TPK kärsi maalin tappion Jyväskylässä

Turun pallokerhon futsal edustus koki kauden kolmannen vierastappionsa tänään, lauantaina 21.11.09, Keskisuomalaisen, ja  sarjanousijan statuksella lentävän Kampuksen Dynamon vieraana.

Siniset kerkesivät ottelun toisella puoliajalla karkaamaan jo kahden maalin johtoon ennen kuin Huhtaharjun isäntä väänsi aika ympäripyöreän ottelun väkisin tasoihin ja niittasi lopussa vielä kutosen täplältä pelin ratkaisseen osuman.

Ottelun alku Huhtaharjun salissa oli molemmilta joukkueilta tarkkaa ja kontrolloitua puolustamista kun taas hyökkäyspelaaminen, ainakin puoliajan ensimmäisellä kympillä, tuntui olevan molemmilta valittevankin huolimatonta.

Ottelun ensimmäinen, edes kohtalainen maalintekoyritys siunaantui Kerholle ja Tuomisen kentälle, kun vieraiden ykköshahmo illankamppailussa, Kai Lempinen riisti pallon omalla puoliskollaan ja otti Laurikaisen ja Tuomisen mukaan nopeaan 3-2 tilanteeseen. Tuomisen sihti ei valitettavasti tilanteessa ollut aivan kohdallaan vaan Laurikaisen takatolpalle tarjoilema namupala pamahti Tuomisen viimeistely yrityksestä Huhtaharjunsalin päätypressuun.

KaDyn, ja ottelun avausmaali oli vähän saman oloinen tapaus kuin Kerhonkin ensimmäinen paikka. Puputin veljeksistä Miika tarjoili kahteenkin otteeseen Kampus pelaajalle mahdollisuutta kaksi ykköseen ja akseli Juvonen-Pulkkinen kiitti ja kuittasi. Kauden toista liigakamppailuaan pelannut Joonas laurikainen oli tilanteessa voimaton kun Select super kulki ”Kuratossu” jalasta toiseen ja lopulta maajoukkueen leirillekkin valittu Matias Juvonen sai putata takatolpalta tyhjiin.

Avausmaalistaan silminnähden lisää virtaa pelaamiseensa saaneet Jyväskyläläiset kerkesivät muutamaan otteeseen pistämään sinisten maalissa pelanneen Laaksosen lujille ennen kuin Aurajokivarren ylpeyden koutsi, Niko Kagan otti miehistönsä hetkeksi sivurajan tuntumaan kuuntelemaan vähän totuuksia.

Vaikka heti aikalisän jälkeen kerholla olikin erittäin paha vapari kahdeksan metriä KaDyn maalista, ja joka ilman Miikan isoa persustaa (joka pysäitti pallon maaliviivala) olisi nostanut Kerhon tasoihin ottelussa, niin peliä vienyt joukkue tämänkin jälkeen oli kotijoukkueena toiminut Dynamo.

Oli kolme vastaan yksi ja kaksi vastaan yksi tilanteita. Oli pahoja vapaapotkuja ja hyvää Ryynikyläläisten pyöritystä, joista ilman Makken loistavia seivejä vierailijat olisivat mahdollisesti kerenneet, ennen Turkulaisten oman pelin aukeamista, karkaamaan ratkaisevan tuntuiselle karkumatkalle.

Erän viimeiset pariminuuttia sisälsivät, ainakin tilastojen valossa erän kovinta actionia, Kun ensin ”Kuratossukassarin” epäonnistuneen avauksen upeasti katkaissut Kai Lempinen teki henkseli juoksun ja tarjoili lopulta maalintakatolpalta vielä keskelle, josta Miikan tilalle tullut Juvenal Weldson latasi Selectin  sydämensä kyllyydestä Huhtaharjun pitseihin.

Valitettavasti Turkulaisten ilo jäi hyvinkin lyhytaikaiseksi kun melkein heti Kerhon tasoitus maalin jälkeen Laaksosen kustannus paikalla tapahtui jälleen. Läpi Otelun todellisella pelipäällä ollut Teemu Pulkkinen heitti KaDy:n virkaatehneelle, kapteeni Kytölälle Pallon suojaukseen joka voitti painissa vartioijansa Tranin ja pamauti pallon Laaksosen saranoiden kautta Kerho maalin kattoon.

