Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Interin kausi huipentuu Cupin finaalissa

 
Interin kausi huipentuu Cupin finaalissa

Kotimaisen jalkapallokauden 2009 päättävä Suomen Cupin finaali pelataan lauantaina Tampere Unitedin ja FC Interin välillä. YLE TV2:lla televisioitava ottelu alkaa Helsingin Finnair Stadiumilla kello 15.30.

Kummankin joukkueen lähtökohdat ovat samat, sillä lopulta hiukan mollivoittoisesti sujuneen Veikkausliigakauden jälkeen kaudesta jäisi Cupin voiton ja siitä saatavan Euro-paikan myötä positiivinen maku suuhun.

- Kumpikin joukkue lähtee lauantain otteluun lähes identtisistä lähtökohdista. Kummankaan kausi ei ole sujunut niin kuin oli suunniteltu. Voiton sitä kautta tulevan Eurooppa Liiga-paikan myötä kausi olisi lopulta onnistunut, pohtii Interin päävalmentaja Job Dragtsma ottelun alla.

Päävalmentaja Dragtsma povaili kauden alussa tamperelaisia korkealle Veikkausliigan sarjataulukossa. Näin ei kuitenkaan käynyt, koska TamU:n alkukausi sujui vaisusti. Loppusyksystä Ari Hjelmin valmentaman ryhmä on saanut pelinsä kuitenkin kulkemaan, minkä perusteella Inter-luotsi odottaa lauantain pelistä vaikeaa.

- TamU on kokenut joukkue, joka tietää, miten pelata. Vaikean alkukauden jälkeen se on saanut pelin syksyn aikana kulkemaan, joten vaikea peli on aivan varmasti tulossa, ennakoi Dragtsma.

Dragtsma toivoo ja uskoo myös, että lauantaina nähdään hyvä ja vauhdikas ottelu, vaikka kumpikin joukkue tuntee toisensa hyvin.

- Kumpikin joukkue tuntee toisensa hyvin niin pelaajien kuin pelitavankin osalta, joten sen perusteella kumpikaan joukkue ei pysty tarjoamaan toisilleen yllätyksiä. Uskon kuitenkin, että lauantaina nähdään hyvä ja vauhdikas ottelu, sanoo Dragtsma.

Inter on myös vaisun keskikesän jälkeen saanut pelin kulkemaan. Joukkue on pelannut kaikki kilpailut mukaan luettuna kymmenen edellistä ottelua ilman tappiota. Dragtsma onkin ollut viimeisintä cupin välieräottelua lukuun ottamatta tyytyväinen siihen, miten joukkue on pelannut.

- Olemme pelanneet syksyn ottelut hyvin. Cupin välieräottelu ei ollut voitosta huolimatta kuitenkaan parasta Interiä. Hyökkäyspeli oli kyllä hyvää, mutta peli ei muuten ollut tasapainossa ja puolustuspeli oli heikkoa. Tähän asiaan pitää saada lauantaina muutos, mikäli haluamme taistella ottelun voitosta, korostaa Dragtsma.

Dragtsman kannalta puolustuspelin organisointia helpottaa Alberto Ramirezin vapautuminen pelikiellosta. Hollantilaisvalmentajan mukaan hänen poissaolonsa näkyi viime viikon Lahti-pelissä.

- Saamme Ramirezin mukaan pelikiellon jälkeen, mikä on hyvä asia. Kaipasimme hänen panostaan keskikentän tasapainottavana pelaajana Lahti-pelissä, sanoo Dragtsma.

Ainoa kokoonpanosta puuttuva Inter-pelaaja on pelikieltoaan harmittavasti juuri cupin finaalissa sovittava Ville Nikkari. Muuten koko joukkue on terveenä ja valmiina taistelemaan seurahistorian ensimmäisestä Suomen Cupin voitosta.

Interin tiedotteesta / UrheiluTurku


Takaisin edelliselle sivulle


FC Inter ry - logo

FC Inter - 2009 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009

Ottelut kaudella 2009

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



TPS solmi jatkosopimuksen nuoren oman kasvattinsa kanssa

TPS solmi jatkosopimuksen nuoren oman kasvattinsa kanssa

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on käyttänyt laitahyökkääjä Veeti Pohtion, 18, sopimuksessa olleen option.

Lue lisää
FC Inter vapautti Jarkko Wissin päävalmentajan tehtävästä

FC Inter vapautti Jarkko Wissin päävalmentajan tehtävästä

FC Inter Turku Oy on vapauttanut Jarkko Wissin Interin liigajoukkueen päävalmentajan tehtävästä.

Lue lisää
18-vuotias Joonas Kekarainen siirtyy Interiin

18-vuotias Joonas Kekarainen siirtyy Interiin

FC Inter on solminut 2+1-vuotisen pelaajasopimuksen 18-vuotiaan Joonas Kekaraisen kanssa. Oman ikäluokkansa maajoukkueen vakionimiin kuuluva keskikenttäpelaaja siirtyy Interiin Käpylän Pallosta.

Lue lisää
Nuorten maajoukkuepuolustaja Eero Uusitalo jatkaa kasvattajaseurassaan

Nuorten maajoukkuepuolustaja Eero Uusitalo jatkaa kasvattajaseurassaan

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on tehnyt kauden 2024 kattavan sopimuksen keskuspuolustaja Eero Uusitalon, 18, kanssa. Uusitalo on TPS:n oma kasvatti, joka teki ensiesiintymisensä edustusjoukkueessa viime kaudella.

Lue lisää
Interin organisaatio vahvistuu

Interin organisaatio vahvistuu

FC Interin seuraorganisaatio vahvistuu kahdella uudella avainhenkilöllä. Seurassa aiemmin liigapelaajana sekä valmennuspäällikkönä työskennellyt Kalle Parviainen on nimetty seuran urheilujohtajaksi. Interin kehitysjohtajaksi on nimetty Tuomas Välimäki.

Lue lisää
Hyökkääjälupaus Onni Helén solmi kaksivuotisen sopimuksen kasvattajaseuransa TPS:n kanssa

Hyökkääjälupaus Onni Helén solmi kaksivuotisen sopimuksen kasvattajaseuransa TPS:n kanssa

Turun Palloseura on solminut kaudet 2024 ja 2025 kattavan edustusjoukkuesopimuksen hyökkääjä Onni Helénin kanssa.

Lue lisää