LeKi selätti peikon ja jatkoi sarjakärjessä

LeKi ja TuTo kävivät perjantai-illassa hienon Mestiksen kärkikamppailun, joka ansaitsi myös jännittävän lopun. Lopulta LeKi korjasi voiton ja kaksi pistettä ottamalla Joona Karevaaran tyylikkäällä rankkariveivillä voiton luvuin 3-2. Kuumassa ottelussa ei tunteita säästelty, mutta suuremmat ylilyönnit jäivät puuttumaan muutamasta nokkapokasta huolimatta.

Ottelu sai salama-alun, kun kotijoukkue menetti kiekon hyökkäyspäässä. Jussi Tapio ei jäänyt ihmettelemään vaan käytti paikkansa ja luisteli pakoon ja tarjosi Iiro Memoselle takuuvarman maalipaikan, jonka Memonen myös käytti, 0-1 43 sekunnin pelin jälkeen. Tämän jälkeen LeKi onnistui kestämään alivoimansa ja alkoi kääntää peliä TuTon päätyyn. Varsinaisia maalipaikkoja LeKi sai lopulta erän aikana aikaan vain pari kappaletta. Erän lopulla nähtiin LeKin romuluisen Tommi Välimaan ja TuTon Aki Keinäsen painiottelu, josta molemmat kuumana käyneet herrat korjasivat kaksiminuuttisen mieheen.

LeKi pääsi aloittamaan toisen erän ylivoimalla ja ei jättänyt sitä käyttämättä, kun Jose Nippalan esityöstä koko ottelun pirteästi pelannut Lasse Korhonen sivalsi kiekon ylämummoon ja luvut taululla muuttuivat 1-1:n. Tämän jälkeen LeKi joutui puolustuskannalle ottaessaan erän aikana jopa viisi kaksiminuuttista! LeKi joutui kahden miehen alivoimalle kahdesti, mutta kesti TuTon rynnistyksen uhrautuvalla alivoimapelillä.

Kolmas erä alkoi samaan tapaan kuin kolmas päättyi. Jose Nippala luisteli karvatessaan TuTon maalilla hienosti pelanneen Tommi Virtasen kumoon ja LeKi-ikonin estämisjäähyn aikana jäähyily sitten kostautui. Kiekko pomppi LeKi-hyökkääjä Juho Joki-Erkkilän kautta Aki Keinäselle, joka rightin miehenä pääsi lataamaan kiekon suoraan yläpömpeliin, 1-2. Tämän jälkeen LeKi otti tahtikapulan haltuunsa ja painoi TuTo-maalille kuin yleinen syyttäjä kotiyleisön kannustaessa villisti omiaan. Saukkopaidat saivat haluamansa, kun Lempäälän oma poika, Lassi Mattila, karkasi mailaviidakon läpi ja ujutti kiekon ohi hölmistyneen Virtasen. Tämän jälkeen peli pysyi vierasjoukkueen päädyssä, mutta lisämaaleja ei varsinaisella peliajalla nähty.

Jatkoajalla LeKi jatkoi painostustaan, mutta Johannes Alasen tolppalaukausta lähemmäs ei päästy, joten tarvittiin voittomaalikilpailua ratkaisemaan ylimääräisen pisteen kohde. Ainoastaan yksi mies onnistui maalinteossa, kun Joona Karevaara räjäytti Masku Areenan komealla veivillään ja siirrolla tyhjään maaliin ohi Virtasen. Mikko Pätsin torjuessa kaikki TuTon yritykset, LeKi korjasi voiton luvuin 3-2.

Ottelun jälkeen valmentajakaksikko Niukkanen-Hirvonen oli samalla kirjan sivulla hauskuuttamalla läsnäolijoita velmuilullaan. Vakavoiduttuaan TuTon pääkäskijä Petri Niukkanen oli äärimmäisen tyytyväinen pisteeseen ja esitykseen peilaten otteita aiempiin tappioihin. LeKin Sami Hirvonen muistutti, että nyt pitää jalkojen pysyä maassa ja pohdiskeli tulevaa.

Mestiksen (Lauri Lehtinen) tiedotteesta / UrheiluTurku

Turun Toverit - logo

TuTo - 2009-2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009-2010

Ottelut kaudella 2009-2010

Simon Suoranta TUTOon loppukaudeksi

Kokenut hyökkääjä Simon Suoranta liittyy TUTOn harjoitusvahvuuteen välittömästi, mutta pelaamassa hänet nähdään todennäköisesti vasta ensi viikolla.

Mikael Hakkarainen siirtyy TPS:n riveihin

Turun Palloseura on solminut vuoden mittaisen pelaajasopimuksen Mikael Hakkaraisen kanssa. Keskushyökkääjän tontilla viihtyvä 23-vuotias Hakkarainen liittyi TPS:n harjoitusvahvuuteen tänään perjantaiaamuna.

Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon

Turun Palloseuran kapteenin Lauri Korpikosken lonkka tähystettiin maanantaina Turussa. Operaation myötä Korpikosken pelit tältä kaudelta on pelattu, joskin leikkaus sujui hyvin.

TPS:n maalivahtiosasto vahvistuu Kari Piiroisella

Turun Palloseura on tehnyt lainasopimuksen maalivahti Kari Piiroisen kanssa. 19-vuotias siirtyy TPS-paitaan Tampereen Tapparan sopimuspelaajana, joskin kuluvalla kaudella hän on pelannut Mestistä TUTOn paidassa.

Maalivahti Rasmus Tirrosen sopimus on purettu

Turun Palloseura ja maalivahti Rasmus Tirronen ovat purkaneet pelaajasopimuksen yhteisymmärryksessä.

Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

NHL-seura Buffalo Sabresin sopimuspelaaja, maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa edelleen Turun Palloseuran riveissä.