TPS palasi pelitauolta voitokkaasti

TPS:n liigapelit jatkuivat kahden viikon pelitauon jälkeen Vantaalla AC HaKin vieraana voitokkaasti. TPS:n voittolukemat kirjattiin taululle tiukan taistelun jälkeen 5-7 (2-1, 2-3, 1-3). Turkulaisten päävalmentaja Ray Backman oli omiensa esitykseen hyvin tyytyväinen.

- Oli kaikkea muuta kuin helppo juttu tulla kahden viikon pelitauolta juuri ensimmäisen voittonsa napanneen HaKin vieraaksi. Pelitaukomme näkyi ottelun alussa ja kaveri pääsi edelle. Todella tiukan ja ansiokkaan väännön jälkeen tultiin rinnalle ja lopulta ohi. Tosi, tosi tärkeät taistelupisteet.

Ottelun ensimmäiset minuutit mentiin AC HaKin tahdeissa. TPS:n pallolliset vaihdot jäivät hyvin vähiin ja vantaalaiset pääsivät pyörittämään peliä kelta-asuisen TPS:n päässä. Ajassa 4.42 HaKi siirtyi ylivoimalla jo 2-0 johtoon. TPS pääsi otteluun pikku hiljaa paremmin mukaan, mutta askelmerkit eivät tuntuneet sopivan ja mitään hirvittävän vaarallista vierasjoukkue ei kyennyt luomaan. TPS:n takaa-ajo vaikeutui kolmannen erän loppupuolella, kun liigan vanhin pelaaja Rami Lehtola passitettiin hieman kevyen tuntuisesti jäähylle. HaKin pyöritys oli vaarallista, mutta TPS kesti alivoiman ja heti jäähyn päättymisen jälkeen Lasse Paju vapautti Joonas Lastusen puolittain läpi ja Lastunen iski tärkeän kavennusmaalin erän loppuun.

Toinen erä ei lähtenyt parhaalla mahdollisella tavalla liikkeelle, sillä HaKi karkasi uudelleen hieman onnekkaiden pomppujen jälkeen kahden maalin johtoon. Kolmella IS-tähdellä palkittu Veli Hartola tasasi kuitenkin "tuurimaalit" heti seuraavassa vaihdossa. TPS oli selkeästi kyennyt nostamaan pallollisen pelinsä tasoa erätauon aikana ja tasoitusmaali näkikin päivänvalon kolme minuuttia edellisestä, kun liigan vanhin pelaaja Lehtola malttoi pelata tilanteen loppuun ja napautti tyylikkäästi oman irtopallonsa verkkoon. Ottelu jatkui TPS-väritteisesti. HaKi-pelaaja passitettiin jäähylle hieman ennen ottelun puoliväliä ja TPS:n ylivoima tuotti parin hukatun paikan jälkeen tulosta. Maalintekijänä Mikko Hautaniemi ja syöttäjänä tämän kauden ensimmäisen ottelunsa pelannut Antti Kauppinen. TPS:n ensimmäinen etsikkoaika karkumatkalle koitti johtomaalin jälkeen, mutta sitä ei vierasjoukkue kyennyt hyödyntämään. AC HaKi sai muutama minuutti johtomaalin jälkeen painetta TPS-päätyyn ja lopulta Janne Kainulainen oli pakotettu pelastamaan pallon maaliviivalta hieman rikollisin ottein. AC HaKi käytti seuranneen rangaistuslaukauksen hyväkseen ja peli oli jälleen tasan. Toisessa erässä ei lisämaaleja nähty.

AC HaKi otti heti kolmannen erän alkuun jäähyn vaarallisesta pelistä ja TPS sai tilaisuuden siirtyä uudelleen johtoon. Tätä tilaisuutta TPS ei jättänyt käyttämättä, sillä Rami Lehtola löysi ylivoimaan nostetun Michael Fagerin, joka tykitti ranteella todella tyylikkään osuman aivan ylänurkkaan. Johtomaalin jälkeen elettiin jälleen TPS:n etsikkoaikaa ja paikkoja siunaantui useammalle pelurille, mutta maaliin asti palloa ei saatu. Ja kuten usein käy, HaKi kiitti, kumarsi ja tasoitti ajassa 50.13. Kauaa ei vantaalaiset tasatilannetta saaneet kuitenkaan juhlia, sillä vain 18 sekuntia myöhemmin Hartola osui toistamiseen Lauri Stenforsin syötöstä. TPS:lle siunaantui vieläkin tilanteita lisätä johtoaan, mutta hyvistä yrityksistä huolimatta vierasjoukkue ei onnistunut maalinteossa. Loppuun saatiin näin ollen vielä kova vääntö pisteistä. HaKi otti maalivahdin pois pari minuuttia ennen loppua, mutta uhrautuvasti pelannut TPS-puolustus ei päästänyt kaveria parhaille maalipaikoille. Lopulta Lasse Paju vapautti Joonas Lastusen toistamiseen läpi ja Lastusella oli lopulta helppo työ siirtää pallo tyhjään verkkoon kaverin estelyistä huolimatta. AC HaKi ei vieläkään luovuttanut ja jatkoi painostustaan, mutta lopulta summeri soi ja TPS nappasi todella tärkeät vieraspisteet mukaansa.

- Lähtö tähän otteluun oli monessa mielessä erilainen, sillä olimme saaneet nyt treenata hieman ehjemmällä kokoonpanolla ja ehkä jossain mielessä lähdimme otteluun pienoisena ennakkosuosikkina. Tilanne oli uusi tämän kauden ryhmälle ja kaverin nopea 2-0 johto ei ainakaan helpottanut meitä. Hienosti jätkät kuitenkin uskoivat omaan tekemiseen ja väänsivät väkisin rinnalle ja ohi. Taisteluilme oli todella mainio tänään ja tästä on hyvä jatkaa kohti keskiviikon KrP -peliä, summasi ottelun tyytyväinen Backman.

Turun Palloseuran tiedotteesta / UrheiluTurku

Turun Palloseura - logo

TPS - 2009-2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009-2010

Ottelut kaudella 2009-2010

FBC Turun Aaro Ollikaiselle yhden ottelun pelikielto

Pääsarjojen kurinpitodelegaatio on määrännyt FBC Turun Aaro Ollikaiselle yhden ottelun pelikiellon kontaktista EräViikinkien Matej Penickaan joukkueiden välisessä F-liigan ottelussa maanantaina.

TPS:n miesten liigaryhmässä koronatapaus - viikonlopun ottelut siirtyvät

TPS:n miesten liigajoukkueessa on todettu positiivinen koronatapaus. Altistuneet joukkueen jäsenet on asetettu 10 vuorokauden karanteeniin, joka päättyy sunnuntaina 25. lokakuuta.

Kapteeni Kailiala jatkaa TPS:ssä - superlupaus Vesteriselle pitkä sopimus

Maailmanmestari Miko Kailiala, 27, ja TPS ovat allekirjoittaneet jatkosopimuksen tulevasta kaudesta. Viime kaudella ensimmäiset liiga-askeleensa ottanut nuorten maajoukkuepelaaja Waltteri Vesterinen, 17, on tehnyt TPS:n kanssa 2+1 vuotisen sopimuksen.