Inter VPS-voitolla Liigacupin välieriin

Inter ei antanut Vaasan Palloseuran yllättää itseään keskiviikkona pelatussa Liigacupin puolivälieräottelussa. Kauden 2008 Liigacupin mestariryhmä vei Botniahallin viereisellä tekonurmikentällä pelatun ottelun nimiinsä 1-2(1-1).

Inter aloitti pelin vahvasti. Pelikello oli ehtinyt seitsemännelle minuutille, kun pallo oli vaasalaisten maalissa. Maalin teki Jan Bergin epäonnistuneen palautuksen jälkeen. Mika Ojala. Kauden ensimmäisen Liigacuposumansa tehnyt Ojala viimeisteli maalinsa tyylikkäällä nostolla takakulmaan.

Ojalan maalin jälkeen peli kuitenkin lopahti ja Vaasa pääsi peliin paremmin mukaan. 18. minuutilla kotijoukkueen J-P Savolainen pääsi yrittämään maalintekoa ex-Inter Arttu Seppälän tarjoilusta. Pallo painui kuitenkin vähän ohi maalin takatolpan.

Viisi minuuttia tästä pallo oli Interin maalissa. Osumasta vastasi keskustasta läpi Interin puolustuksen purjehtinut Jyri Hietaharju. Soolonsa päätteeksi hän kiersi myös maalivahti Eemeli Reposen ja siirsi pallon tyhjään maaliin.

Inter oli mennä ottelussa johtoon minuuttia myöhemmin. Kiitettävällä asenteella läpi ottelun pelanneen Guillano Grotin nosto ei kuitenkaan löytänyt tietään VPS-maaliin.

Ensimmäisen jakson lopulla Ojalalla oli parikin paikkaa kasvattaa maalisaldoaan, kummatkin tilanteet selvitti taidokkaasti VPS-vahti Jung-Huyk Kwon.

Ottelun toinen jakso alkoi vauhdikkaasti kummankin joukkueen hakiessa johtomaalia. Vauhdista huolimatta ensimmäistä kunnon maalipaikkaa saatiin odottaa 62. minuutille. Tuolloin Ville Nikkari pelasi taidokkaan hyökkäyksen päätteeksi pallon 16-alueen sisään Severi Paajaselle. Hän ei kuitenkaan onnistunut lopulta uhkamaan VPS-vahti Kwonia.

Paikkansa oli Guillano Grotilla, mutta hänen yrityksen torjui hyvällä vastaantulolla vaasalaisten maalivahti.

Ottelun ratkaisu nähtiin 73. minuutilla, kun Kennedy Nwanganga oli kuuntelemassa Inter-luotsi Job Dragtsman ohjeita kentän laidalla. Ohjeet olivat ilmeisen hyviä, sillä vajaa minuuttia niiden jälkeen Kennedy laukoi pallon maalin vasempaan yläkulmaan.

Maalin jälkeen VPS nosti pienellä riskilläkin miehiä lähemmäksi Interin maalia, mutta tilanteet jäivät olemattomiksi. Lähimpänä maalia oli lopulta Interin vaihdosta kentälle tullut Daniel Osinachi. Nigerialaispelaajan tulisen laukauksen torjui kuitenkin tyylikkäästi Kwon.

Saavutetun voiton myötä Inter eteni ensi viikon keskiviikkona (7.4.) pelattaviin välieriin, missä joukkue kohtaa vieraskentällä Hongan. Toisessa välieräparissa kohtaavat HJK lyönyt Jaro ja TPS:n pilkuilta kukistanut JJK Jyväskylästä.

Joukkueen päävalmentaja Job Dragtsma oli luonnollisesti tyytyväinen saavutetusta välieräpaikasta.

- Aloitimme pelin hyvin, mutta maalin jälkeen pelin taso laski. Toiselle jaksolle paransimme peliämme ja onnistuimme tekemään lopulta voittomaalin. Peli ei kokonaisuutena ollut meiltä ihan sitä, mitä haluaisin, mutta voittoon täytyy aina olla tyytyväinen, totesi Dragtsma ottelun jälkeen.

Interin tiedotteesta / UrheiluTurku

FC Inter ry - logo

FC Inter - 2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010

Ottelut kaudella 2010

TPS solmi jatkosopimuksen nuoren oman kasvattinsa kanssa

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on käyttänyt laitahyökkääjä Veeti Pohtion, 18, sopimuksessa olleen option.

FC Inter vapautti Jarkko Wissin päävalmentajan tehtävästä

FC Inter Turku Oy on vapauttanut Jarkko Wissin Interin liigajoukkueen päävalmentajan tehtävästä.

18-vuotias Joonas Kekarainen siirtyy Interiin

FC Inter on solminut 2+1-vuotisen pelaajasopimuksen 18-vuotiaan Joonas Kekaraisen kanssa. Oman ikäluokkansa maajoukkueen vakionimiin kuuluva keskikenttäpelaaja siirtyy Interiin Käpylän Pallosta.

Nuorten maajoukkuepuolustaja Eero Uusitalo jatkaa kasvattajaseurassaan

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on tehnyt kauden 2024 kattavan sopimuksen keskuspuolustaja Eero Uusitalon, 18, kanssa. Uusitalo on TPS:n oma kasvatti, joka teki ensiesiintymisensä edustusjoukkueessa viime kaudella.

Interin organisaatio vahvistuu

FC Interin seuraorganisaatio vahvistuu kahdella uudella avainhenkilöllä. Seurassa aiemmin liigapelaajana sekä valmennuspäällikkönä työskennellyt Kalle Parviainen on nimetty seuran urheilujohtajaksi. Interin kehitysjohtajaksi on nimetty Tuomas Välimäki.

Hyökkääjälupaus Onni Helén solmi kaksivuotisen sopimuksen kasvattajaseuransa TPS:n kanssa

Turun Palloseura on solminut kaudet 2024 ja 2025 kattavan edustusjoukkuesopimuksen hyökkääjä Onni Helénin kanssa.