Mika Ääritalo latasi Lahden kumoon

TPS:n jatkoonpääsyn mahdollisuudet Liigacupissa paranivat tänään huomattavasti, kun raitapaidat kaatoivat FC Lahden Mika Ääritalon maalilla lukemin 1-0. Ääritalo purjehti 70. minuutin kohdalla vieraiden rankkarialuelle ja antoi kengän puhua.

- Pääsin suhteellisen vapaasti etenmään ja päätin kokeilla. Laukaus vähän epäonnistui, mutta muutti sopivasti suuntaa ja sinnehän se meni, Ääritalo kertaili ottelun jälkeen.

Ottelu alkoi selkeässä TPS:n hallinnassa, mutta ennen puolta tunnin krouvia kunnon tekopaikkoja ei nähty kummassakaan päässä. 18-vuotias TPS-kärki, Roope Riski, järjesti ensimmäisen mylläkän Lahden maalille, mutta pallo painui vieraiden puolustajasta päätyrajan yli. Hieman myöhemmin Ääritalon kierteinen ja vihainen kuti painui vasemmalta ohi. Lahden ainoa maalipaikka syntyi aivan avausjakson lopussa, kun Ykkösen viime kauden maalikuningas Pekka Sihvola hätyytteli TPS-vahti Jani Tuomalaa. Seurauksena oli kuitenkin vain kulmapotku.

- Vaikka teemanamme oli tänään pallollinen peli, niin puolustuspelimme oli tänään se, joka toimi parhaiten. Eihän me päästetty Lahtea maalipaikkoihin käytännössä ollenkaan, Ääritalo muistutti.

Toisen jakson alussa Lahti tuli hieman terävämmin kuvaan mukaan, mutta hohto häipyi jakson vanhetessa. TPS alkoi viemään peliä isännään lailla ja 70. minuutin kohdalla sinnikkyys palkittiin voittomaalilla.

TPS:n riveissä debytoi keskikentän Toni Kolehmainen, joka voi olla ihan tyytyväinen ensiesitykseensä. Kolehmainen oli iskeä lopussa maalinkin. Hänen ensimmäisen vetonsa Lahden Juha Tuomi torjui ja paluupallon Kolehmainen niittasi yli ylärimaa hipoen.

- Toni on pelimies ja hänestä on varmasti vielä paljon iloa meille. Jokainenhan, joka ottelun näki, varmaan huomasi, miten taitavasta kaverista on kyse, Ääritalo kehaisi.

TPS:n puolustuslinja oli pistetty uusiksi, koska Jaakko Nyberg jäi viime hetkellä kokoonpanosta pois. Kalle Mäkinen ravasi vasenta laitaa ja Igor Jovanovic oli siirretty Jarno Heinikankaan rinnalle toppariksi. Tepsin pakisto pääsi kuitenkin suhteellisen helpolla, sillä sen verran ponnettomia Lahden hyökkäysyritykset olivat.

TPS kohtaa seuraavaksi viikon päästä Veikkausliigan hallitsevan mestarijoukkueen HJK:n Kupittaalla. Klubi on ensi kauden ykkössuosikki joka sektorilla.

- Siinä pääsee mittamaan tasoaan Suomen parhaan joukkueen kanssa. Saa nähdä keitä maajoukkuemiehiä HJK juoksuttaa kentälle, Ääritalo myhäili.
TPS:n saldona on nyt kaksi voittoa ja kaksi tappiota. HJK-ottelun jälkeen TPS matkustaa vielä MYPA:n vieraaksi Kouvolaan.

TPS:n tiedotteesta / UrheiluTurku

Turun Palloseura - logo

TPS - 2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010

Ottelut kaudella 2010

TPS solmi jatkosopimuksen nuoren oman kasvattinsa kanssa

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on käyttänyt laitahyökkääjä Veeti Pohtion, 18, sopimuksessa olleen option.

FC Inter vapautti Jarkko Wissin päävalmentajan tehtävästä

FC Inter Turku Oy on vapauttanut Jarkko Wissin Interin liigajoukkueen päävalmentajan tehtävästä.

18-vuotias Joonas Kekarainen siirtyy Interiin

FC Inter on solminut 2+1-vuotisen pelaajasopimuksen 18-vuotiaan Joonas Kekaraisen kanssa. Oman ikäluokkansa maajoukkueen vakionimiin kuuluva keskikenttäpelaaja siirtyy Interiin Käpylän Pallosta.

Nuorten maajoukkuepuolustaja Eero Uusitalo jatkaa kasvattajaseurassaan

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on tehnyt kauden 2024 kattavan sopimuksen keskuspuolustaja Eero Uusitalon, 18, kanssa. Uusitalo on TPS:n oma kasvatti, joka teki ensiesiintymisensä edustusjoukkueessa viime kaudella.

Interin organisaatio vahvistuu

FC Interin seuraorganisaatio vahvistuu kahdella uudella avainhenkilöllä. Seurassa aiemmin liigapelaajana sekä valmennuspäällikkönä työskennellyt Kalle Parviainen on nimetty seuran urheilujohtajaksi. Interin kehitysjohtajaksi on nimetty Tuomas Välimäki.

Hyökkääjälupaus Onni Helén solmi kaksivuotisen sopimuksen kasvattajaseuransa TPS:n kanssa

Turun Palloseura on solminut kaudet 2024 ja 2025 kattavan edustusjoukkuesopimuksen hyökkääjä Onni Helénin kanssa.