Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Joukkue voitti lauman yksilöitä

 
Joukkue voitti lauman yksilöitä

Mestiksen puolivälierät jatkuivat keskiviikkona 3.3.2010 toisilla otteluilla. TuTo sai vastaansa Lempäälän Kisan, joka oli ottanut kotonaan ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan. Vieraiden odotettiin tulevan taistoon kovalla hurmoksella tavoitteena saada sarja katkolle jo tulevana perjantaina. Lempääläläisten haaveita oli vielä pönkittämässä bussilastillinen LeKi- faneja. TuTo oli kuitenkin toista mieltä. Selvästi yritteliäämpi ja voitonjanoisempi ote palkittiin ja samalla varmistui että ennen sunnuntaita ei sarja ainakaan ole katkolla.

Kuten TuTon ja LeKin kohtaamiset viime aikoina muutenkin, alkoi ottelu tasaisissa ja vauhdikkaissa merkeissä. Ylivoimia tarjoutui varsinkin ensimmäisessä erässä vierasjoukkueelle mutta kaiken kaikkiaan illan ylivoimat puolin ja toisin olivat tehottomia vaikka niitä tarjottiin molemmille joukkueille kukkaramitoin. Ottelun ensimmäinen maali kirjattiin LeKin Jose Nippalalle joka kahdeksannella minuutilla sai huseerata TuTon Tommi Virtasen vartioimalla maalilla sen verran vapaasti että verkot olivat tötteröllä. Vaikka ensimmäinen erä ehkä antoikin viitteitä aika ajoin siitä että LeKi vie ja TuTo vikisee, saapui toiseen erän ihan uudella lailla latautunut kotijoukkue. Huolimatta materiaalin kapeudesta (viisi pakkia, 11 hyökkääjää) kotijoukkue laittoi niin sanotusti kaiken likoon. Kun toista erää oltiin pelattu hieman runsas kaksi minuuttia löysi Martin Tuominen hyvässä kiidossa olleen Tuukka Pulliaisen, joka puolestaan oivalsi toista laitaa viilettävän Jussi Tapion ja homma oli valmis. Markus Korhosen takana kilisi. TuTon pureva ja terhakas ote jatkui ja kun erän puolivälissä Markus ”Mötö” Laine sai asetella ja lähestyä LeKi- maalia kaikessa rauhassa löysi Laineen kuti tiensä LeKi- maalin takakulmaan. Missään vaiheessa turkulaiset eivät ryhtyneet varmistelemaan voittoaan vaan herkeämättä painoivat kohti lempääläläisrysää ja kun vielä TuTo- veskari Tommi Virtanen pelasi loisto- illan, oli eväät kotijoukkueen voitolle taputeltu.

Keskiviikko- illassa nähtiin pitkästä aikaa uhrautuva ja iloisella ilmeellä pelaava kotijoukkue. Ennen kaikkea turkulaiset onnistuivat rikkomaan vieraiden hyökkäyksiin lähtöä jo lempääläläispäädyssä ja vieraiden otteet jäivätkin lopulta aika ponnettomiksi. Ja pitkästä aikaa Kupittaalla koettiin myös jo pleijarimaista tunnelmata. Varsinkin päätuomarikaksikko Ville Vuohtoniemi- Joonas Pinomaan viheltämät tuomiot nostattivat tunteita kummankin joukkueen fanien keskuudessa. Kotijoukkueessa oli monta onnistujaa mutta maalivahti Tommi Virtasen ohella kannattaa nostaa esiin ainakin Arttu Virtanen, joka jakeli innokkaasti pusuja lempääläläisille, aina uutterasti töitä tekevä Tuukka Pulliainen sekä kakkosketjun sentteriksi nostettu Tomi Heikkilä joka kiitti kunniasta tekemällä tuhdin annoksen töitä. Vieraiden pirteimpiä olivat Matti Kaipainen, Antti Hölli, Jose Nippala sekä Ville- Joonas Peltola.

