Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

TuTo karisti Jokipo- peikon

 
TuTo karisti Jokipo- peikon

Mestiksen runkosarja on edennyt loppusuoralle. Ennätystasainen sarjakärki taistelee kynsin hampain jokaisesta sarjapisteestä. Pleijaripaikan varmistaminen ja kotiedun kärkkyminen varmistavat sen että helmikuussa nähdään huikeaa Mestis- kiekkoa. Loistavaa esimakua siitä mitä tuleman pitää saatiin perjantaina 29.1.2010, kun TuTo sai Kupittaalla vastaansa Jokipojat. Vieraat olivat jo kahden maalin karkumatkalla mutta tehokkaasti käytetty ylivoima käänsi ottelun ja lopulta pisteet jäivät Turkuun.

Jokipojat joutuivat lähtemään otteluun ilman maalivahti Mikko Rämöä ja joensuulaisten luukunvartijaksi luisteli Eemeli Sivonen. Ottelu oli ehtinyt vanheta vain pari minuuttia kun TuTo- sotisopaan palannut Markus Laine vapautti Tuukka Pulliaisen joka helpohkon näköisesti kiersi Sivosen. Vieraat pääsivät kuitenkin peliin mukaan ja tilanteet aaltoilivat päästä päähän ja maalejakin kerittiin tekemään. Erätauolle lähdettiin Jokipoikien johtaessa luvuin 2-3. Toisen erän alkua voidaan pitää turkulaisittain katastrofaalisena. TuTo puolustus sekoili seurauksena se, että vieraat siirtyivät jo kahden maalin johtoon kun erää oltiin pelattu vain 11 sekuntia. Seuraavat minuutit turkulaiset olivat pujottelukeppejä ja vain ihmeen kaupalla turkulaismaali varjeltui lisämaaleilta. Erän puolivälissä vieraiden Matti Näätänen ja Tero Konttinen ottivat pikkukakkoset pienen ajan välein. Näitä ylivoimia turkulaiset eivät jättäneet käyttämättä. Maalin nurkalle unohdettu Jussi Tapio ei erehtynyt ja hetkeä myöhemmin TuTon Martin Tuominen rokotti maalivahti Sivosen seikkailuista maalin takana olleen kiekon kanssa kiertämällä komean vanhanaikaisen ja tilanne oli tasan.

Kolmatta erää oltiin pelattu kolmisen minuuttia kun vieraat siirtyivät jälleen johtoon. Jarkko Immonen pääsi kasvotusten TuTo- vahti Tommi Virtasen kanssa eikä erehtynyt. Muutamaa minuuttia myöhemmin TuTo tasoitti ylivoimalla ja ottelun ratkaisuksi muodostui erän puolivälin paikkeilla turkulaisten tekemä neuvostoliittolaistyyppinen maali. Iiro Memosen ja Jussi Tapion klip- klap- sommittelu kilahti Tapion mailasta ohi Sivosen ja vimmatusta takaa- ajosta huolimatta Jokipojat eivät onnistuneet enää maalaamaan.

Kiekkosarjojen siirtoikkunat alkavat umpeutua ja tämä näkyi myös illan rostereissa. TuTon riveissä nähtiin jo monasti aiemminkin TuTo- paitaa kantanut Markus Laine sekä helmikuun loppuun asti kattavalla sopimuksella pelaava Blues- laina Kristian Näkyvä. Jokipoikien uutta verta puolestaan edusti latvialainen Roberts Jekimovs, joka kuitenkin ottelun kestäessä teloi jalkansa. Kummatkin joukkueet etsivät edelleen täydennyksiä. TuTossa muutamia pelejä pelannut TPS- laina Tommi Hannus pelannee huomenna lauantaina viimeisen pelinsä TuTo- nutussa D Teamiä vastaan Jyväskylässä. Mikäli jalkavaivoista kärsivä Lasse Lintulakin joutuu huilaamaan pidempään, on selvää että TuTo tarvitsee vahvistuksia loppukauden koitoksiin. Molemmat joukkueet pelasivat vauhdikasta ja riskejäkin ottavaa yleisöön menevää kiekkoa. Kotijoukkueen uurastavimpina erottuivat Tuukka Pulliainen, Tommi Hannus, Jussi Tapio, Arttu Niskakangas sekä Iiro Memonen. Jokipoikien näkyvintä osaamista esittivät pakeista Jarkko Immonen sekä Aku Pekkarinen ja hyökkääjistä puolestaan Jani Keränen ja Antti Kerälä.

