Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Naisten liigajoukkue viimeistä silausta vaille valmis

 
Naisten liigajoukkue viimeistä silausta vaille valmis

TPS:n naisten liigajoukkueella on jo 20 pelaajasopimusta kaudelle 2010. Lisäksi muutama uusi potentiaalinen pelaajasopimus on parhaillaan työn alla. Päävalmentaja Jouni Alen on tyytväinen joukkueen tämän hetkiseen tilanteeseen ja uskoo, että raitapaidat tulevat yllättämään iskukyvyllään vielä monet ensi liigakauden aikana.

-Haastajina lähdetään kauteen, mutta uskon, että moni vielä yllättyy postiivisesti tästä joukkueesta. Haluamme olla sellainen positiivinen ja taisteleva joukkue, joka on valmis myös yllätyksiin. Jos jokainen pelaaja ottaa pienenkin askeleen eteenpäin, niin olemme oikealla tiellä. Siinä onkin haastetta myös tänne valmennuksen suuntaan, Alen heittää.

TPS:n rinkiin liittyvät uusina pelaajina maalivahti Karoliina Lindstedt (KaaPo), niin puolustuksessa kuin keskikentälläkin viihtyvä Josefin Jensen (KSF) sekä niin puolustuksen kuin keskikentänkin laidalla pelaava Sari Tikkanen (Pyrkivä). Lindstedt on vuosimallia 1992, Jensen on syntynyt vuonna 1989 ja Tikkanen vuonna 1993.

-Joukkueen on edelleen erittäin nuori ja suhteellisen kokematon, joten hieman kokenneempien pelaajien malli on tärkeä asia myös meidän uusille pelaajillemme. Viime kaudella esimerkiksi Tiina Vatanen ja Noora Savolainen pääsivät hienosti joukkueeseen sisään kauden mittaan ja ihmettelenkin, jos ei kaksikkoa nähdä jossain vaiheessa myös naisten maajoukkuetehtävissä, Alen myöntää.

Lisäksi TPS:llä on myös edelleen tiivis neuvotteluyhteys NiceFutiksessa viime kaudella pelanneeseen Emmi Montoseen, loukkantumisista kärsineeseen Arijana Lekuun sekä viime kauden runkopelaajiin kuuluneeseen Miia Kantoseen.

-Toiveena on, että Montosen Emmi saadaan mahdollisimman nopeasti mukaan. Arijana Leku on kärsinyt pahoista loukkaantumisista, eikä hän meillä mahdollisesti pelatessaan ole heti alkukaudesta parhaassa iskussa. Myös Miia Kantosen sopimusneuvottelut ovat työn alla, Alen vahvistaa.

USA.ssa parhaillaan olevan hyökkääjä Tiia Tikkasen suunnitelmat ovat edelleen auki. TPS:ssä elätellään viime kauden tapaan toiveita, että maalitykki pystyisi vahvistmaan Palloseuraa ainakin osan kautta.

TPS:n arvostettu kapteeni Noora Kärpijoki ja toinen keskikentän runkopelaaja, Anna Bang, lopettavat pelaajauransa ainakin toistaiseksi muiden siviilikiireiden vuoksi. Hyökkääjä Ida Suikka palasi puolestaan kotikonnuilleen Lappeenrantaan.

TPS:n sopimuspelaajat ensi kaudeksi 2010:

Katja Kankaanpää, Karoliina Lindstedt, Johanna Björklund, Emilia Halm, Sanja Ketola, Laura Lundell, Mantu Matula, Marjukka Pirttisalo, Mira Uronen, Josefin Jensen, Sari Tikkanen, Emma Honkanen, Fanny Karlsson, Julia Louanto, Taija Tomberg, Noora Savolainen, Tiina Vatanen, Pauliina Kaaresvirta, Emmi Reinikainen ja Terhi Ristolainen.

TPS:n tiedotteesta / UrheiluTurku


Takaisin edelliselle sivulle




TPS solmi jatkosopimuksen nuoren oman kasvattinsa kanssa

TPS solmi jatkosopimuksen nuoren oman kasvattinsa kanssa

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on käyttänyt laitahyökkääjä Veeti Pohtion, 18, sopimuksessa olleen option.

Lue lisää
FC Inter vapautti Jarkko Wissin päävalmentajan tehtävästä

FC Inter vapautti Jarkko Wissin päävalmentajan tehtävästä

FC Inter Turku Oy on vapauttanut Jarkko Wissin Interin liigajoukkueen päävalmentajan tehtävästä.

Lue lisää
18-vuotias Joonas Kekarainen siirtyy Interiin

18-vuotias Joonas Kekarainen siirtyy Interiin

FC Inter on solminut 2+1-vuotisen pelaajasopimuksen 18-vuotiaan Joonas Kekaraisen kanssa. Oman ikäluokkansa maajoukkueen vakionimiin kuuluva keskikenttäpelaaja siirtyy Interiin Käpylän Pallosta.

Lue lisää
Nuorten maajoukkuepuolustaja Eero Uusitalo jatkaa kasvattajaseurassaan

Nuorten maajoukkuepuolustaja Eero Uusitalo jatkaa kasvattajaseurassaan

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on tehnyt kauden 2024 kattavan sopimuksen keskuspuolustaja Eero Uusitalon, 18, kanssa. Uusitalo on TPS:n oma kasvatti, joka teki ensiesiintymisensä edustusjoukkueessa viime kaudella.

Lue lisää
Interin organisaatio vahvistuu

Interin organisaatio vahvistuu

FC Interin seuraorganisaatio vahvistuu kahdella uudella avainhenkilöllä. Seurassa aiemmin liigapelaajana sekä valmennuspäällikkönä työskennellyt Kalle Parviainen on nimetty seuran urheilujohtajaksi. Interin kehitysjohtajaksi on nimetty Tuomas Välimäki.

Lue lisää
Hyökkääjälupaus Onni Helén solmi kaksivuotisen sopimuksen kasvattajaseuransa TPS:n kanssa

Hyökkääjälupaus Onni Helén solmi kaksivuotisen sopimuksen kasvattajaseuransa TPS:n kanssa

Turun Palloseura on solminut kaudet 2024 ja 2025 kattavan edustusjoukkuesopimuksen hyökkääjä Onni Helénin kanssa.

Lue lisää