Tappiosta harmistuneena ollut LeKin päävalmentaja Sami Hirvonen totesi ykskantaan, että TuTo halusi enemmän voittaa ottelun. Eniten Hirvosta harmitti se, että hänen suojattinsa oli lauma yksilöitä ja tiivistikin ottelun punaisen langan toteamalla että ”joukkue voitti lauman yksilöitä”. TuTo- koutsi Petri Niukkanen totesi ottelun olleen hyvän ja tasaisen ja kun vielä joukkueen puolustuspelaaminen onnistui, niin saatiin myös voitto. Erityisesti Niukkanen korosti sitä, että tällä kertaa kiekon kanssa ei sählätty vaan sitä vietiin oikeaan suuntaan eli kohti LeKin maalia.

Puolivälierät jatkuvat tulevana perjantaina ja otteluparikin LeKi- TuTo pelifoorumina on siis tuolloin Lempäälän Masku- areena. Käytyjen koitosten perusteella on mahdoton sanoa kumman eduksi sarja aikanaan kääntyy mutta LeKillä eittämättä on puolellaan laaja- alaisempi materiaali. Jobin postia TuTon entuudestaankin kapeaan pakistoon tuo se, että Lempäälässä jalkansa loukanneen Mikko Jortikan kausi on ohi. Torstaina kuitenkin huilitaan ja perjantaina taas pelataan. Turun seudulta Lempäälään hurauttaa alta kahden tunnin, joten eiköhän Masku- areenan lehtereillä nähdä TuTo- fanejakin.

Mestiksen (Juha Heikkilä) tiedotteesta / UrheiluTurku


Takaisin edelliselle sivulle


Turun Toverit - logo

TuTo - 2009-2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009-2010

Ottelut kaudella 2009-2010

Seuran tiedot - Seuran kotisivutOula Palve Turkuun

Oula Palve Turkuun

HPK:n keskushyökkääjä Oula Palve siirtyy Turun Palloseuran riveihin kahden vuoden sopimuksella.

Lue lisää
Zach Budish loppukaudeksi Turkuun

Zach Budish loppukaudeksi Turkuun

Laitahyökkääjä siirtyy Turun Palloseuran riveihin Mikkelin Jukureista loppukauden kattavalla sopimuksella.

Lue lisää
Olli Kaskinen TUTOon - Lehtimäki palaa Forssasta

Olli Kaskinen TUTOon - Lehtimäki palaa Forssasta

18-vuotias puolustajalupaus Olli Kaskinen saapuu TUTOon lainapestillä Turun Palloseurasta. Hyökkääjä Niklas Lehtimäki puolestaan palaa takaisin TUTOn vahvuuteen.

Lue lisää
Roope Paltta on TUTO Hockeyn uusi toimitusjohtaja

Roope Paltta on TUTO Hockeyn uusi toimitusjohtaja

TUTO Hockeyn uusi toimitusjohtaja on Roope Paltta. 40-vuotias Paltta siirtyy tehtävään TPS Juniorijääkiekko ry:n toiminnanjohtajan paikalta.

Lue lisää
Dani Aavinen jättää TUTOn toimitusjohtajan tehtävät kauden päätteeksi

Dani Aavinen jättää TUTOn toimitusjohtajan tehtävät kauden päätteeksi

Aavinen aloitti tehtävässä keväällä 2014 tilanteessa, jonka näin jälkikäteen voidaan todeta olleen TUTO Hockeyn toiminnan jatkuvuuden suhteen hyvin kriittinen. Tuolloin oltiin tilanteessa, jossa yhtiöllä oli yli puoli miljoonaa euroa velkaa.

Lue lisää
Markus Ruusu TUTOon

Markus Ruusu TUTOon

20-vuotias maalivahti Markus Ruusu siirtyy TUTOon toistaiseksi voimassa olevalla lainasopimuksella. Ilveksellä on loukkaantumissuman iskiessä mahdollisuus kutsua Ruusu takaisin riveihinsä.

Lue lisää