Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

LeKi selätti peikon ja jatkoi sarjakärjessä

 
LeKi selätti peikon ja jatkoi sarjakärjessä

LeKi ja TuTo kävivät perjantai-illassa hienon Mestiksen kärkikamppailun, joka ansaitsi myös jännittävän lopun. Lopulta LeKi korjasi voiton ja kaksi pistettä ottamalla Joona Karevaaran tyylikkäällä rankkariveivillä voiton luvuin 3-2. Kuumassa ottelussa ei tunteita säästelty, mutta suuremmat ylilyönnit jäivät puuttumaan muutamasta nokkapokasta huolimatta.

Ottelu sai salama-alun, kun kotijoukkue menetti kiekon hyökkäyspäässä. Jussi Tapio ei jäänyt ihmettelemään vaan käytti paikkansa ja luisteli pakoon ja tarjosi Iiro Memoselle takuuvarman maalipaikan, jonka Memonen myös käytti, 0-1 43 sekunnin pelin jälkeen. Tämän jälkeen LeKi onnistui kestämään alivoimansa ja alkoi kääntää peliä TuTon päätyyn. Varsinaisia maalipaikkoja LeKi sai lopulta erän aikana aikaan vain pari kappaletta. Erän lopulla nähtiin LeKin romuluisen Tommi Välimaan ja TuTon Aki Keinäsen painiottelu, josta molemmat kuumana käyneet herrat korjasivat kaksiminuuttisen mieheen.

LeKi pääsi aloittamaan toisen erän ylivoimalla ja ei jättänyt sitä käyttämättä, kun Jose Nippalan esityöstä koko ottelun pirteästi pelannut Lasse Korhonen sivalsi kiekon ylämummoon ja luvut taululla muuttuivat 1-1:n. Tämän jälkeen LeKi joutui puolustuskannalle ottaessaan erän aikana jopa viisi kaksiminuuttista! LeKi joutui kahden miehen alivoimalle kahdesti, mutta kesti TuTon rynnistyksen uhrautuvalla alivoimapelillä.

Kolmas erä alkoi samaan tapaan kuin kolmas päättyi. Jose Nippala luisteli karvatessaan TuTon maalilla hienosti pelanneen Tommi Virtasen kumoon ja LeKi-ikonin estämisjäähyn aikana jäähyily sitten kostautui. Kiekko pomppi LeKi-hyökkääjä Juho Joki-Erkkilän kautta Aki Keinäselle, joka rightin miehenä pääsi lataamaan kiekon suoraan yläpömpeliin, 1-2. Tämän jälkeen LeKi otti tahtikapulan haltuunsa ja painoi TuTo-maalille kuin yleinen syyttäjä kotiyleisön kannustaessa villisti omiaan. Saukkopaidat saivat haluamansa, kun Lempäälän oma poika, Lassi Mattila, karkasi mailaviidakon läpi ja ujutti kiekon ohi hölmistyneen Virtasen. Tämän jälkeen peli pysyi vierasjoukkueen päädyssä, mutta lisämaaleja ei varsinaisella peliajalla nähty.

Jatkoajalla LeKi jatkoi painostustaan, mutta Johannes Alasen tolppalaukausta lähemmäs ei päästy, joten tarvittiin voittomaalikilpailua ratkaisemaan ylimääräisen pisteen kohde. Ainoastaan yksi mies onnistui maalinteossa, kun Joona Karevaara räjäytti Masku Areenan komealla veivillään ja siirrolla tyhjään maaliin ohi Virtasen. Mikko Pätsin torjuessa kaikki TuTon yritykset, LeKi korjasi voiton luvuin 3-2.

Ottelun jälkeen valmentajakaksikko Niukkanen-Hirvonen oli samalla kirjan sivulla hauskuuttamalla läsnäolijoita velmuilullaan. Vakavoiduttuaan TuTon pääkäskijä Petri Niukkanen oli äärimmäisen tyytyväinen pisteeseen ja esitykseen peilaten otteita aiempiin tappioihin. LeKin Sami Hirvonen muistutti, että nyt pitää jalkojen pysyä maassa ja pohdiskeli tulevaa.

Mestiksen (Lauri Lehtinen) tiedotteesta / UrheiluTurku


Takaisin edelliselle sivulle


Turun Toverit - logo

TuTo - 2009-2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009-2010

Ottelut kaudella 2009-2010

Seuran tiedot - Seuran kotisivutOula Palve Turkuun

Oula Palve Turkuun

HPK:n keskushyökkääjä Oula Palve siirtyy Turun Palloseuran riveihin kahden vuoden sopimuksella.

Lue lisää
Zach Budish loppukaudeksi Turkuun

Zach Budish loppukaudeksi Turkuun

Laitahyökkääjä siirtyy Turun Palloseuran riveihin Mikkelin Jukureista loppukauden kattavalla sopimuksella.

Lue lisää
Olli Kaskinen TUTOon - Lehtimäki palaa Forssasta

Olli Kaskinen TUTOon - Lehtimäki palaa Forssasta

18-vuotias puolustajalupaus Olli Kaskinen saapuu TUTOon lainapestillä Turun Palloseurasta. Hyökkääjä Niklas Lehtimäki puolestaan palaa takaisin TUTOn vahvuuteen.

Lue lisää
Roope Paltta on TUTO Hockeyn uusi toimitusjohtaja

Roope Paltta on TUTO Hockeyn uusi toimitusjohtaja

TUTO Hockeyn uusi toimitusjohtaja on Roope Paltta. 40-vuotias Paltta siirtyy tehtävään TPS Juniorijääkiekko ry:n toiminnanjohtajan paikalta.

Lue lisää
Dani Aavinen jättää TUTOn toimitusjohtajan tehtävät kauden päätteeksi

Dani Aavinen jättää TUTOn toimitusjohtajan tehtävät kauden päätteeksi

Aavinen aloitti tehtävässä keväällä 2014 tilanteessa, jonka näin jälkikäteen voidaan todeta olleen TUTO Hockeyn toiminnan jatkuvuuden suhteen hyvin kriittinen. Tuolloin oltiin tilanteessa, jossa yhtiöllä oli yli puoli miljoonaa euroa velkaa.

Lue lisää
Markus Ruusu TUTOon

Markus Ruusu TUTOon

20-vuotias maalivahti Markus Ruusu siirtyy TUTOon toistaiseksi voimassa olevalla lainasopimuksella. Ilveksellä on loukkaantumissuman iskiessä mahdollisuus kutsua Ruusu takaisin riveihinsä.

Lue lisää