Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

HC FENIX ja HF ÅIFK yhdistävät voimansa

 
HC FENIX ja HF ÅIFK yhdistävät voimansa

Turkulaiset käsipalloseurat, HC Fenix ja HF ÅIFK, ovat päättäneet yhdistää voimansa. Turun käsipallon tulevaisuuden varmistamiseksi, seurat ovat päättänet uudelleen järjestäytyä niin, että HC Fenix lopettaa käsipallotoimintansa ja siirtää tämän ÅIFK:n lipun alle.

Turun käsipallon uusi lippulaiva kaudella 2010/2011 on HF ÅIFK

HC Fenix, joka perustettiin 2005 HC Denniksen lopetettua toimintansa, on kunniakkaasti harjoittanut mieskäsipalloilua Turussa, sekä eliitti- että junioritasolla. HC Fenix:in lyhyen toimintansa aikana, seura voi ylpeillä miesten SM-sarjan hopeamitalilla 2006. Seura on taloudellisesti sekä pelaajien määrän suhteen, hyvässä kunnossa.

HF ÅIFK on omalta osaltaan, myös menestyksekkäästi harjoittanut naiskäsipalloilua SM- sekä junioritasolla.
HF ÅIFK on myös selkeästi panostanut käsipallon kehityksen turvaamiseksi Turussa.

HC Fenix:in ja HF ÅIFK:n taustajoukot kuitenkin myöntävät vallitsevat tosiasiat. Käytännössä kahden täysipainoisen käsipalloseuran pyörittäminen Turussa on erittäin vaikeaa. Henkilöresurssit, taloudelliset tosiasiat, pelaajamäärä sekä valmentajien saatavuus asettavat esteitä toiminnalle. Yhteistyöneuvottelut ovat johtaneet päätökseen yhdistämisestä.

Tärkeä edellytys yhdistämisen toteuttamiseksi, on pitkän tähtäimen rahoitus. Yhteistyökumppaneiden avulla on onnistuttu rakentamaan hyvä taloudellinen pohja 3 seuraavalle vuodelle.

ÅIFK on yli 100 vuotta vanha seura täynnä perinteitä, ja yhteistyöryhmä on ilolla voinut todeta, ” että moni IFK-sydän sykkii vielä vahvasti”, ”Ilman yhteistyökumppaneiden tukea, projektia ei olisi voinut viedä läpi”, toteavat ÅIFK:n Johan Slotte ja Uolevi Nummela sekä HC Fenix:n Patrick Nyström ja Håkan Nordström.

HF ÅIFK:n uutena puheenjohtajana aloittaa HC Fenix:in nykyinen puheenjohtaja Patrick Nyström. Hallitus sekä muut johtoryhmät kootaan seurojen sekä uusista että vanhoista voimista.

” Täytyy myöntää että tuntuu vähän haikealta ja raskaalta lopettaa seura, jonka eteen on tehnyt niin paljon työtä, mutta kyllä ymmärrän että tosiasiat puhuvat puolestaan” sanoo uusi puheenjohtaja Patrick Nyström.
ÅIFK:n Keskushallinnon puhenjohtaja Johan Slotte toteaa, ” olemme hyvin iloisia että olemme yhdessä HC Fenix:in kanssa tehneet tämän päätöksen. Tällä tavalla luodaan Turun käsipallon kehittämiseksi aivan uudet edellytykset”

HF ÅIFK voi myös ilolla kertoa, että valmennussopimukset miesjoukkueen Pietari Kapin ja naisjoukkueen Tomi Salmisen kanssa jatkuvat. Työ ensi vuoden joukkueiden rakentamiseksi voidaan nyt rauhassa aloittaa.

Käsipalloliiton tiedotteesta / UrheiluTurku


Takaisin edelliselle sivulle


HC Fenix ry - logo

HC Fenix - 2009-2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009-2010

Ottelut kaudella 2009-2010

Seuran tiedot - Seuran kotisivutViljami Saastamoinen ÅIFK:n naisten käsipallojoukkueen uusi valmentaja

Viljami Saastamoinen on nimetty 1.6.2012 alkaen ÅIFK:n naisten käsipallojoukkueen uudeksi valmentajaksi.

Lue lisää

Katto varasti pääosan Samppalinnassa

ÅIFK:n sunnuntainen käsipalloliigan peli pääsi alkamaan 40 minuuttia myöhässä, kun joukkueen kotihallin katto varasti show:n.

Lue lisää