Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Teurastus toisessa erässä

 
Teurastus toisessa erässä


Yksi tunnusmerkki viime kausina TuTon ja KooKoon välisissä kohtaamisissa on ollut tasaisuus. Aika tarkkaan kolme vuotta sitten, joulukuussa 2006 TuTo rökitti uutuuttaan hohtaneessa Kupittaan monitoimihallissa kouvolalaiset luvuin 7-0. Keväällä 2009 KooKoo poistui Kupittaalta 9-2 tappion kärsineenä. Tuossa ottelussa ylikapellimestarin virkaa hoiti Aki Keinänen tehden viisi maalia. Keskiviikon 9.12.2009 mittelössä tahtipuikon heiluttajat olivat sonnustautuneet mustaoransseihin tamineisiin. KooKoon voittoluvut 7-2 eivät jätä mitään arvailujen varaan.

TuTo ja KooKoo ovat kohdanneet kuluvalla kaudella jo kahdesti. Alkusyksystä kouvolalaiset kävivät Turussa todistaen TuTon etevyyttä luvuin 3-1. YK:n päivänä Kouvolassa pelattu vääntö päättyi voittolaukauskisan jälkeen KooKoon voittoon. Sitten noiden otteluiden keskeisin muutos on ollut KooKoon valmennusportaassa; pari kautta KooKoota valmentanut Vladimir Kolek sai marraskuun alussa väistyä ja antaa tilaa Ismo ”Ika” Lehkoselle. Ennen illan koitosta Ikan viimeinen virallinen esiintyminen Kupittaalla nähtiin aprillinpäivänä vuonna 2008. Tuolloin Kajaanin Hokki löylytti TuToa luvuin 3-1. Seuraavana päivänä turkulaisille ripustettiin kultaiset Mestis- mitalit kaulaan.

Ottelun alkua leimasi hermostuneisuus ja varsinkin kouvolalaiset kuluttivat jäähypenkkiä tiuhaan. TuTo pääsi painamaan hetken jopa kahden miehen ylivoimalla mutta tuloksetta. Jos TuTon ylivoimapeli oli tehotonta, samaa ei voida sanoa KooKoosta. Erän puolivälissä TuTon Aki Keinänen sai kampitusjäähyn ja tuon ylivoiman aikana KooKoon Rauman Lukon A-junnuista kaapattu Eero Elo vei vieraat johtoon. Turkulaisten takaa- ajo tuotti tulosta kun Aki Kienänen sai survottua kiekon pienestä kolosta ohi KooKoo- vahdin Juha Metsolan. Vajaa minuutti myöhemmin vieraat siirtyivät johtoon Mikko Tarkiaisen rannelaukauksella. Erän loppuun ajoittunut psykologisesti tärkeä johtomaali ja TuTon Mikko Jortikan kaks plus kakkonen loivat pohjaa ottelun kulminaatiopisteelle.

Tuskin jääkiekko- nimisessä urheilulajissa joukkue voi saada murheellisempaa erän alkua kuin se, että oma pelaaja istuu neljän minuutin rangaistusta. Ville- Vesa Vainiolan ylivoimaosuma vei vieraat kahden maalin johtoon. Tästä maalista alkoi noin kuusitoista minuuttia kestänyt TuTo- painajainen. Vieraat veivät peliä miten tahtoi ja turkulaisten roolina oli lähinnä toimia tapahtuvan todistajina. Kouvolalaisten liukkaat pelaajat tekivät lähes mitä tahtoivat ja peli muistutti neuvostoliittolais(vai pitäisikö sanoa kouvostoliittolais)tyyppistä klap- klap- klap- peliä. TuTon verkkoon tehtiin erässä pari lisämaalia joten homma alkoi olla aika lailla taputeltu vaikka TuTo erän lopussa vielä kavensikin. Huolimatta TuTon ajoittaisesta rynnistyksestä ei kotijoukkue saanut aikaiseksi minkäänlaista loppukiriä ja kolmas erä oli loppujen lopuksi lähinnä kosmetiikkaa jota höysti vieraiden kaksi lisämaalia.

Kotijoukkueen peliä leimasi samantyyppinen ilottomuus ja väkinäisyys kuin Vantaalla viime lauantaina. TuTo oli luistimenpotkun perässä vieraita ja fyysisen kontaktin ottamistakin vältettiin. Kotijoukkueen maalilla pelasi monia loisto- otteluita pelannut Tommi Virtanen, mutta tämä ilta ei ollut hänen. Varsinkin rebound- kiekot tuottivat turkulaisten alapäälle suurta tuskaa. Yksittäisistä pelaajista voidaan nostaa esiin puolustaja Antti Teerimäki joka teki turkulaisten puolustuspäässä ison päivätyön. Hyökkäyspään Toni Jalo joutui jättämään ottelun sikseen toisen erän puolivälissä, sillä kontaktitilanteessa saatu tälli aiheutti Jalolle ”puujalan”, joten jatkaminen ei enää onnistunut. KooKoolla sen sijaan oli heittää liukkalle areenalle iso joukko ratkaisijoita. Ilman Jarno Kultasta matkassa ollut joukkue karvasi herkeämättä kautta ottelun ja pakit pääsivät jopa aika helpolla. Kouvolalaisten hyökkäyspään nimistä erottuivat Kory Baker, Eero Elo sekä Teemu Paakkarinen ja pakistosta turkulaisillekin tuttu Pasi ”Pablo” Järvinen sekä Mikko Tarkiainen.