Jokipoikien pääpiiskuri Jarno Pikkarainen luonnehti ottelua monivivahteiseksi vuoristoradaksi ottaen esimerkiksi kakkoserän; erän alku oli puhtaasti Jokipoikien ja kahden jäähyn ansiosta erän loppu oli puhtaasti TuTon. Pikkarainen harmitteli koettua tappiota ja totesi että TuTo- tasoista joukkuetta vastaan puolustuksen pitää toimia paremmin. TuTon päävalmentaja Petri Niukkanen totesi otteluun niin ikään mahtuneen monenlaisia vaiheita. Nisse löysi omiensa pelistä hyvän alun, seisomista, toisen erän alun kaoottisuuden ja sinnikkyyden joilla voitto heltisi. Oma pikantti lisänsä oli myös sillä että Jokipojat tuli ensimmäistä kertaa voitettua kuluvalla kaudella.

Voittonsa ansiosta TuTo nousi sarjataulukossa kakkoseksi ja on kolmen pisteen päässä sarjaa johtavasta KooKoosta. Jokipoikien sijoituksena perjantai- illan pelin jälkeen on kuudes. Molempien joukkueiden taival jatkuu jo lauantaina. TuTo matkustaa Jyväskylään ottaakseen mittaa D Teamistä ja Jokipojat pysyttelevät edelleen eteläisen Suomen talvisissa maisemissa kun LeKi isännöi joensuulaisia.

Mestiksen (Juha Heikkilä) tiedotteesta / UrheiluTurku


Takaisin edelliselle sivulle


Turun Toverit - logo

TuTo - 2009-2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009-2010

Ottelut kaudella 2009-2010

Seuran tiedot - Seuran kotisivutOula Palve Turkuun

Oula Palve Turkuun

HPK:n keskushyökkääjä Oula Palve siirtyy Turun Palloseuran riveihin kahden vuoden sopimuksella.

Lue lisää
Zach Budish loppukaudeksi Turkuun

Zach Budish loppukaudeksi Turkuun

Laitahyökkääjä siirtyy Turun Palloseuran riveihin Mikkelin Jukureista loppukauden kattavalla sopimuksella.

Lue lisää
Olli Kaskinen TUTOon - Lehtimäki palaa Forssasta

Olli Kaskinen TUTOon - Lehtimäki palaa Forssasta

18-vuotias puolustajalupaus Olli Kaskinen saapuu TUTOon lainapestillä Turun Palloseurasta. Hyökkääjä Niklas Lehtimäki puolestaan palaa takaisin TUTOn vahvuuteen.

Lue lisää
Roope Paltta on TUTO Hockeyn uusi toimitusjohtaja

Roope Paltta on TUTO Hockeyn uusi toimitusjohtaja

TUTO Hockeyn uusi toimitusjohtaja on Roope Paltta. 40-vuotias Paltta siirtyy tehtävään TPS Juniorijääkiekko ry:n toiminnanjohtajan paikalta.

Lue lisää
Dani Aavinen jättää TUTOn toimitusjohtajan tehtävät kauden päätteeksi

Dani Aavinen jättää TUTOn toimitusjohtajan tehtävät kauden päätteeksi

Aavinen aloitti tehtävässä keväällä 2014 tilanteessa, jonka näin jälkikäteen voidaan todeta olleen TUTO Hockeyn toiminnan jatkuvuuden suhteen hyvin kriittinen. Tuolloin oltiin tilanteessa, jossa yhtiöllä oli yli puoli miljoonaa euroa velkaa.

Lue lisää
Markus Ruusu TUTOon

Markus Ruusu TUTOon

20-vuotias maalivahti Markus Ruusu siirtyy TUTOon toistaiseksi voimassa olevalla lainasopimuksella. Ilveksellä on loukkaantumissuman iskiessä mahdollisuus kutsua Ruusu takaisin riveihinsä.

Lue lisää