Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

TPS kohtaa vieraskentällä Hammarbyn

 
TPS kohtaa vieraskentällä Hammarbyn

TPS on Liigacupin alkulohkon pelinsä pelannut ja paikka jatkopeleihin ei ole enää Marko Rajamäen joukkojen omissa käsissä. Tällä hetkellä TPS on edelleen Liigacupin Lohko 1:n toisena, mutta kaikilla sarjataulokossa Tepsin takana olevilla joukkeilla on vielä otteluja pelaamatta. Täten lohkon jatkoonpääsijät saattavat vielä muuttua.

Ennen Liigacupin mahdollisia jatkopelejä TPS:n kalenterissa on sopiva rako koville harjoituspeleille. TPS on jo muutamana vuotena perinteisesti käynyt Veikkausliigakauden alla pelaamassa Ruotsissa treenipelejä. Tämän vuoden ensimmäinen ulkomainen harjoitusvastus on tukholmalainen Hammarby IF.

- Saadaan siinä pikku breikki arkiseen puurtamiseen maaliskuulle. Hammarby on loistava ja iso seura. Onneksi saatiin Hammarbyta vastaan matsi. Yritimme saada vastaamme Allsvenskan joukkueen, mutta Allsvenskan alkaa kesän kisojen takia aikaisemmin kuin yleensä. Ja meillä oli noita Liigacupin pelejä, niin ei siinä sitten osunut kalenterit yhteen Allsvenskanin joukkueiden kanssa, papatti päävalmentaja Rajamäki jo tammikuussa.

Itse asiassa Allsvenkan potkaistiin käyntiin jo viime lauantaina 13. maaliskuuta, joten Ruotsin pääsarjan joukkueet keskittyvät jo täysillä liigapeleihinsä. Hammarby puolestaan tippui viime kauden päätteeksi toiseksi korkeimmalle sarjatasolle Superettaniin. "Bajenin" ensimmäinen liigapeli pelataankin vasta 13. huhtikuuta, muutamaa päivää aikaisemmin kuin TPS aloittaa oman urakkansa Veikkausliigassa. Näin ollen joukkueiden aikatauluihin sopi mainiosti paikka harjoitusottelulle.

Hammarby on pelannut tällä kaudella ennen TPS-peliä yhteensä viisi harjoitusottelua ja ollut niissä voittamaton. Södermalmilainen Hammarby on voittanut otteluistaan kolme ja pelannut kahdesti tasan. Bajen jopa onnistui voittamaan Allsvenskanissa pelaavan IF Brommapojkarnin lukemin 2-1.

Vaikka Hammarby ei pelaakaan siis Ruotsin korkeimmalla sarjatasolla, on Bajenilla Superettaniin todella kilpailukykyinen joukkue ja tavoitteena on mitä ilmeisimmin nousta heti kauden päätteeksi takaisin Allsvenskaniin. Hammarbyn riveistä löytyy suomalaisille jalkapallon ystäville muutama tuttu nimi. Maalivahtina Bajenilla on Rami Shaaban, jonka äiti on suomalainen ja isä on egyptiläinen. Vanhempiensa kansalaisuuksista huolimatta Shaaban on edustanut maajoukkuetasolla Ruotsia 16 kertaa. Kokenut maalivahti on urallaan pelannut muun muassa Arsenalissa ja onpa veskari pelannut lontoolaisten riveissä jopa Mestareiden liigaa.

Täksi kaudeksi Hammarbyhyn siirtyi myös suomalainen Robin Wikman. Helsingissä syntynyt Wikman on pelannut koko aikuisikänsä Ruotsissa ja edustanut Landskronaa ja Häckeniä ennen siirtoaan valkovihreään pelipaitaan. Wikmanilla on repussaan muutama ottelu Suomen U21-maajoukkueessa sekä myös kaksi B-maaottelua.