KooKoon päävalmentaja Ismo Lehkonen oli ottelun jälkeen suu messingillä ja syyn tietysti ymmärtää. On selvää että Ikalla oli perhosia vatsassa, olihan näyttämönä Kupittaa. Ja nimenomaan se Kupittaa, jonka vaiheissa Ika alusta alkaen syksystä 2006 kevääseen 2008 oli kiinteästi mukana. Omiensa esitystä Lehkonen piti ensimmäisessä erässä vielä tukkoisena mutta kun peli sitten toisessa erässä vapautui, alkoi tulosta näkyä. Kaiken kaikkiaan Ika piti KooKoo- pestinsä alkua onnistuneena ja korosti erityisesti KooKoon kiekko- organisaation leveyttä; seuran alaisuudessa pelaa tuhatkunta junnua, joten materiaalia mistä ajan mittaan nostaa pelureita edustukseen tuntuu olevan. TuTon päävalmentaja Petri Niukkanen ei liiemmälti selitellyt ottelun käänteitä. Nisse myönsi että ottelun ratkaisu koettiin juuri toisessa erässä jossa huomattavasti liukkaammin kulkeneet kouvolalaiset niin sanotusti luistelivat turkulaisilta karkuun.

TuTon ja KooKoon keskiviikkoinen kohtaaminen ei noudattanut vakiokaavaa; ottelu ei ollut tasainen eikä siinä käyty edes mainittavasti mies miestä vastaan vääntöjä. Turkulaisten pehmeys ja kouvolalaisten liukkaus olivat ne rakennuspalikat jotka ottelun ratkaisivat. Illan kierroksen jälkeen kotijoukkue säilyi tappiosta huolimatta edelleen sijalla kolme, KooKoo puolestaan on sijalla kuusi, Mestis- kärjestä viiden pisteen päässä, joten tiukkaa on. TuTo kohtaa tulevana lauantaina sarjanousija RoKin, KooKoo puolestaan kotonaan Jokipojat.

Mestiksen (Juha Heikkilä) tiedotteesta / UrheiluTurku


Takaisin edelliselle sivulle


Turun Toverit - logo

TuTo - 2009-2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009-2010

Ottelut kaudella 2009-2010

Seuran tiedot - Seuran kotisivutMarkus Ruusu TUTOon

Markus Ruusu TUTOon

20-vuotias maalivahti Markus Ruusu siirtyy TUTOon toistaiseksi voimassa olevalla lainasopimuksella. Ilveksellä on loukkaantumissuman iskiessä mahdollisuus kutsua Ruusu takaisin riveihinsä.

Lue lisää
Kolmen pisteen viikonloppu kohensi TUTOn A-nuorten asetelmia

Kolmen pisteen viikonloppu kohensi TUTOn A-nuorten asetelmia

Lauantaina TUTO A matkusti hallitsevan Suomen mestarin, HPK:n vieraaksi ja sunnuntaina Mikkelin Jukureiden vieraaksi.

Lue lisää
TPS-hyökkääjä Eric Perrin palaa jäälle jahtaamaan Janeckyn piste-ennätystä

TPS-hyökkääjä Eric Perrin palaa jäälle jahtaamaan Janeckyn piste-ennätystä

Turun Palloseuran ”pappaosastoon” kuuluva Eric Perrin on saanut mieluisan syntymäpäivälahjan.

Lue lisää
HC TPS ja Miro Keskitalo ovat purkeneet sopimuksensa

HC TPS ja Miro Keskitalo ovat purkeneet sopimuksensa

HC TPS ja puolustaja Miro Keskitalo ovat purkaneet sopimuksensa yhteisymmärryksessä.

Lue lisää
Matias Haaranen ja Niklas Lehtimäki TUTOon

Matias Haaranen ja Niklas Lehtimäki TUTOon

TUTO Hockey on kiinnittänyt tulevan kauden joukkueeseensa puolustaja Matias Haarasen sekä hyökkääjä Niklas Lehtimäen.

Lue lisää
TUTO näytöstyyliin välieriin - Peliitat ei johtanut sekuntiakaan

TUTO näytöstyyliin välieriin - Peliitat ei johtanut sekuntiakaan

Heinolan Versowood Areenalla maanantaina pelattu neljäs puolivälieräottelu oli tasainen ja vähämaalinen.

Lue lisää