Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kiekko-Vantaa jälleen liian kova pala TuTolle

 
Kiekko-Vantaa jälleen liian kova pala TuTolle

Parisen viikkoa sitten Kupittaalla kohdanneet Kiekko-Vantaa ja TuTo päätyivät myös Tikkurilassa samanlaiseen pistejakoon kuin Turussa; Kiekko-Vantaa päätti kolmen ottelun mittaisen tappioputken TuTon kustannuksella ja aiheutti toisaalta voittoputketta edenneelle TuTolle ensimmäisen tappion kahteen viikkoon.

TuTo sai otteluun pikakomennuksella maalivahdiksi Heinolasta Mikko Kapasen, joka joutuikin melkoiseen tulitukseen ottelussa. Peräti seitsemän maalia takonut kotijoukkue ei päästänyt vasta pelipäivänä uuden joukkueensa mukaan liittynyttä Kapasta helpolla.

Muutoksia oli tullut myös Kiekko-Vantaan kokoonpanoon, sillä joukkueen kapteeni George Nistas oli flunssapotilaana sivussa ja näin ollen laitahyökkääjänä normaalisti pelaava Tomi Lindfors pääsi pelaamaan uudessa roolissa hyökkäysketjun keskellä.

Nelosketjuna pelannut Roope Talaja - Tomi Lindfors - Tomas Sinisalo -ketju tehtailikin joukkueen seitsemästä maalista peräti neljä. Illan pisterohmu oli tehot 2+3=5 tehtaillut Tomas Sinisalo. Normaalisti laitahyökkääjän roolissa pelaava Lindfors iski keskushyökkääjän tontilta tehot 2+1=3. Energisen illan pelanneen Roope Talajan saldo oli puolestaan 1+1=2.

Avauserässä Kiekko-Vantaa pääsi johtoasemaan, kun Roope Talaja osui ketjukavereidensa syötöstä. Viimeisimmissä kotipeleissä ottelun heikoksi kohdaksi isännille muodostunut toinen erä oli tällä kertaa väkevä esitys vantaalaisilta. Ja kun samaan aikaan turkulaisten onnistui maalata vain kahdesti, siirryttiin kolmanteen erään kotijoukkueen selvästä 5-2 -johtoasemasta.

- Näytti hieman, että TuTo ei ollut ihan valmis ottelun alussa, analysoi ottelua Harri Ahola viitaten mm. TuTon kahteen avauserän jäähyyn, joissa syynä oli liikaa pelaajia kentällä.

TuTo-luotsi Petri Niukkanen yhtyi kollegansa näkemykseen ja myönsi, että Tikkurilan pieni kaukalo oli haasteellinen paikka harjoittaa TuTon syöttöpeliä.

- Kaukalon koko Tikkurilassa vaikuttaa meidän syöttöpeliin. Ottelun lopussa yritettiin vastoin omia periaatteitamme heittää kiekkoa päätyyn ja kamppailemalla voittaa se maalintekopaikoille, mutta sekään ei oikein onnistunut.

Ennen peliä Ahola kertoi ottelun suuren teeman olevan oman puolustupelin kasassa pitäminen ja pelaamisen rauhottaminen. HIFK:sta joukkue oli saanut lainamiehiksi kaksi puolustajaa Rony Ahosen sekä Joni Haverisen. Näiden miesten panokseen Ahola oli ottelun jälkeen tyytyväinen.

- Iso kiitos meidän yhteistyöjoukkue HIFK:lle, että saatiin lainamiehiä mukaan. Ahosen ja Haverisen tavoitteena oli tuoda rauhallisuutta meidän puolustuspäähän, ja vaikka se ei vieläkään ihan tarpeeksi rauhallista ollut, heidän tulonsa rauhoitti omalta osaltaan pelaamista.

Päätöserässä sekä koti- että vierasjoukkue osuivat kumpikin vielä kahdesti. Kiekko-Vantaan osalta kolmen tappiollisen kotiottelun putki saatiin näin ollen päätökseen.

- Pirun tyytyväisiä ollaan voittoon. Kolmen tappion putki saatiin nyt poikki ja voidaan hyvillä mielin lähteä viettämään vähän pikkujouluja.

TuTon päävalmentaja Petri Niukkanen onnitteli kotijoukkuetta vilpittömästi voitosta ja myönsi, että lukemat tulostaululla kertoivat joukkueiden paremmuudesta kaukalossa lauantaina.

- Kyllä ne pisteet olisivat meillekin kelvanneet. Mutta tuon kolmen maalin verran oltiin huonompia. 3-1 -kavennuksen jälkeen Vantaa sai vähän onnekkaasti 4-1 -osuman, kun kiekko kimposi linjatuomarin jalasta Tommi Laineelle ja kotijoukkue sai nopean kuitin kavennusosumalle, Niukkanen analysoi ottelun tärkeitä hetkiä.

Voiton myötä Kiekko-Vantaa nousi sarjataulukossa toiselle sijalle ohi TuTon, joka on itsenäisyyspäivän aattona pelatun kierroksen jälkeen sarjassa kolmantena.

Mestiksen (Veli-Matti Korpinen) tiedotteesta / UrheiluTurku


Takaisin edelliselle sivulle


Turun Toverit - logo

TuTo - 2009-2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009-2010

Ottelut kaudella 2009-2010

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Simon Suoranta TUTOon loppukaudeksi

Simon Suoranta TUTOon loppukaudeksi

Kokenut hyökkääjä Simon Suoranta liittyy TUTOn harjoitusvahvuuteen välittömästi, mutta pelaamassa hänet nähdään todennäköisesti vasta ensi viikolla.

Lue lisää
Mikael Hakkarainen siirtyy TPS:n riveihin

Mikael Hakkarainen siirtyy TPS:n riveihin

Turun Palloseura on solminut vuoden mittaisen pelaajasopimuksen Mikael Hakkaraisen kanssa. Keskushyökkääjän tontilla viihtyvä 23-vuotias Hakkarainen liittyi TPS:n harjoitusvahvuuteen tänään perjantaiaamuna.

Lue lisää
Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon

Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon

Turun Palloseuran kapteenin Lauri Korpikosken lonkka tähystettiin maanantaina Turussa. Operaation myötä Korpikosken pelit tältä kaudelta on pelattu, joskin leikkaus sujui hyvin.

Lue lisää
TPS:n maalivahtiosasto vahvistuu Kari Piiroisella

TPS:n maalivahtiosasto vahvistuu Kari Piiroisella

Turun Palloseura on tehnyt lainasopimuksen maalivahti Kari Piiroisen kanssa. 19-vuotias siirtyy TPS-paitaan Tampereen Tapparan sopimuspelaajana, joskin kuluvalla kaudella hän on pelannut Mestistä TUTOn paidassa.

Lue lisää
Maalivahti Rasmus Tirrosen sopimus on purettu

Maalivahti Rasmus Tirrosen sopimus on purettu

Turun Palloseura ja maalivahti Rasmus Tirronen ovat purkaneet pelaajasopimuksen yhteisymmärryksessä.

Lue lisää
Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

NHL-seura Buffalo Sabresin sopimuspelaaja, maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa edelleen Turun Palloseuran riveissä.

Lue lisää