Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Neljän suora

 
Neljän suora

Kaudella 2008-2009 TuTo ei saanut Vaasan Sportilta pistettäkään. Sen sijaan kuluvalla kaudella Aleksis Kiveä lainataksemme ”maailma on muuttunut”. TuTon ja Sportin väliset runkosarjaväännöt kaudella 2009-2010 on saatu klaarattua ja kaikissa mittelöissä TuTo on ollut voitokkaampi, maanantaina 11.1.2010 pelatussa TV- ottelussa jopa selkeästi.

Vieraat lähtivät otteluun Juhani ”Tami” Tammisen lanseeraamalla kuudenkymmenen minuutin painella. Ensimmäiset kymmenen minuuttia vaasalaiset painoivat herkeämättä kohti turkulaismaalia ja kotijoukkueen ainoa metodi puuttua peliin oli roiskia pitkää. Erän puolivälissä TuTon Mikko Jortikalle vihellettiin estämisjäähy, jonka aikana vieraat eivät kuitenkaan saaneet maalihanoja auki. Tämän jälkeen puolestaan vaasalaisia istutettiin jäähypömpeliin urakalla ja ottelun painopiste alkoi selvästi siirtyä turkulaisille. Maaleja ensimmäisessä erässä ei kuitenkaan nähty.

Ottelun avausmaalia saatiin odottaa aina toisen erän puoliväliin asti. Sportin Jani Kiviniemi ohjasi mallikkaasti lätyn ohi Tommi Virtasen ja varmaan ainakin osa turkulaiskannattajista epäili jo Sportin menevän menojaan. Mutta jo puolen minuutin kuluttua Mikko Rossin takana soi; Antti Teerimäen ja ottelun sankariksi kohonneen Aki Keinäsen esityöstä Tuukka Pulliaisen oli helppo työ siirtää lätty pussiin. Pulliaisen tekemä maali sekoitti Sport- pakan totaalisesti ja kun kohta heti jäähyllä istui kaksi vaasalaista, ei Aki Keinänen jättänyt tilannettaan käyttämättä; tarkka ranne ja tilanne oli 2-1.

Kolmanteen erään odotettiin sisuuntunutta pohjalaisryhmää, mutta toisin kävi. Kotijoukkueen hurmos oli jo sitä luokkaa että vieraiden yritykset olivat tuhoon tuomittuja. Ratkaisun makua alettiin haistaa ilmassa kun ajassa 45.02 Aki ”Keni” Keinänen oli jälleen nokikkain Mikko Rossin kanssa eikä erehtynyt. Maalin jälkeinen humu ei vielä ollut ehtinyt laskeutua Kupittaan monitoimihallissa kun TuTon nelosketjun keskushyökkääjä Tomi Heikkilä vei vieraat jo kolmen maalin johtoon. Tuo karkumatka riitti eikä vaasalaisista missään vaiheessa ollut kotijoukkueen haastajaksi. Tavoistaan poiketen Juhani Tamminen ei vaihtanut maalivahtia, ei ottanut aikalisää eikä myöskään maalivahtia pois. TuTon neljäs voitto Vaasan Sportista tapahtui jopa yllättävän helposti.

Jääkiekkokin on loppujen lopuksi monasti henkimaailman hommia. Kun hommat eivät loksahda kohdalleen, ne eivät loksahda ja sitten toisin päin. Maanantai- illan TV- ottelussa kotijoukkue TuTolla kaikki napsahti niin sanotusti kohdalleen ja heikkoa lenkkiä joukkueesta on vaikea osoittaa. Illan ehdoton herra ja hidalgo oli kotijoukkueen Aki Keinänen joka kahdella maalilla ja yhdellä syötöllä saalisti palkintopöydän namupalat. Uutteraa työtä tekivät myös nelosketjun Tomi Heikkilä sekä Tommi Hannus jotka apinan raivolla kävivät jokaiseen kiekkoon kiinni kentällä ollessaan. Puolustusosastolla TPS- laina Veli- Matti Vittasmäen rooli oli merkittävä ja maalivahti Tommi Virtanen hoiteli varmaotteisesti maalinsuuta. Illan ottelu toi turkulaisleiriin myös jobin postia, sillä Toni Jalon ranne vaurioitui ottelun tiimellyksessä ja TuTon päävalmentaja Petri Niukkasen kertomana Jalon vamma vaati sairaalahoitoa.

Alkuminuuttien jälkeen Vaasan Sport oli yllättävänkin tehoton ja säyseä. Tuukka Pulliaisen tekemän tasoitusmaalin jälkeen vaasalaisten paketti hajosi ja syötöt eivät enää kulkeneet. Mitä lähemmäs ottelun loppua edettiin, iski vieraiden peliin tilanteelle tyypillinen pakonomaisuus. Kukin yritti henkilökohtaisella roolillaan tehdä ratkaisuja mutta tuloksetta. Tästä osoituksena esimerkiksi Lou Dickenson, joka sooloilullaan ennemminkin nakersi vaasalaisten viisikkopelaamista kuin vahvisti. Oman murheensa Sportin rosteriin tuo myös maalivahtikysymys; joukkueen ykkösveskarin Jaakko Suomalaisen pelit kuluvalla kaudella on jalkavamman vuoksi ilmeisesti pelattu ja seuran on ryhdyttävä veskariscouttaukseen.

Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa nähtiin kaksi eri- ilmeistä valmentajaa. Vaasan Sportin päävalmentaja Juhani Tamminen onnitteli kotijoukkuetta ja entistä valmennettavaansa, TuTon päävalmentajaa Petri Niukkasta voitosta ihmetellen samalla yleisön vähyyttä Kupittaan hallissa. Onkin totta että vain hieman yli tuhat katsojaa huipputason ottelussa ei tee oikeutta TuTolle, ei Sportille eikä Mestis- kiekkoilulle. Tamin mukaan ottelun alku oli vaasalaisilta onnistunut ja avausmaalikin merkattiin Sportille mutta Tuukka Pulliaisen tekemä tasoitusmaali niin sanotusti sekoitti vaasalaisten konseptit. Satikutia Tammiselta sai myös päätuomareista Marko Ojala, jonka vaasalaisille viheltämiä rangaistuksia Tami ei pureksimatta niellyt.

TuTon päävalmentaja Petri Niukkanen myönsi että ottelun ensimmäiset kymmenen minuuttia olivat joukkueelle painajaismaista. Ensimmäisellä erätauolla joukkue kuitenkin yhteistuumin päätti lopettaa ujostelun ja ruveta pelaamaan. Kun lisäksi ilta oli sellainen että Aki Keinäseltä luonnistui lähes kaikki ja maalivahti Tommi Virtanen hoiteli tonttinsa tyylillä, oli Niukkasella aihetta hymyyn. Nisse totesikin että nyt on ”ihan kivaa”.

Maanantai- illan voiton myötä TuTo nousi taas sarjakärkeen joskin erot ovat pieniä, ja joukkueella on yhdestä kahteen ottelua enemmän pelattuna kuin turkulaisjoukkueen päänahkaa hamuavilla kilpakumppaneilla. Kotijoukkueella on edessään muutaman päivän huili kunnes se kohtaa kotonaan D Teamin perjantaina 15.1.2010. Sportin urakka jatkuu vasta ensi lauantaina jolloin se saa vastaansa Vaasan Kuparisaaressa Kajaanin Hokin.

Mestiksen (Juha Heikkilä) tiedotteesta / UrheiluTurku


Takaisin edelliselle sivulle


Turun Toverit - logo

TuTo - 2009-2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009-2010

Ottelut kaudella 2009-2010

Seuran tiedot - Seuran kotisivutOula Palve Turkuun

Oula Palve Turkuun

HPK:n keskushyökkääjä Oula Palve siirtyy Turun Palloseuran riveihin kahden vuoden sopimuksella.

Lue lisää
Zach Budish loppukaudeksi Turkuun

Zach Budish loppukaudeksi Turkuun

Laitahyökkääjä siirtyy Turun Palloseuran riveihin Mikkelin Jukureista loppukauden kattavalla sopimuksella.

Lue lisää
Olli Kaskinen TUTOon - Lehtimäki palaa Forssasta

Olli Kaskinen TUTOon - Lehtimäki palaa Forssasta

18-vuotias puolustajalupaus Olli Kaskinen saapuu TUTOon lainapestillä Turun Palloseurasta. Hyökkääjä Niklas Lehtimäki puolestaan palaa takaisin TUTOn vahvuuteen.

Lue lisää
Roope Paltta on TUTO Hockeyn uusi toimitusjohtaja

Roope Paltta on TUTO Hockeyn uusi toimitusjohtaja

TUTO Hockeyn uusi toimitusjohtaja on Roope Paltta. 40-vuotias Paltta siirtyy tehtävään TPS Juniorijääkiekko ry:n toiminnanjohtajan paikalta.

Lue lisää
Dani Aavinen jättää TUTOn toimitusjohtajan tehtävät kauden päätteeksi

Dani Aavinen jättää TUTOn toimitusjohtajan tehtävät kauden päätteeksi

Aavinen aloitti tehtävässä keväällä 2014 tilanteessa, jonka näin jälkikäteen voidaan todeta olleen TUTO Hockeyn toiminnan jatkuvuuden suhteen hyvin kriittinen. Tuolloin oltiin tilanteessa, jossa yhtiöllä oli yli puoli miljoonaa euroa velkaa.

Lue lisää
Markus Ruusu TUTOon

Markus Ruusu TUTOon

20-vuotias maalivahti Markus Ruusu siirtyy TUTOon toistaiseksi voimassa olevalla lainasopimuksella. Ilveksellä on loukkaantumissuman iskiessä mahdollisuus kutsua Ruusu takaisin riveihinsä.

Lue lisää