Mutta jos oli KaDy johtomaali kylmäsuihku pitkän matkan keskisuomeen tehneille vierailijoille, niin varmasti yhtälailla karvasta kalkkia osasi juottaa myös Kerhon rutinoitunut miehistö kun sillaiselle oli tarvetta. Ja nyt oli.

Vain kahdeksantoista sekunttia edellisesta ja pallo oli jälleen löytänyt tiensä Jyväskyläläisten maalivahdin, Laitisen vartioimaan maaliin. Asialla oli  tälläkinkertaa kerhon avausmaalin otteluun järkkäillyt Tuomisen kenttä. Sivuraja-erikoistilanne kuvion jälkeen pallolöysi Jontun ja Kaken kautta tiensä Dynamomaalin pystytolppaan ja maaliviivalla pyörineen pelivälineen toimitti verkonperukoille KaDyn omistamiehistä, purussaan hieman epäonnistunut Miikka Järvenpää.

Kerholla oli vielä erän viimesekunneilla todella herkullinen mahdollisuus siirtyä ottelussa ensimmäistä kertaa johtoon kun sinisille yhdeksästä metristä tuomitusta vapaapotkusta Joonas Laurikainen pääsi yrittämään maalin tekoa. Jontun laukaus Lempisen siirrosta painui kuitenkin karvan verran ohi Laitisen vartioiman maalin takatolpan ja näin tauolle siirryttiin tasalukemissa 2-2.

Ottelun tauolta Huhtaharjun parketille asteli huomattavasti avauserää päättäväisempi ja varsinkin puolustus suuntaan terävämpi vierailija. Sen takia onkin tavallaan jopa pieni mysteeri miksi ottelussa lopulta kävi kuten siinä kävi.

Vierailijat saivat erään todellisen salama-alun kun peliväline lepäsi Kampuslaisten verkossa ensimmäistä kertaa vain kahdenkymmenen pelatun sekunnin jälkeen. Kerhon Laurikainen löysi pitkällä, läpikentän viuhuneella poikkikulma syötöllään Kai Lempisen joka latasi suoraan syötöstä pallon etukulmaan ohi hölmistyneen KaDy-kassari Laitisen.

Eikä pelipäällä ollut Kerhon ykkönen päästänyt Kuratossujen miehistöä jatkossakaan helpolla. Ensin Laitinen joutui venymään Tuomisen lujan vedon edessä, jonka jälkeen oli jälleen Lempisen vuoro yrittää keskeltä aivan vapaaasta paikasta KaDy vahdin yllättämistä. Laitinen kerkesi vielä kertaalleen venymään Lempisen yrityksen edessä ennen kuin pallo vietiin jälleen keskelle.

Pallo pyöri pahaenteisesti pidemmän aikaa Kerhon ykkösen toimesta kotijoukkueen päädyssä, ja lopulta Tuomisen ja Lempisen esityön kautta pallo kulkeutui kentän oikeaan laitaan Joonas Laurikaisen jalkaan. Laurikainen pysäytti yhdellä nopealla tatsilla pallon eteensä ja latasi vastustamattomasti aivan maalinetuyläkulmaan sillaisen pommin johon poikittaisliikkeessä olleella Laitisella oli mahdoton tehtävä saada mitään rumiin osaansa eteen.

Kaksi maalia omiin, eikä yhtään laukausta vierailijoiden maalia kohden erän ensimmäisiin yhteentoista minuuttiin oli jo sillainen saldo johon Jyväskyläläisten valmennusvastuussa olleen Kelhälänkin oli reagoitava jotenkin.

Aikalisän jälkeen Huhtaharjun parketille juossut kotijoukkue joutui vielä kertaalleen turvautumaan oman maalivahtinsa venymiskykyyn omalla kustannuspaikallaan, ennenkuin KaDyn oma peli alkoi aukeamaan ja tuottamaan tulosta.

Kotijoukkueen eka veto maaliakohden ottelun toisella puoliskolla tuli nopean vastahyökkäyksen päätteeksi jonka Kerhon Laaksonen kuitenkin selvitti kulmaksi. Seuranneesta kulmasta seurasi kuitenkin huomattavasti pahempaa. Paikkaa kulmassa puolustaneelle Kerholle jäi taka-alueelle yhden miehen alivoima, jonka Kampuslaiset käyttivät hienosti hyväkseen. Kulmasta yli pakan loopatun pallon Teemu Pulkkinen täräytti vielä Kerho maalin kehikkoihin mutta maalineteen pudonneeseen pallon ehti ensimmäisenä kotijoukkueen Lindgren. Ensimmäisen tilanteen jäljiltä vielä maissa olleella Laaksosella ei ollut mitään mahdollisuutta torjua Lindgrenin maalinkattoon suuntaantunutta siirtoa, ja näin Kampuslaisten kiri oli alkanut.

