Yksi hyvä erä ei riittänyt - Nokialle pisteet

Kaksi erää varjojen mailla liikkunut TPS taipui alkukauden epätasaisesti pelanneelle Nokian KrP:lle. Viimeiseen erään TPS onnistui rakentamaan erinomaisen kirin, mutta tällä kertaa aika ei riittänyt. Kaksi pistettä Nokialle lukemin 7-8 (2-5, 1-3, 4-0). TPS:n päävalmentajaa Ray Backmania tappio nakersi.

- Oltiin tänään kaksi erää tosi heikkoja ja annettiin avaimet kyllä Nokialle. Kolmanteen erään lähdettiin sitten kaikki tai ei mitään -taktiikalla ja tänään saatiin nyt onnistumisia. Kolmanteen erään voi olla tyytyväinen, samoin joukkueen taistelumoraaliin, mutta kyllä meidän pitää tästä ottaa opiksemme. Pitää olla valmis pelaamaan ensimmäisistä minuuteista lähtien.

Avauserä meni käytännössä täysin Nokian KrP:n pillin tahdissa. TPS joutui pallottomaksi joukkueeksi ja Nokian taitavat yksilöt eivät päästäneet kotijoukkuetta peliin mukaan. KrP hallitsi ottelun tapahtumia, mutta hyökkäsi silti erittäin maltillisesti - siitä kertovat myös ensimmäisen erän torjunnat (TPS 3, KrP 8) - mutta kun paikka tuli, vierasjoukkue oli tappavan tehokas. KrP karkasi erässä 0-3 johtoon ennen kuin TPS onnistui ensimmäistä kertaa. TPS osui avauserässä Teemu Känkäsen ja Veli Hartolan maaleilla kahdesti, mutta valitettavasti KrP iski molemmilla kerroilla heti perään ja avauserä päättyi 2-5 lukemiin.

Toiseen erään TPS tuli paremmalla pelillä ja sai rakennettua aiempaa paremmin suoria hyökkäyksiä. Yhden tällaisen jatkotilanteesta Mikko Hautaniemi kavensi numerot 3-5 ja ottelu käynnistyi uudelleen. Harmillisesti seuraavasta maalista vastasi kuitenkin taas KrP, kun sen viivalta lähettämä laukaus muutti TPS-pelaajasta suuntaa ja painui verkon perukoille. TPS oli parempi kuin avauserässä, mutta tulos jäi hyvin laihaksi. Nokialaiset onnistuivat toisen erän aikana vielä kahdesti ja se riitti TPS-maalissa pelanneelle Markus Suntilalle, jolle peli oli kaikkea muuta kuin helppo. Suntilan tilalle maaliin asteli tämän kauden ensimmäisiä minuutteja pelaamaan Eero Juvonen. Toisessa erässä ei lisämaaleja enää nähty.

KrP lähti kolmanteen erään turvallisesta viiden maalin johdosta, mutta pukukopista täysin uudella ilmeellä kentälle saapunut TPS ryhtyi kuromaan nokialaisten johtoa maali maalilta. Kun päätöserää oli pelattu 1.52 tilanne taululla oli muuttunut Joonas Lastusen ja Hautaniemen maaleilla jo 5-8. Samassa ajassa KrP otti aikalisän. Aikalisä katkaisi TPS-kirin hetkeksi, mutta ote oli kääntynyt selvästi aggressiivisesti pelanneelle kotijoukkueelle. Erän puolivälissä liigan vanhimman pelaajan, Rami Lehtolan johtama kentällinen onnistui voimakkaassa prässissään ja Jere Jokinen toi TPS:n kahden maalin päähän. Hyvin mukaan lähtenyt kotiyleisö odotteli TPS:n rinnallepääsyä, mutta kotijoukkueen seuraavat kaksi tilastomerkintää olivat valitettavasti kaksi 2 minuuttista. Aika kului pikku hiljaa umpeen, mutta TPS onnistui vielä kerran sytyttämään toivon liekkinsä todelliseen roihuun, kun Antti Kauppinen kavensi tilanteeksi 7-8 noin 50 sekuntia ennen ottelun päättymistä. TPS:n saatua pelivälineen itselleen, se otti erinomaisesti torjuntatöissään onnistuneen Juvosen pois maalilta ja haki tasoitusosumaa ilman maalivahtia. Antti Kauppiselle siunaantui vielä huikea paikka tasoittaa ottelu 10 sekuntia ennen sen päättymistä, mutta tällä kertaa pallo ei löytänyt tietään verkon perukoille. Summeri pelasti Nokian piinasta ja jätti TPS:n ilman pisteitä.

- No joo. Koitetaan ottaa parista asiasta kiinni ja käydään niitä läpi perjantain treeneissä. Samalla suunnataan keskittyminen jo kohti sunnuntain NST-peliä. Siellä meidän pitää olla pelissä heti alusta lähtien, päätti Backman.

Turun Palloseuran tiedotteesta / UrheiluTurku

Turun Palloseura - logo

TPS - 2009-2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009-2010

Ottelut kaudella 2009-2010

FBC Turun Aaro Ollikaiselle yhden ottelun pelikielto

Pääsarjojen kurinpitodelegaatio on määrännyt FBC Turun Aaro Ollikaiselle yhden ottelun pelikiellon kontaktista EräViikinkien Matej Penickaan joukkueiden välisessä F-liigan ottelussa maanantaina.

TPS:n miesten liigaryhmässä koronatapaus - viikonlopun ottelut siirtyvät

TPS:n miesten liigajoukkueessa on todettu positiivinen koronatapaus. Altistuneet joukkueen jäsenet on asetettu 10 vuorokauden karanteeniin, joka päättyy sunnuntaina 25. lokakuuta.

Kapteeni Kailiala jatkaa TPS:ssä - superlupaus Vesteriselle pitkä sopimus

Maailmanmestari Miko Kailiala, 27, ja TPS ovat allekirjoittaneet jatkosopimuksen tulevasta kaudesta. Viime kaudella ensimmäiset liiga-askeleensa ottanut nuorten maajoukkuepelaaja Waltteri Vesterinen, 17, on tehnyt TPS:n kanssa 2+1 vuotisen sopimuksen.