TPS A aloitti SM-karsintasarjan tappiolla

Turun Kupittaalla potkaistiin lauantaina käyntiin A-poikain SM-karsintasarja ottelulla TPS-HauPa. Sää oli Kupittaalla jälleen kerran kylmä, tuulinen ja kaikin puolin harmaa. Harmaa oli myös TPS-leirin tunnelma ottelun jälkeen, sillä ottelusta olisi voinut jäädä käteen enemmänkin kuin 1-2 -tappio.

TPS sai otteluun unelma-alun, sillä jo matsin viidennellä minuutilla isännät saivat rangaistuspotkun. Pallo pomppi HauPa-puolustajan käteen rangaistusalueella ja tuomari oli armoton; pallo pilkulle. Rankkarin pisti maaliin varmasti kipparina toiminut TPS-toppari Henri Salo. TPS:llä oli seuraava paikka yhdeksännellä minuutilla Joel Wulffin päästyä laidalta läpi, mutta vieraiden maalivahti veti kuitenkin pidemmän korren.

HauPa:n ensimmäistä maalipaikkaa saatiinkin odotella melkein puoli tuntia, jolloin Haukipudaslaisten kärkipeluri pääsi laukomaan rangaistusalueen sisältä, mutta TPS-vahti Olli Lehtilä liimasi etunurkkaan kohdistuneen vedon mallikkaasti. Vielä ennen taukovihellystä TPS:llä oli paikkansa lisätä johtoaan, kun vasempana pakkina pelanneelle Iiro Sällylälle pedattiin paikka reiluun 20 metriin ja hyvä oli vetokin, joka kuitenkin suuntautui puolisen metriä yli oikean ylänurkan.

Toinen puoliaika alkoi oikeastaan siitä mihin ensimmäinen jäi. TPS yritti rakentaa maalipaikkoja, mutta usein hyökkäykset päättyivät paitsioliputukseen. Alle tunnin pelin jälkeen TPS:n Jami Arvonen pääsi lähes nokikkain pohjoissuomalaisten veskarin kanssa, mutta jälleen vieraiden maalivahti onnistui vastaantulossaan. HauPa:n tasoitus tuli noin 65. minuutilla; Pallo pelattiin TPS:n boxiin ja kun Tepsi ei saanut palloa purettua, pääsi HauPa-kärki lataamaan pallon läheltä ylös ohi hyvin maalissa pelanneen Lehtilän. Voittomaali nähtiin noin kymmenen minuuttia edellisestä, kun pitkään keskityspalloon juossut haupalainen pääsi koskettamaan jalallaan juuri sen verran palloa, ettei Lehtilällä ollut mahdollisuuksia torjua hienosti pelattua kuviota.  Loppumatsin ajan TPS sai siirrettyä painopisteen hyökkäysalueelleen, mutta todelliset maalipaikat jäivät uupumaan. Näin pisteet matkasivat HauPa:n mukana melkein 700 kilometriä pohjoiseen ja TPS:n oli tyytyminen katkeran tappion kalkin nielemiseen.

TPS:n tiedotteesta / UrheiluTurku

TPS solmi jatkosopimuksen nuoren oman kasvattinsa kanssa

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on käyttänyt laitahyökkääjä Veeti Pohtion, 18, sopimuksessa olleen option.

FC Inter vapautti Jarkko Wissin päävalmentajan tehtävästä

FC Inter Turku Oy on vapauttanut Jarkko Wissin Interin liigajoukkueen päävalmentajan tehtävästä.

18-vuotias Joonas Kekarainen siirtyy Interiin

FC Inter on solminut 2+1-vuotisen pelaajasopimuksen 18-vuotiaan Joonas Kekaraisen kanssa. Oman ikäluokkansa maajoukkueen vakionimiin kuuluva keskikenttäpelaaja siirtyy Interiin Käpylän Pallosta.

Nuorten maajoukkuepuolustaja Eero Uusitalo jatkaa kasvattajaseurassaan

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on tehnyt kauden 2024 kattavan sopimuksen keskuspuolustaja Eero Uusitalon, 18, kanssa. Uusitalo on TPS:n oma kasvatti, joka teki ensiesiintymisensä edustusjoukkueessa viime kaudella.

Interin organisaatio vahvistuu

FC Interin seuraorganisaatio vahvistuu kahdella uudella avainhenkilöllä. Seurassa aiemmin liigapelaajana sekä valmennuspäällikkönä työskennellyt Kalle Parviainen on nimetty seuran urheilujohtajaksi. Interin kehitysjohtajaksi on nimetty Tuomas Välimäki.

Hyökkääjälupaus Onni Helén solmi kaksivuotisen sopimuksen kasvattajaseuransa TPS:n kanssa

Turun Palloseura on solminut kaudet 2024 ja 2025 kattavan edustusjoukkuesopimuksen hyökkääjä Onni Helénin kanssa.