Ennenkuin kotijoukkue tuli valitettavan harvalukuisena Huhtaharjulle saapuneen yleisönsä iloksi ottelussa tasoihin, oli TPK´lla kahdestikkin mahdollisuus karata ottelussa jälleen kahden maalin johtoon, kun ensin kotijoukkueen Maltsin ohjasi maalin edestä Tompan Lempiselle tarkoittaman syötön kohden omaa maalian, ja heti perään ottelun ykköshahmo, KaDyn Matias Juvonen katkaisi liukumalla Kerhon kaksi vastaan yksi tilanteen omanmaalin tolpan kautta yli päätyviivan.

Kotijoukkue nousi ottelussa tasoihin kun ottelua oli pelaamatta viitisen minuuttia. Hyökkäyspään sivurajan jälkeen Kerho miehistä Christian Maja unohti oman vartioitavansa, ja ensimmäisen laukauksen reboundista Kampuslaisten Aki Miettinen siirsi Cuong Tranin estelyistä huolimatta pallon reppuun.

Ja vaikka sanonnnoilla viisastelu onkin syvältä, niin heitettäköön kuitenkin tähän väliin että... ja ei kahta ilman kolmatta.

Kampuslaiset pääsivät heti seuraavassa vaihdossa, nopeaan vastaiskuun Kerhon epäonnistuneen keskialueensyötön seurauksena. Tuon ensimmäisen vedon Laaksonen torjui vielä hienosti pois maaliltaan, kohden kulmaa, mutta tilanteen jatkoa vierailijat eivät hoitaneet aivan yhtä mallikkaasti. Päätyrajan päälle pallon pysäyttänyt KaDy peluri torpattiin ehkä hieman kierroksilla käyneen Juvenal Weldsonin toimesta erittäin tyhmästi kumoon, ja palloa kiikutettiin kutosen täplälle. Weltsua tuomari muisti tilanteesta punaisella kortilla.

Ottelun ykköshahmo Matias Juvonen latasi vastuttamattomasti pallon pilkusta pitseihin ja kotijoukkueen johtolukemiksi 5-5. Vierailijoiden valmentaja Kagan oli samantien kypsä ottamaan Turun Pallokerhon toisen aikalisän otteluun.

Ottelun lopun Kerho tuli, melkein kokoajan paremmalla pelipäällä olleelle Tuomisen ketjulle luottoa antaen. Hieman liian innokkasti puolustanut kotijoukkue meinasi päästää kaiken jo luistamaan käsistään kun Jaakko Kinnunen ajoi hieman typerästi vaarattomassa tilanteessa Kerhon Laurikaisen selästä nurin, ja pallo vietiin tilanteen seurauksena, kumuloituvien olleessa täynnä, kymmeneen metriin. Varsinaiset gamesaverit heittänyt KaDy kassari Laitinen kuitenkin selviytyi niin Laurikaisen rangaistuspotkusta kuin reboundille rynnänneen Lempisen puskustakin Jyväskyläläis yleisön iloksi.

Epäonnistuneen rangaistuspotkun jälkeen Kerho tuli loppuajan pöyrittäen peliä reikäpaidalla. Pitkien pyöritysten jälkeen vierailijat saivat kahdesti pelattua Lempisen maalinteko tilanteeseen, jonka tilanteista varsinkin ensimmäinen oli todella lähellä löytäen tiensä kuitenkin vain KaDy maalin sivuverkkoon. Kertaalleen vetopaikka siunautui myös Joonas Laurikaiselle jonka tulisen vedon eteen kuitenkin ehti, omissa papereissani manofthematchíksi kohonnut Niila-Ville Laitinen.

Kun summeri soi ottelun päättymisen merkiksi Jyväskylässä lauantai iltapäivänä, komeilivat tulostaululla kotijoukkueen 5-4 voittolukemat.

