Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

SaPKo ei toipunut kunnolla TuTon shokkialusta

 
SaPKo ei toipunut kunnolla TuTon shokkialusta


Mestis jatkui kahden viikon tauon jälkeen neljällä ottelulla. Turussa Kupittaalla kolmesta pisteestä kävivät loppujen lopuksi hyvinkin tiiviin taiston sarjaa ennen taukoa johtanut TuTo sekä hyvään syysvireeseen päässyt SaPKo. Kotijoukkue nakutteli noin kolmessa minuutissa taululle luvut 2-0 ja tuosta shokkialusta vieraat eivät kunnolla toipuneet vaikka onnistivatkin maalaamaan. Pisteet jäivät Turkuun maalein 3-2.

TuTon ja SaPKon ottelu oli vauhdikasta ja välillä vähän hakevaakin kiekkoa.

Ottelun alku oli yksipuolista menoa; kotijoukkue rymisteli savonlinnalaispäähän mennen tullen, kiekko siirtyi luontevasti lavasta toiseen ja ajassa 3.01 TPS- laina Toni Jalo ohjasi verkon perukoille maalin takaa kimmahtaneen kiekon. Maalia edelsi Mikko Laineen rautainen kuti Tomi Heikkilän syötöstä. Ensimmäisestä maalista ehti kulua vain 14 sekuntia aikaa kun SaPKo- vahti Pekka Lahikainen sai taas kaivaa kiekon häkistä. Moni saattoikin luulla tuossa vaiheessa että vieraita viedään kuin pässiä narussa. Hetkeä myöhemmin pikkumusta seistä törrötti savonlinnalaismaalin maaliviivalla mutta sisäpuolelle kiekko ei kulkeutunut. Kaikkiaan ensimmäinen erä oli kotijoukkueen; TuTo- vahti Tommi Virtanen torjui kolme kertaa kun vieraiden virkaveli Lahikainen 13 kertaa.

Toni Jalo, TuTon ensimmäisen maalin arkkitehti

Toiseen erään luisteli ihan toisenlainen SaPKo. Herhiläisen lailla nuori savonlinnalaisjoukkue puski kohti turkulaisten maalia ja aika ajoin TuTon pakisto oli täysin kuutamolla. Vain Virtasen hyvä vire esti, etteivät vieraat päässeet maalaamaan kuin kerran. Koko ottelun hurrikaanin lailla viilettänyt Niklas Siren kavensi pelin heti erän alkuminuuteilla ja aika ajoin näytti jopa siltä että SaPKo antaa turkulaisille kylmää kyytiä mutta viimeistely jäi kuitenkin puuttumaan. Vierailla oli kolmannen erän alussa oiva mahdollisuus tasoittaa peli kun turkulaisista oli samanaikaisesti jäähyllä kaksikin miekkosta. Toisin kuitenkin kävi. Kolmannen erän puolivälin paikkeilla TuTon Arttu Niskakangas pääsi purjehtimaan melko vapaasti kohti Lahikaisen vartioimaa maalia ja napakka jäänuoliainen holisi Lahikaisen längistä verkon perukoille. Kotijoukkueen johti piti vaikka viitisen minuuttia ennen erän päättymistä SaPKon pistehai Kalle Konsti kavensikin tilanteeksi 3-2. Viimeiset sekunnit vieraat pelasivat ilman maalivahtia mutta mikään ei enää uhannut TuTon voittoa ja kolmea lisäpistettä.

Vaikka Kupittaan illassa mentiinkin kovaa, ei TuTon ja SaPKon välinen ottelu missään vaiheessa edennyt miksikään loisto- otteluksi. Kahden viikon tauko näkyi molempien joukkueiden otteissa hätiköimisenä ja rutiinin puutteena. TuTon rosterissa nähtiin tällä kertaa vain kaksi TPS- lainaa; Toni Jalo sekä Mikko Laine. Hyökkäysketjut kotijoukkueella olivat totutun kaltaiset. Maalit kirjattiin ykkös-, kolmos- sekä nelosketjulle. Keskiviikon illassa TuTon pelätty kakkosketju Iiro Memonen- Lasse Lintula- Jussi Tapio teki kyllä töitä mutta ei saanut pistetiliään kartutetuksi ja olipahan ketju kentällä molempien savonlinnalaismaalien aikana. Pakistossa turkulaisilla on selvästi kapeutta varsinkin kun syksyn luottopelaajiin kuulunut Kimmo Eronen siirtyi KooKoon riveihin. Varsinaisen Mestis- tulikasteensa sai nuori Otto- Eemeli Linke joka pelasi kolmosketjussa pakkiparinaan Henrik Maunula. Muutamassa ottelussa ennen joulua tuntumaa hakenut TPS:ssa kirjoilla olevaa Tommi Hannusta ei myöskään kokoonpanossa näkynyt.

