Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

TuTo ei liukastunut nameihin

 
TuTo ei liukastunut nameihin

TuTo onnistui nappaamaan arvokkaan vierasvoiton Heinolasta. Vieraat eivät kaatuneet edes katsomosta jäälle heitettyihin makeisiin. Pelillisiä hienouksia ottelu ei tarjonnut, mutta viihdyttävää hokia kuitenkin. Kotijoukkue HeKi pystyi pahasti vajaamiehisenäkin kiusaamaan itseään isompaa vastustajaa. Ottelu päättyi lukemiin 1-3 (0-0, 1-2, 0-1).
Kahdesti TuTon tällä kaudella kaatanut heinolalaisjoukkue ei tälläkään kertaa päästänyt vastustajaansa helpolla. Vaikka HeKin kokoonpanosta oli sivussa ykköshyökkääjät Jani Keinänen ja Jussi-Mikko Makkonen vatsataudin vuoksi, sekä tukku puolustajia muista syistä, oli peliesitys siihen nähden mainio.

Vastustajan leirissä oltiin jollain tapaan tuudittauduttu helppoon iltapuhteeseen etenkin kun ottelu alkoi jo alusta pyöriä kotijoukkueen kenttäpuoliskolla. Vaikka TuTo pääsikin etenkin ottelun alkupuoliskolla lukuisille hyville tekopaikoille, puuttui tilanteista niin sanottu tappamisen meininki. HeKiltä oli puolestaan niin paljon taitavia käsiä sivussa, ettei taito yksinkertaisesti riittänyt enempään kuin yhteen täysosumaan.

Ottelun ratkaisu nähtiin toisen erän puolivälissä TuTon onnistuttua vajaan minuutin sisällä kahdesti erikoistilanteista. Ensin onnistui Aki Keinänen joukkueiden pelatessa tasavajaalla ja hetkeä myöhemmin sinikippoa päänsä päällä kantava Tuukka Pulliainen ylivoimalla. Pulliaisen maali oli illan komein. Matti-Pekka Pelkonen tarjoili nopean poikittais-syötön, josta Pulliainen tälläsi suoraan, eikä HeKin maalia vartioinut Joonas Kuusela mahtanut mitään.

Isännät kampesivat itsensä mukaan vielä Kaj Lindströmin ylivoimakavennuksella toisen erän viime minuuteilla. HeKi yritti vielä kolmannessa erässä tasoitusta, mutta ei päässyt missään vaiheessa ahdistelemaan vieraita kovinkaan pahasti.

Maalin tappiolta HeKi onnistui tänään säästymään, kun Kuusela vedettiin ottelun lopussa pois maaliltaan. 1-3 loppulukemat tyhjään maalin sai asetella Aki Keinänen, jolle maali oli illan toinen.

Kotijoukkueen parasta antia oli neloskentän Matias Pulkkinen - Petteri Laine - Tommi Lipasti suoritus. Pirteästi esiintynyt kolmikko pystyi luomaan hyvin painetta turkulaispäätyyn. Lipastilla oli myös tuhannen liiran paikka viedä joukkueensa johtoon avauserässä, mutta viimeistely jäi hieman ontumaan. Kuumeessa pelannut maalivahti Kuusela onnistui vaihteeksi maalillaan hienosti ja piti HeKin mukana pelissä loppuun asti.

TuTosta nousi esiin tärkeillä hetkillä kokeneet pelimiehet. Jussi Tapio ja Keinänen etunenässä erottuivat jäällä edukseen. Iiro Memosen panos oli sen sijaan heikko.

Pelaajien ammattiylpeys puhutti valmentajia

TuTon valmentaja Petri Niukkasen naama oli vehnäsellään voittoisan vieraspelin jälkeen. Kolme tärkeää sarjapistettä näyttivät lämmittävän silminnähden Niukkasta.

- Ollaan kaksi kertaa hävitty HeKille. Ollaan silmä tarkkana seurattu heidän pelaamistaan ja tuloksia. Heinola on todella vaikea paikka pelata ja moni on täältä tappio niskassaan kotiin lähtenyt. Isot pojat näyttivät tänään vahvuutensa erikoistilannepelaamisessa. Takaiskua edelsi sitten huolimaton jäähy ja sitä myöten huolimaton maali, kertaili TuTo-luotsi Petri Niukkanen pelin tapahtumia.

Kotijoukkueen valmentaja Janne Sinkkonen otti tappion raskaasti ja oli pettynyt joukkueensa suorittamiseen, joskin aivan syyttä, sillä pahasti vajaamiehinen HeKi pystyi laittamaan toden teolla kampoihin sarjakolmosta vastaan.

- Ilta ei varmaan mikään hieno kiekkonäytelmä ollut. Ollaan harjoiteltu nyt todella kovaa, mutta siitä huolimatta pitäisi pelin tason jollain tapaa säilyä, Sinkkonen manaili.

