Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Sarjakärki piti pisteet Porissa

 
Sarjakärki piti pisteet Porissa

FBC Turku pelasi yhden kauden kurinalaisimmista peleistään, kun puhutaan pelaamisesta omalla kenttäpuoliskolla. Sarjajohtaja FBT Poria vastaan liukkaalla ja pomppuisalla Porin Urheilutalon lattialla se ei vaan riittänyt valitettavasti pisteisiin. Isännät käyttivät omat maalipaikkansa tehokkaasti hyväkseen, kun turkulaisten oma hyökkäyspelaaminen taas puuroutui pitkälti porilaisten keskialueen kolmen miehen linjaan.

Molemmissa leireissä oli toisen pelaaminen tarkkaan skoutattu ja tämä teki pelaamisesta todella tarkkaa. Tavallinen tallaaja olisi voinut pitää tätä pelin viihdeasteen viemisenä, mutta laji-ihminen taatusti osasi arvostaa taktista valmiustasoa. Isännät tukkivat siis FBC:n pelaamiseen olennaisena osana kuuluvat pakkien uinnit kolmen miehen linjalla, kun taas porilaisilta otettiin keskustaan pelaaminen pois erityistarkalla pelaamisella oman maalin edustalla.

FBC sai peliin unelma alun, kun jo ensimmäisellä minuutilla Jaakko Hautamäki tarjoili vastahyökkäyksestä Joonas Suutalan avopaikkaan ja kapteeni ei erehtynyt. Isännät pitivät avauserässä pallon enemmän, mutta Beeceellä oli kuitenkin paremmat mestat hyökkäyspäässä. Tamperelaislähtöinen maalivahti Jarkko Saastamoinen oli porilaismaalissa tänään mies paikallaan ja edes ylivoimalla ei miestä onnistuttu uudelleen yllättämään. Vahteran veljesten johtama sikakatsomon porilaisversio onnistui sitten huutamaan lopulta erän loppuun turkulaisjäähyn jonka FBT hyvin käytti hieman onnekkaastikin hyväkseen, kun Juha Tikan laukaus pomppi takatolpalla päivystäneelle Teijo Vienolalle. Ekalle erätauolle lähdettiin näin siis tasalukemissa parrunpätkän osuman myötä.

Toisessa erässä FBC:n oma pelaaminen oli ehkä pahiten jumissa ja jopa hyökkäyspäähänkin pääseminen oli välillä tuskaisaa. Erä kului lähinnä kurinalaisesti omassa päässä kykkiessä. Porilaiset onnistuivat maalinteossa tällä jaksolla kahdesti, kun heti alkuun vastahyökkäyksestä Juuso Aho pisti unelmavedolla pallon maalin takaristikkoon. Timo Heinilä lisäsi johdon kahteen maaliin erän puolivälissä, kun FBC-puolustukselta hukkui pallo oman maalin takana.

Beecee pääsi aloittamaan päätöserän ylivoimalla, mutta yv oli tänään todella tehotonta puurtamista ja edes läheltä piti paikoille ei nytkään päästy. Isännät taas käyttivät perään oman ylivoimamahdollisuutensa hyväkseen, kun illan porilaishahmo Juha Tikka (1+2) pommitti näyttävästi pallon ohi voimattoman FBC-kassari Mikael Aromaan. Jarno Laaksonen nostatti vielä turkulaistoiveita seitsemän minuuttia ennen loppua onnekkaalla kaukolaukausmaalilla. Pelissä ei ns. iholle kuitenkaan enää päästy ja kun Heikki Pernaa hieman kyseenalaisesti tuomittiin istumaan jäähyä kädelläpelaamisesta kolme minuuttia ennen loppua, niin peli oli sitten siinä.

- Tiedettiin kyllä mitä on luvassa ja siihen osattiin varautua. Oman pään puolustaminen toimi ihan hyvin, mutta pallollinen pelaaminen oli liian heikkoa tänään. Homma puuroutui keskialueella liian usein ja sitten kun pallo saatiin syvään, niin siitä luovuttiin liian hätäisesti. Kykkiminenkin toki vei voimia ja kääntöpelimme oli riisuttu vastustajan toimesta myös hyvin pois. No nyt edessä pieni tauko jonka aikana saadaan miehiä lisää rosteriin. Sitten lähdetään peli kerrallaan pelaamaan pelejä pois Helmikuussa ja katotaan kuukauden päästä mihin se riittää, mietti FBC Turun valmentaja Peter Ruohomäki pelin jälkeen.

FBC Turun tiedotteesta / UrheiluTurku


Takaisin edelliselle sivulle


FBC Turku ry - logo

FBC Turku - 2009-2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009-2010

Ottelut kaudella 2009-2010

Seuran tiedot - Seuran kotisivutPerttu Kytöhonka on FBC Turun uusi päävalmentaja

Perttu Kytöhonka on FBC Turun uusi päävalmentaja

Turkulaiselle salibandyväelle tuttu Perttu Kytöhonka on FBC Turun valinta uudeksi päävalmentajaksi.

Lue lisää
TPS ensimmäistä kertaa uudessa Kupittaan palloiluhallissa

TPS ensimmäistä kertaa uudessa Kupittaan palloiluhallissa

TPS:n miesten salibandyliigajoukkue pääsee tulevana lauantaina pelaamaan ensimmäisen ottelunsa uudessa kotihallissaan, vastavalmistuneessa Kupittaan palloiluhallissa.

Lue lisää
Tepsillä keskiviikkona neljän pisteen ottelu

Tepsillä keskiviikkona neljän pisteen ottelu

Maajoukkuetauko on vietetty ja keskiviikkona palataan jälleen tositoimiin, kun TPS saa kotiluolaansa vieraaksi espoolaisen Esport Oilersin.

Lue lisää
TPS:lle tuttu vastus puolivälieriin

TPS:lle tuttu vastus puolivälieriin

Miesten edustusjoukkueelle tulee puolivälierissä vastaan Jyväskylän Happee. Samat joukkueet kohtasivat myös viime keväänä, jolloin jyväskyläläiset etenivät välieriin voitettuaan seitsemännen ja ratkaisevan ottelun.

Lue lisää
Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaajaksi on valittu yleisöäänestyksellä SPV:n hyökkääjä Jari Hankkio.

Lue lisää
Eero Jalo hyökkää TPS:n riveissä seuraavat kolme kautta

Eero Jalo hyökkää TPS:n riveissä seuraavat kolme kautta

TPS Salibandy on tehnyt erittäin merkittävän jatkosopimuksen kiinnittämällä lupaavan Eero Jalon seuraan ainakin kolmeksi seuraavaksi kaudeksi. Jalon ja TPS:n tuore sopimus ulottuu siis kevääseen 2019 asti.

Lue lisää