Tappiostaan huolimatta SaPKolla ei ole minkään sortin syytä häpeään. Alun minuutteja lukuun ottamatta joukkue pelasi lennokasta ja aika ajoin mielikuvitusrikasta peliä. Alkuhaparoinnin jälkeen veräjänvartija Pekka Lahikainen oli mies paikallaan. Joukkueen ykkösketju Jesper Piitulainen- Ville Eskelinen- Kalle Konsti sommitteli hyviä kuvioita ja kakkosketjun Niklas Siren oli pirteällä päällä.

Voittomaalin illan taistossa napautti verkon perukoille Arttu Niskakangas

SaPKon käskyttäjä Pekka Tirkkonen murehti ensimmäisen erän mustia minuutteja mutta oli muuten tyytyväinen joukkueensa esitykseen varsinkin toisessa ja kolmannessa erässä. Vaikka joukkue taistelikin, ei taistelu riittänyt pisteisiin. Tirkkonen harmitteli myös sitä, että ylivoimalla joukkue ei saanut maalattua vaikka tilaisuuksia tarjoutuikin lukuisia. TuTon päävalmentaja, vastikään kahden vuoden jatkosopimuksen seuran kanssa tehnyt Petri ”Nisse” Niukkanen näki ottelun samoin kuin savolainen virkaveli. Nisse totesikin että onneksi erä kestää vain 20 minuuttia; hiukankin pidempi erä olisi saattanut jo merkitä muutosta lopputulokseen. Niukkanen korosti maalivahti Virtasen merkitystä voiton takuumiehenä varsinkin tilanteessa jossa turkulaisten luistin jo selkeästi ottelun loppua kohti tultaessa painoi.

Keskiviikon Mestis- kierroksen tiimoilta TuTo livahti ”jo” viiden pisteen päähän seuraavasta. LeKillä ei keskiviikkona kuitenkaan peliä ollut joten mistään karkumatkasta ei voida puhua. TuTosta seuraavat kuusi joukkuetta mahtuvat neljän pisteen sisään joten tiukkaa on. SaPKon sijoitus yhdeksäntenä säilyi joskin Hokki Sport- voittonsa ansiosta kipusi samoihin pisteisiin. Molempien joukkueiden taival jatkuu lauantaina 2.1.2010. TuTo saa vastaansa kotonaan Heinolan Kiekon ja SaPKo puolestaan D Teamin.

Mestiksen (Juha Heikkilä) tiedotteesta / UrheiluTurku


Takaisin edelliselle sivulle


Turun Toverit - logo

TuTo - 2009-2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009-2010

Ottelut kaudella 2009-2010

Seuran tiedot - Seuran kotisivutOula Palve Turkuun

Oula Palve Turkuun

HPK:n keskushyökkääjä Oula Palve siirtyy Turun Palloseuran riveihin kahden vuoden sopimuksella.

Lue lisää
Zach Budish loppukaudeksi Turkuun

Zach Budish loppukaudeksi Turkuun

Laitahyökkääjä siirtyy Turun Palloseuran riveihin Mikkelin Jukureista loppukauden kattavalla sopimuksella.

Lue lisää
Olli Kaskinen TUTOon - Lehtimäki palaa Forssasta

Olli Kaskinen TUTOon - Lehtimäki palaa Forssasta

18-vuotias puolustajalupaus Olli Kaskinen saapuu TUTOon lainapestillä Turun Palloseurasta. Hyökkääjä Niklas Lehtimäki puolestaan palaa takaisin TUTOn vahvuuteen.

Lue lisää
Roope Paltta on TUTO Hockeyn uusi toimitusjohtaja

Roope Paltta on TUTO Hockeyn uusi toimitusjohtaja

TUTO Hockeyn uusi toimitusjohtaja on Roope Paltta. 40-vuotias Paltta siirtyy tehtävään TPS Juniorijääkiekko ry:n toiminnanjohtajan paikalta.

Lue lisää
Dani Aavinen jättää TUTOn toimitusjohtajan tehtävät kauden päätteeksi

Dani Aavinen jättää TUTOn toimitusjohtajan tehtävät kauden päätteeksi

Aavinen aloitti tehtävässä keväällä 2014 tilanteessa, jonka näin jälkikäteen voidaan todeta olleen TUTO Hockeyn toiminnan jatkuvuuden suhteen hyvin kriittinen. Tuolloin oltiin tilanteessa, jossa yhtiöllä oli yli puoli miljoonaa euroa velkaa.

Lue lisää
Markus Ruusu TUTOon

Markus Ruusu TUTOon

20-vuotias maalivahti Markus Ruusu siirtyy TUTOon toistaiseksi voimassa olevalla lainasopimuksella. Ilveksellä on loukkaantumissuman iskiessä mahdollisuus kutsua Ruusu takaisin riveihinsä.

Lue lisää