Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Onko Vancouverin koneeseen menijöitä

 
Onko Vancouverin koneeseen menijöitä

TuTon ja Heinolan Kiekon välinen piste- ero ennen lauantai- illan ottelua oli kaksinkertainen; HeKillä pisteitä oli kasassa 27, TuTolla puolestaan 54. Itse ottelussa tuosta piste- eron suuruudesta ei ollut tietoakaan. Enemmän voittoa halunnut ja ylivoimat tehokkaammin käyttänyt HeKi vei pisteet mukanaan kohti Päijät- Hämettä. Yli kahdenkymmenen asteen pakkanen tuskin hyydyttää heinolalaisten riemua sillä pisteet sarjajohtajalta maistuvat varmasti makealta.

TuTo ja HeKi ovat kohdanneet kuluvalla kaudella kolmasti ja kaksi kertaa HeKi on poistunut kaukalosta voittajana. Tämä on mainitsemisen arvoinen seikka ainakin siksi, että TuTo on sarjataulukossa ensimmäisenä ja HeKi yhdentenätoista eli toiseksi viimeisenä. TuTon ainoa voitto noin kuukauden takaa oli sekin kiven takana joten kolmen kohtaamisen perusteella HeKi on napannut selvästi yliotteen kauden keskinäisissä väännöissä.

Illan ottelun kulminaatiopisteet voidaan niputtaa kolmeen asiaan: 1) ylivoimaonnistumisiin, 2) tahtotilaan eli hinkuun ja 3) maalivahtipelaamiseen. HeKi teki neljästä tekemästään maalistaan kolme ylivoimalla kun TuTo sen sijaan onnistui vastaavanlaisissa tilanteissa vain kerran. HeKin pelimoraali ja -asenne oli eri luokkaa kuin kotijoukkueella. Pelillisesti ottelu oli jotakuinkin tasavahva, mutta tavassa pelata oli ratkaiseva ero. Kotijoukkueen päämäärä jostain syystä oli viedä kiekko kulmiin kun vieraat pyrkivät napakoihin vastahyökkäyksiin. TuTon maalissa Tommi Virtasella ei ollut alkuunkaan paras päivänsä ja vieraiden maaleista kaksi viimeistä voidaan suvereenisti laittaa Virtasen piikkiin. Virtasen virkaveli Andre Lysenstöen puolestaan piti tiimiään pystyssä juuri niinä hetkinä jolloin sitä häneltä odotettiin.

TuTo on pelannut joulun jälkeen kaksi ottelua ja molempia on leimannut nihkeys. Voitto SaPKosta muutama päivä sitten tuli väkinäisen puurtamisen tuloksena ja HeKiä vastaan ei joukkueella ollut osaa eikä arpaa. Kaiken kaikkiaan TuTo on pärjännyt vieraskentillä huomattavasti tuloksekkaammin kuin kotonaan Kupittaalla. TuTon katsojamäärät ovat kuluvalla kaudella olleet lähes pääsääntöisesti alle tuhat katsojaa ottelua kohti ja pohtimisen arvoinen asia onkin tarvittaisiinko katsomoon muutama sata kurkkua lisää jotta TuTo syttyisi myös kotijäällä niin kuin vieraissa. Uutta ilmettä joukkue joka tapauksessa tarvitsee saadakseen menemiseensä uutta kipinää. HeKillä on niin ikään takanaan kaksi joulunjälkeistä ottelua ja yleisvire näistä koitoksista on ollut ainakin hieman keskivertoa korkeampi. Niukka tappio Kiekko- Vantaalle ei varmaankaan ollut katastrofi ja balsamia haavoihin takuuvarmasti toi voitto sarjajohtajasta sen kotikentällä.

Kotijoukkue pelasi lähes läpi ottelun neljällä hyökkäysvitjalla ja kolmella pakkiparilla. Jälleen kerran kentällisiä oli sekoitettu niin että esimerkiksi ykkösvitjaan Tuukka Pulliaisen ja Aki Keinäsen rinnalle oli nostettu TPS- laina Toni Jalo. Pakistossa kolmosketjussa Henrik Maunulan parina nähtiin TPS- laina Niko Kluuskeri. Joukkueen eheyden ja yhteen pelaamisen suhteen voidaan nostaa keskusteluun kysymys siitä pitäisikö viisikot pikku hiljaa sinetöidä sillä aikaa siirtorajan umpeutumiseen on alle kuukausi. Niin ikään HeKi oli liikkeellä lainamiehityksen turvin, sillä ainakin Teemu Rinkinen sekä Henri Laurila ovat Pelicans- pelureita. HeKin onnistumista ei voida kuitenkaan niputtaa vain ja ainoastaan lainojen piikkiin sillä koko joukkueen into ja asenne oli voittoa janoava.

