää
Pesäpallon otteluohjelmat julki - naisten Superpesiksen kausi käyntiin kuumilla paikallisotteluilla

Pesäpallon otteluohjelmat julki - naisten Superpesiksen kausi käyntiin kuumilla paikallisotteluilla

Naisten Superpesiksessä palataan tositoimiin ensimmäisenä kotimaisena palloilusarjana koronaviruspandemian aiheuttaman poikkeustilan jälkeen. Avauskierroksella nähdään neljä huippuottelua perjantaina 12.6.

Lue lisää
Miesten Superpesis vauhtiin 2.7. alkaen - 14 joukkuetta tavoittelee Suomen mestaruutta

Miesten Superpesis vauhtiin 2.7. alkaen - 14 joukkuetta tavoittelee Suomen mestaruutta

Nyt se on varmaa. Kaikki 14 joukkuetta ovat mukana, kun miesten superpesiskausi käynnistyy 2. heinäkuuta. Panoksena on 97. Suomen mestaruus miesten pääsarjapesäpallon historiassa. Ainoastaan sotavuosina 1941 ja 1944 sarja on jäänyt pelaamatta.

Lue lisää
Naisten superpesiskausi käyntiin 12. kesäkuuta

Naisten superpesiskausi käyntiin 12. kesäkuuta

Pesäpallokausi 2020 on pääsemässä vahvasti vauhtiin kesäkuun toisella viikolla. Naisten Superpesiksessä otteluohjelmaan on merkitty ensimmäiset ottelut perjantaille 12. kesäkuuta.

Lue lisää
Superpesiksen runkosarjaa venytetään pidemmälle syksyyn

Superpesiksen runkosarjaa venytetään pidemmälle syksyyn

Superpesiksen sarjajärjestelmät uudistuvat. Kaksinkertaisen runkosarjan lisäotteluista, kuten paikalliskierroksista ja valintaotteluista, luovutaan. Tilalle tulevat ylempi ja alempi jatkosarja.

Lue lisää