Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

TPS nappasi tärkeät pisteet Lappeenrannasta

 
TPS nappasi tärkeät pisteet Lappeenrannasta

Keskiviikkona vaisun esityksen jälkeen Nokian KrP:lle hävinnyt TPS palasi voittokantaan Lappeenrannassa. Tällä kertaa keltapaitainen vierasjoukkue oli ottelun alussa erittäin valmis ja vei lopulta kamppailun lukemin 4-7 (1-3, 1-1, 2-3). TPS:n päävalmentaja Ray Backman oli tyytyväinen kahteen pisteeseen.

- Olimme skarppina ottelun alussa ja siitä kertoo myös johtomaali 12 sekunnin pelin jälkeen ja rangaistuslaukaus 35 sekunnin kohdalla. Rankkareissa emme tänään onnistuneet, mutta muuten ensimmäinen erä oli meiltä hyvä. Ihan hirvittävää vääryyttä ei olisi tapahtunut, mikäli olisimme johtaneet avauserän päätteeksi reilumminkin, mutta viimeistelyssä meillä on vielä hiomista. Toinen erä oli NST:n, kolmannessa pelasimme hieman kelloa vastaan ja ennen kaikkea pisteistä.

TPS lähti otteluun räväkästi. Tänään 3 IS-tähteä pokannut Mikko Hautaniemi (2+2) napautti TPS:n johtoon vain 12 sekunnin pelin jälkeen. Seuraavassa vaihdossa liigan vanhin pelaaja Rami Lehtola vapautti Jere Jokisen läpiajoon ja Jokista rikottiin rankkarin arvoisesti. Mikko Hautaniemi ei kuitenkaan onnistunut rangaistuslaukauksesta. TPS onnistui ensimmäisessä erässä murtamaan NST:n karvauksen melko mallikkaasti, mutta viimeinen terävyys viimeistelystä puuttui. TPS:lle tuomittiin jo toinen rangaistuslaukaus ajassa 9.50, mutta Veli Hartolakaan (1+0) ei kyennyt NST:n maalivahti Jarkko Monthania ohittamaan. Seuranneen ylivoiman TPS lopulta käytti hyväkseen ja Jarkko Penttinen (3+1) ampui pallon ohi Monthanin. NST pääsi peliin mukaan, kun kulmalyönnin jälkitilanteesta pallo pelattiin Ville Aaprolle, jonka laukaus ohitti erinomaisen ottelun pelaneen Markus Suntilan. TPS lähti erätauolle kuitenkin kahden maalin etumatkalta, sillä pari minuuttia NST:n kavennuksen jälkeen Penttinen iski illan toisen osumansa.

TPS aloitti toisen erän vajaalla. Turkulaisryhmä kesti alivoimatilanteen, mutta alivoiman päätyttyä NST-peluri oli tarkempi päädystä kimmonneen pelivälineen kanssa ja tilanne kaventui taas. Toinen erä kulki NST:n merkeissä, mutta hyvin toiminut puolustuspelaaminen sekä Markus Suntila estivät NST:n tasoitushaaveet. Erän lopulla TPS hyödynsi NST:n pienen herpaantumisen kulmalyönnissä ja ottelussa hirmuisen työmäärän tehnyt Lasse Paju (1+1) löysi vapaaksi jääneen Veli Hartolan ja Hartola iski erän päätteeksi kauden seitsemännen maalinsa. TPS erätauolle kahden maalin johdossa.

TPS onnistui tekemään tärkeän seuraavan osuman, asialla Hautaniemi Harri Karjalan (0+2) syötöstä. NST oli kuitenkin kahdessa edellisessäkin ottelussa onnistunut kehittämään kovan loppukirin ja Arto Vainikaisen osuman myötä ajassa 51.46 kotijoukkueen toiveet heräsivät uudelleen. Samassa ajassa TPS otti aikalisän tarkoituksenaan paikkailla rakoilleita rivejään. Heti seuraavassa vaihdossa Lasse Paju pelasi tilanteen loppuun ja iski päädystä kimmoneen pallon pienestä reiästä ohi NST-vahdin. Ottelun lopussa kumpikin joukkue onnistui vielä kertaalleen ja TPS kuittasi toisen perättäisen vierasvoiton.

- Tänään onnistujia oli palkittujen Hautaniemen, Suntilan ja Penttisen lisäksi aivan huikean työmäärän taas kerran tehnyt Lasse Paju, sekä ensimmäisen liigapelinsä pelannut Juuso Pietilä. Tästä jatketaan harjoituksia ja ryhdytään valmistautumaan kovassa vireessä olevan Erän kohtaamiseen, päätti Backman.

Turun Palloseuran tiedotteesta / UrheiluTurku


Takaisin edelliselle sivulle


Turun Palloseura - logo

TPS - 2009-2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009-2010

Ottelut kaudella 2009-2010

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



FBC Turun Aaro Ollikaiselle yhden ottelun pelikielto

FBC Turun Aaro Ollikaiselle yhden ottelun pelikielto

Pääsarjojen kurinpitodelegaatio on määrännyt FBC Turun Aaro Ollikaiselle yhden ottelun pelikiellon kontaktista EräViikinkien Matej Penickaan joukkueiden välisessä F-liigan ottelussa maanantaina.

Lue lisää
TPS:n miesten liigaryhmässä koronatapaus - viikonlopun ottelut siirtyvät

TPS:n miesten liigaryhmässä koronatapaus - viikonlopun ottelut siirtyvät

TPS:n miesten liigajoukkueessa on todettu positiivinen koronatapaus. Altistuneet joukkueen jäsenet on asetettu 10 vuorokauden karanteeniin, joka päättyy sunnuntaina 25. lokakuuta.

Lue lisää
Kapteeni Kailiala jatkaa TPS:ssä - superlupaus Vesteriselle pitkä sopimus

Kapteeni Kailiala jatkaa TPS:ssä - superlupaus Vesteriselle pitkä sopimus

Maailmanmestari Miko Kailiala, 27, ja TPS ovat allekirjoittaneet jatkosopimuksen tulevasta kaudesta. Viime kaudella ensimmäiset liiga-askeleensa ottanut nuorten maajoukkuepelaaja Waltteri Vesterinen, 17, on tehnyt TPS:n kanssa 2+1 vuotisen sopimuksen.

Lue lisää
Forsman ja Hyytiäinen vahvistamaan TPS:ää

Forsman ja Hyytiäinen vahvistamaan TPS:ää

TPS vahvistuu, kun Juuso Forsman, 23, ja Jani Hyytiäinen, 29, pukevat ensi kaudella mustavalkean pelipaidan ylleen. Molempien sopimus on mallia 1+1 vuotta.

Lue lisää
Lauri Stenfors jatkaa TPS:ssä

Lauri Stenfors jatkaa TPS:ssä

Maailmanmestari Lauri Stenfors ja TPS ovat solmineet vuoden mittaisen jatkosopimuksen.

Lue lisää
Kytöhonka jää sivuun - Raatarilasta FBC Turun uusi päävalmentaja

Kytöhonka jää sivuun - Raatarilasta FBC Turun uusi päävalmentaja

FBC Turun divarijoukkueen valmennuksessa koetaan nyt muutoksia, kun Santeri Raatarila korvaa Perttu Kytöhongan päävalmentajan paikalla.

Lue lisää