Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

60-vuotias Turku-Pesis juhlisti pitkää taivalta

 
60-vuotias Turku-Pesis juhlisti pitkää taivalta

Arvostetun iän saavuttanut Turku-Pesis juhlisti lauantaina juhlavuotta. Juhlavuoden tapahtumia on ollut pitkin kautta aina huhtikuusta marraskuulle: junnuista edustusjoukkueeseen, pelaajista vanhempiin ja kannustusjoukkoihin.

Seuran 60-vuotisjuhla järjestettiin Panimoravintola Koulussa ja paikalle oli saapunut nykyistä ja entistä seuraväkeä, alueen pesisihmisiä sekä Turun kaupungin liikuntapuolen edustus. Seuran nykyinen puheenjohtaja Jussi Pyysalo avasi juhlan puheessaan, joka antoi katsauksen niin menneeseen kuin nykyseuraan. Puhetta seurasi Varsinais-Suomen Pesis ry:n toiminnanjohtajan Satu Mikolan onnittelut niin alueen, Pesäpalloliiton kuin POPS-klubin puolesta. Turun kaupungin liikuntalautakunnan puheenjohtaja Saara-Sofia Sutela toi oman tervehdyksensä ja onnittelunsa kaupungin puolesta. Onnitteluja seura sai myös pesiskonkareilta, jotka ovat olleet seuran alkuaikoina mukana toiminnassa ja kunnostivat jälleen kierrossa olevan Kupittaan Maljan.

Historiaa ja esityksiä

Illan aikana juhlaväki sai nauttia videopätkistä, jotka Päivi Matilainen oli ansiokkaasti metsästänyt käsiinsä ja koonnut yhteen. Videolla nähtiin kaitafilmin pätkää naisten ottelusta vanhalla hiilituhkalla, parinkymmenen vuoden takaisia leiripelejä, pitkään suosionsa saavuttaneesta firmapesiksestä otteita, riemun hetkiä Superpesiskarsinnoista yhdeksänkymmentäluvulta, muutaman vuoden takaisia tv-haastatteluja sekä -pelejä. Sirpa Helin oli puolestaan koonnut esityksen seuran vuosista, nykytilasta ja tulevaisuuden näkymistä ja Esa Saarinen esitti omia muistojaan seurahistoriasta. Turun Lyseon tyttöbändi viihdytti juhlaväkeä musiikkiesityksillään.

Lännen Pallosta Turku-Pesikseksi

Alkujaan Lännen Pallona tunnettu seura, nykyinen Turku-Pesis ry, on perustettu jo vuonna 1949. Nimen muutos tapahtui vuonna 1990, kun haluttiin, että tiedetään mistä seura tulee ja mitä seurassa voi harrastaa. Turku-Pesis oli siis yksinkertainen valinta seuran nimeksi.
 
Vuosi 2009 on ollut pelien lomassa erityinen Turku-Pesikselle ja sen seuraväelle, sillä seura on juhlistanut mittavaa ja vivahteikasta 60-vuotista taivalta varsinaissuomalaisen pesäpallon toteuttajana. Edelleenkin elinvoimaisena vanhuusiästään huolimatta, Turku-Pesis liikuttaa turkulaisia ja Turun lähikunnissa asuvia pesäpalloilijoita harraste- ja kilpailumielessä. Tulevalla kaudella nähdään siis edelleen niin huippupesäpalloa naisten Superpesiksessä, lasten harrastamista kuin aikuisten harrastepesistä Kupittaan Pesäpallostadionilla, Turku-Pesiksen omassa kotipesässä.

Turku-Pesiksen tiedotteesta / UrheiluTurku


Takaisin edelliselle sivulle
Superpesiksen runkosarjaa venytetään pidemmälle syksyyn

Superpesiksen runkosarjaa venytetään pidemmälle syksyyn

Superpesiksen sarjajärjestelmät uudistuvat. Kaksinkertaisen runkosarjan lisäotteluista, kuten paikalliskierroksista ja valintaotteluista, luovutaan. Tilalle tulevat ylempi ja alempi jatkosarja.

Lue lisää
Imatran Pallo-Veikkojen unelma toteutui: Itä-Länsi ja Superpesistä Ukonniemessä 2017

Imatran Pallo-Veikkojen unelma toteutui: Itä-Länsi ja Superpesistä Ukonniemessä 2017

Perinteikäs Imatran Pallo-Veikot tekee usealla saralla paluuta parrasvaloihin.

Lue lisää
Kirittäret lähtee paalulta naisten Superpesiksen pudotuspeleihin

Kirittäret lähtee paalulta naisten Superpesiksen pudotuspeleihin

Lapuan Virkiä on voittanut viisi edellistä naisten Suomen mestaruutta pesäpallossa. Neljästi loppuotteluvastustajana on ollut Kirittäret Jyväskylästä.

Lue lisää
Mikko Kanala ja Emma Nieminen Superpesiksen elokuun pelaajiksi

Mikko Kanala ja Emma Nieminen Superpesiksen elokuun pelaajiksi

Superpesiksen mitaliottelut alkavat viikonloppuna. Mitä pidemmälle kausi on edennyt, sitä enemmän on tarvittu tiukkojen tilanteiden kylmäpäisiä ratkaisijoita.

Lue lisää
Kylmyys ei kangistanut Superpesiksen katsojia

Kylmyys ei kangistanut Superpesiksen katsojia

Superpesiksessä siirrytään puolivälierävaiheeseen tiistaina. Säiden haltijan luomat alkukauden haasteet kääntyivät lopulta hyväksi torjuntavoitoksi, kun yleisö löysi runkosarjan ratkaisuotteluissa mukavasti paikan päälle katsomoihin.

Lue lisää
Superpesiksen ja Ykköspesiksen kuukauden pelaajat valittu

Superpesiksen ja Ykköspesiksen kuukauden pelaajat valittu

Miesten Superpesiksen lyöjä- ja tehotilastojen kärkipäässä on nähty alkukaudesta yllätysnimiä tuttujen kasvon rinnalla. Yksi heistä on toukokuun pelaajaksi valittu Alajärven Ankkureiden Sami Mikkolanaho.

Lue lisää