Ottelun jälkeen HeKi- luotsi Janne Sinkkonen oli enemmän kuin tyytyväinen mies. Voitokkaan ottelun jälkeen Sinkkonen totesikin toivovansa vuodesta 2010 tulevan joukkueelleen suotuisamman kuin edellisen vuoden. Sinkkonen piti saalistettuja pisteitä joukkueelleen todella tärkeinä. Sinkkosta huomattavasti vaisumpi TuTo- koutsi Petri Niukkanen ihmetteli omiensa kankeutta ja alivoimapelaamisen epäonnistumista. Niukkanen päivitteli sitä että aktiivisen pelaamisen sijaan keskityttiin pyörimään nurkissa. Illan ottelusta Niukkanen ei omiensa suhteen juuri onnistumisia löytänyt ja tyytyikin vaan toteamaan että ensi viikolla on uusia pelejä.

Mestis tosiaan jatkuu ensi viikolla. TuTon urakka jatkuu keskiviikkona kun joukkue matkustaa loppiaisena Kalevankankaalle Mikkeliin moikkaamaan Jukureita ja perjantaina 8.1.2010 puolestaan TuTon kulku suuntaa Lempäälään. HeKi puolestaan kohtaa tuolloin kotonaan nousukuntoisen Kajaanin Hokin. Erityistä aihetta ”leijumiseen” HeKin leirissä aiheuttaa puolestaan se, että joukkueen maalivahti Andre Lysenstöen on valittu Norjan joukkueeseen olympiakisoihin. HeKin valmentaja kuittasikin asian toteamalla, että ”liigastahan ei tullut valittua yhtään pelaajaa olympiakisoihin mutta Mestiksestäpä tuli”.

Mestiksen (Juha Heikkilä) tiedotteesta / UrheiluTurku


Takaisin edelliselle sivulle


Turun Toverit - logo

TuTo - 2009-2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009-2010

Ottelut kaudella 2009-2010

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Simon Suoranta TUTOon loppukaudeksi

Simon Suoranta TUTOon loppukaudeksi

Kokenut hyökkääjä Simon Suoranta liittyy TUTOn harjoitusvahvuuteen välittömästi, mutta pelaamassa hänet nähdään todennäköisesti vasta ensi viikolla.

Lue lisää
Mikael Hakkarainen siirtyy TPS:n riveihin

Mikael Hakkarainen siirtyy TPS:n riveihin

Turun Palloseura on solminut vuoden mittaisen pelaajasopimuksen Mikael Hakkaraisen kanssa. Keskushyökkääjän tontilla viihtyvä 23-vuotias Hakkarainen liittyi TPS:n harjoitusvahvuuteen tänään perjantaiaamuna.

Lue lisää
Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon

Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon

Turun Palloseuran kapteenin Lauri Korpikosken lonkka tähystettiin maanantaina Turussa. Operaation myötä Korpikosken pelit tältä kaudelta on pelattu, joskin leikkaus sujui hyvin.

Lue lisää
TPS:n maalivahtiosasto vahvistuu Kari Piiroisella

TPS:n maalivahtiosasto vahvistuu Kari Piiroisella

Turun Palloseura on tehnyt lainasopimuksen maalivahti Kari Piiroisen kanssa. 19-vuotias siirtyy TPS-paitaan Tampereen Tapparan sopimuspelaajana, joskin kuluvalla kaudella hän on pelannut Mestistä TUTOn paidassa.

Lue lisää
Maalivahti Rasmus Tirrosen sopimus on purettu

Maalivahti Rasmus Tirrosen sopimus on purettu

Turun Palloseura ja maalivahti Rasmus Tirronen ovat purkaneet pelaajasopimuksen yhteisymmärryksessä.

Lue lisää
Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

NHL-seura Buffalo Sabresin sopimuspelaaja, maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa edelleen Turun Palloseuran riveissä.

Lue lisää