Lehdistötilaisuudessa nousi esiin värikäs keskustelu pelaajien motivaatiosta, joka alkoi kysymyksellä HeKin pelaajien motivaatiosta, sillä karsintoihin joutumisen varmistuttua ei lopuilla runkosarjan otteluilla ole enää suurempaa merkitystä sarjasijoitukseen.

- Ei pelata sarjasijoituksesta, mutta kyllä pelaajan ylpeys on löydyttävä oli pelin merkitys mikä tahansa. Minun tehtäväni on motivoida joukkue ja onnistuin siinä 25 prosenttisesti. Vain neloskenttä tänään onnistui. En tiedä pelaajista, mutta ainakin minulla on nälkää aina voittaa, oli sitten kyseessä vaikka merkityksetön pingispeli, Sinkkonen jylisi.

TuTon Niukkanen innostui aiheesta ja piti lehdistölle värikkään esitelmän pelaajien motivaatiosta ja sitoutumisesta omaan joukkueeseen. Turkulaisvalmentajan mielestä nykykiekkoilijoilta puuttuu nöyryys ja sitoutuminen omaan joukkueeseen.

- Keskity olennaiseen, sitoudu. Liian monella pelaajalla on täällä liian kovat luulot itsestään. Vapaamatkustajia löytyy jokaisesta joukkueesta. Luullaan, että meillä valmentajilla on kaikki langat käsissämme, mutta kyllä me aika aseettomia ollaan näiden vapaamatkustajien kanssa. Tehdään yhdessä ottelussa pari maalia ja ollaan jo toinen jalka edellä menossa liigaan, havainnollisti Niukkanen esitelmäänsä astumalla puoliksi ulos lehdistöhuoneen ovesta.

Molempien joukkueiden motivaatio on varmasti kunnossa ensi viikonlopun otteluissa. TuTo saa perjantaina Kupittaalla vastaansa K-Vantaan ja HeKi haastaa lauantain paikallisottelussa sarjajohtaja KooKoon. Mikäli HeKin peliesitys hiemankin kohenee, eikä tärkeimpien hyökkääjien pelihousuista löydy enää lauantaina ruskeaa, on KooKoolla tiedossaan hikinen iltapuhde.

Mestiksen (Juha Tammi) tiedotteesta / UrheiluTurku


Takaisin edelliselle sivulle


Turun Toverit - logo

TuTo - 2009-2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009-2010

Ottelut kaudella 2009-2010

Seuran tiedot - Seuran kotisivutOula Palve Turkuun

Oula Palve Turkuun

HPK:n keskushyökkääjä Oula Palve siirtyy Turun Palloseuran riveihin kahden vuoden sopimuksella.

Lue lisää
Zach Budish loppukaudeksi Turkuun

Zach Budish loppukaudeksi Turkuun

Laitahyökkääjä siirtyy Turun Palloseuran riveihin Mikkelin Jukureista loppukauden kattavalla sopimuksella.

Lue lisää
Olli Kaskinen TUTOon - Lehtimäki palaa Forssasta

Olli Kaskinen TUTOon - Lehtimäki palaa Forssasta

18-vuotias puolustajalupaus Olli Kaskinen saapuu TUTOon lainapestillä Turun Palloseurasta. Hyökkääjä Niklas Lehtimäki puolestaan palaa takaisin TUTOn vahvuuteen.

Lue lisää
Roope Paltta on TUTO Hockeyn uusi toimitusjohtaja

Roope Paltta on TUTO Hockeyn uusi toimitusjohtaja

TUTO Hockeyn uusi toimitusjohtaja on Roope Paltta. 40-vuotias Paltta siirtyy tehtävään TPS Juniorijääkiekko ry:n toiminnanjohtajan paikalta.

Lue lisää
Dani Aavinen jättää TUTOn toimitusjohtajan tehtävät kauden päätteeksi

Dani Aavinen jättää TUTOn toimitusjohtajan tehtävät kauden päätteeksi

Aavinen aloitti tehtävässä keväällä 2014 tilanteessa, jonka näin jälkikäteen voidaan todeta olleen TUTO Hockeyn toiminnan jatkuvuuden suhteen hyvin kriittinen. Tuolloin oltiin tilanteessa, jossa yhtiöllä oli yli puoli miljoonaa euroa velkaa.

Lue lisää
Markus Ruusu TUTOon

Markus Ruusu TUTOon

20-vuotias maalivahti Markus Ruusu siirtyy TUTOon toistaiseksi voimassa olevalla lainasopimuksella. Ilveksellä on loukkaantumissuman iskiessä mahdollisuus kutsua Ruusu takaisin riveihinsä.

Lue lisää