Hammarbyn keskikentällä pitää jöötä Andreas Dahl, joka on käynyt läpi kaikki Ruotsin maajoukkueet 15-vuotiaista aina A-maajoukkueeseen asti. Nuoruudessaan Dahl pelasi myös Coventry Cityn akatemiajoukkueessa, mutta palasi silloisen Valioliigajoukkueen organisaatiosta takaisin Ruotsiin ja Helsinborgs IF:n riveihin. Erikoinen yksityiskohta Dahlin uralle osuu vuoteen 2008, jolloin keskikenttäpeluri edusti tanskalaista FC Nordsjællandia. Tuolloin kesken
AAB-Nordsjælland -ottelun kentälle juoksi niin sanottu viuhahtaja, jonka Dahl pysäytti potkaisten alastonta miestä juurikin sinne, mihin potku voi miestä sattua eniten.

Mielenkiintoinen nimi Bajenin rosterissa on myös norjalainen Petter Furuseth Olsen. Olsen teki täksi kaudeksi paluun Hammarbyhyn ja on ainakin jo kertaalleen julistanut lopettavansa koko peliuransa. Kiertolainen on 2000-luvulla edustanut yhdeksää eri seuraa ja vaikka Norjan junnumaajoukkuita läpi käynyt Furuseth Olsen on taidoiltaan kohtalaisen kelvollinen, sanotaan hänellä olevan edelleen parantamisen varaa yhteistyössä valmentajiensa ja joukkuetovereidensa kanssa.

TPS kohtasi Hammarbyn Ruotsissa viimeksi vuonna 2008. Tuolloin TPS voitti Söderstadionilla pelatun ottelun lukemin 1-2. Tepsin maaleista vastasivat tuolloin Sami Rähmönen ja nyt jo TPS:n taaksensa jättänyt Mikko Paatelainen.

Ottelu Hammarby-TPS pelataan Norrtälje Sportcentrumilla lauantaina 20.03. alkaen kello 12.15.

TPS:n tiedotteesta / UrheiluTurku


Takaisin edelliselle sivulle


Turun Palloseura - logo

TPS - 2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010

Ottelut kaudella 2010

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



TPS solmi jatkosopimuksen nuoren oman kasvattinsa kanssa

TPS solmi jatkosopimuksen nuoren oman kasvattinsa kanssa

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on käyttänyt laitahyökkääjä Veeti Pohtion, 18, sopimuksessa olleen option.

Lue lisää
FC Inter vapautti Jarkko Wissin päävalmentajan tehtävästä

FC Inter vapautti Jarkko Wissin päävalmentajan tehtävästä

FC Inter Turku Oy on vapauttanut Jarkko Wissin Interin liigajoukkueen päävalmentajan tehtävästä.

Lue lisää
18-vuotias Joonas Kekarainen siirtyy Interiin

18-vuotias Joonas Kekarainen siirtyy Interiin

FC Inter on solminut 2+1-vuotisen pelaajasopimuksen 18-vuotiaan Joonas Kekaraisen kanssa. Oman ikäluokkansa maajoukkueen vakionimiin kuuluva keskikenttäpelaaja siirtyy Interiin Käpylän Pallosta.

Lue lisää
Nuorten maajoukkuepuolustaja Eero Uusitalo jatkaa kasvattajaseurassaan

Nuorten maajoukkuepuolustaja Eero Uusitalo jatkaa kasvattajaseurassaan

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on tehnyt kauden 2024 kattavan sopimuksen keskuspuolustaja Eero Uusitalon, 18, kanssa. Uusitalo on TPS:n oma kasvatti, joka teki ensiesiintymisensä edustusjoukkueessa viime kaudella.

Lue lisää
Interin organisaatio vahvistuu

Interin organisaatio vahvistuu

FC Interin seuraorganisaatio vahvistuu kahdella uudella avainhenkilöllä. Seurassa aiemmin liigapelaajana sekä valmennuspäällikkönä työskennellyt Kalle Parviainen on nimetty seuran urheilujohtajaksi. Interin kehitysjohtajaksi on nimetty Tuomas Välimäki.

Lue lisää
Hyökkääjälupaus Onni Helén solmi kaksivuotisen sopimuksen kasvattajaseuransa TPS:n kanssa

Hyökkääjälupaus Onni Helén solmi kaksivuotisen sopimuksen kasvattajaseuransa TPS:n kanssa

Turun Palloseura on solminut kaudet 2024 ja 2025 kattavan edustusjoukkuesopimuksen hyökkääjä Onni Helénin kanssa.

Lue lisää