”Ensimmäisellä puoliajalla olimme hieman huolimattomia ja annoimme vierailemme muutaman lahjan josta meitä rokotettiin kovalla kädellä.Toisen jakson pelaamiseemme ja täyteen pistepottiin täytyy taasen olla todella tyytyväinen. Marginaalit päivän kamppailussa olivat todella pienet ja peli olisi lopulta voinut kääntyä aivan kummalle tahansa. Ottelun kulminaatiopisteenä näkisin kavenuksemme kolmeen neljään jolloin erikoistilanteemme jälkitilanteessa onnistuimme tolpasta kimmahtaneesta reboudista iskemään pallon rysään.” jutteli silmin nähden tyytyväinen Kady valmentaja Tero Kelhälä pelin jälkeen.

”Jos et omista paikoistasi tee maaleja niin silloin on yleensä helvetin paha voittaa matseja. Matsi oli jo periaatteessa tulossa meille mutta unohdimme tappaa sen ja kaveri tuli ja paineli lopussa ohi” kertasi Kerhovalmentaja Kagan päälimmäisiä syitä vierailijoideen tappioon.

Ottelun palkintoraati palkitsi kotijoukkueen parhaana pelaajana talven ensimmäiselle maajoukkueleirillekkin kutsun saneen Matias Juvosen. Vierailijoiden parhaana palkittiin, varsinkin ottelun jäkimmäisellä puoliajalla pelipäällä ollut Kai Lempinen. Veikkaus mitalit menivät seuraaville henkilöille: Matias Juvonen (KaDy) Kultainen mitalli. Erityisesti maalien syöttelijänä ottelussa kunnostautunut Teemu Pulkkinen (KaDy) hopeinen mitalli, sekä ehjän matsin ja muutaman todella mallikkaan torjunnan kerhomaalissa esittänyt Marko Laaksonen (TPK) pronssinen mitalli.

Joukkueiden kokoonpanot ottelussa:

Kampuksen Dynamo:Niila-Ville Laitinen (MV), Kerkko Huhtanen, Antti Maltsin, Jukka Kytölä (C), Teemu Pulkkinen, Kalle Lindgren, Aki Miettinen, Arash Muridiyazd, Miikka Järvenpää, Jaakko Kinnunen ja Matias Juvonen

Turun Pallokerho: Marko Laaksonen (MV,C), Tomi Tuominen, Joonas Laurikainen, Niko Stenholm, Ville paakkonen, Aki Karjula, Juvenal Weldson, Christian Maja, Cuong Tran, Miika Puputti, Kai Lempinen ja Jani Posti (MV).

Ennen maajoukkueleirin aiheuttamaa sarjataukoa Kerholla on tulevana tiistaina edessään vielä cupin viidennen kierroksen ottelu Närpiöläistä F.F.T-08 vastaan. Samppalinnan palloiluhallissa Kello 20:30 alkavaan otteluun on ilmainen sisäänpääsy. TPK toivottaa kaikki Turkulaiset futsalin ystävät tervetulevaksi viihtymään upean lajimme parissa ja kannustamaan Kotijoukkue voittoon.

TPK:n tiedotteesta / UrheiluTurku

Turun Pallokerho - logo

TPK - 2009-2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009-2010

Ottelut kaudella 2009-2010

Futsalin pudotuspelit alkavat

Futsal-liiga jatkuu tulevana viikonloppuna pudotuspelien muodossa.

Ratkaisun hetket lähestyvät kuluvan kauden liigassa

Futsal-liiga palaa viikonloppuna jälleen kerran tositoimiin pienen maaottelutauon jälkeen.

Nälkäinen ja ärsytetty Kerho liigajohtajaa haastamaan

Liigan neljännentoista kierroksen kamppailu tuo tulevana viikonloppuna Kerholle vieraita hämeestä.

Ja lopussa saatiin kulma...

Sanonta ”uusi vuosi uudet kujeet” ei pitänyt alkuunkaan paikkaansa, kun Turun Pallokerhon futsalmiehistö palasi joulutauolta liigapelien pariin, ellei kujeilijaksi sitten lueta vieraiksi saapuneiden Espoolaisten futsalistoja.

Moderni klassikko loppiaisen iltapäivässä

Futsal-liiga palaa tulevana torstaina sekä joulu- että maaottelutauolta ja Turun Pallokerhon futsalistoille vuosi 2011 alkaa heti ehkä sillä kaikkein haastavimmalla pelillä.

Taistelu jokivarren valtikasta

Turun Pallokerho – FC Inter Turku hyväntekeväisyys futsal-ottelu. Lauantaina 22.01.2011 kello 15:00 Caribian 994-areenalla.