TPS:n naiset avasivat riemukkaalla vierasvoitolla

TPS:n naisten liigajoukkue avasi kauden 2010 riemukkaalla ja maukkaalla vierasvoitolla. Uhriksi sarja-avauksessa joutui sarjanousija FC Sport ja loppulukemiksi leivottiin reilun 90 minuutin jälkeen sellaiset reippaat ja mukavat 1-3.

TPS ei ollut vieraskorea ja aloitti maalinteon jo 11. minuutin kohdalla, kun viime kauden maalikuningatar Noora Savolainen survoi pallon väkisin verkkoon maalinedusruuhkasta. Tilanne sai alkunsa Tiina Vatasen vauhdikkaasta vasemman laidan laitanoususta. Koko Vatasen pelaaminen oli vaakalaudalla viimeiseen asti, mutta onneksi hän oli lopulta pelikuntoinen.

Sport nousi tasoihin 38. minuutin kohdalla, mutta TPS sai ehkä jopa sen ratkaisevan johtomaalin juuri ennen taukoa. Tällä kertaa vasemmalta laidalta rynni avausmaalin iskenyt Savolainen. Pallo pomppi Savolaisen ylösnousun myötä Sportin maalinedustalla aikansa, kunnes peliväline ajautui Julia Louannolle, joka latasi pallon tarkasti alanurkkaan 16 metristä.

- Kaksi ensimmäistä maaliamme olivat aika lailla samanlaisia, taistelumaaleja. Johtomaali juuri ennen puoliaikaa tuli todella tärkeään paikkaan, TPS-kippari Laura Lundell huokaili ottelun jälkeen helpottuneena.

Toisella jaksolla TPS tappoi pelin lopullisesti 73. minuutin kohdalla. Salibandy-kiiireiltään jalkapallovaihteella vaihtanut Emma Honkanen nosti pallon nätisti takanurkkaan. Tärkeän esityön teki jälleen työn sankari Vatanen, jonka riistosta koko maalintekotilanne aukesi.

- Sellaista tervettä jännitystä oli ilmassa ennen pelin alkua, mutta kyllä se lähti käyntiin ihan kohtuullisesti. Syötöt menivät välillä vähän minne sattuivat, mutta yritimme ainakin pelata sellaista hyvää ja viihdyttävää jalkapalloa. Välillä se onnistui ihan hyvin, Lundell kiitteli omia joukkojaan.

- Taisteluilme oli koko ajan sellainen kuin pitääkin. Mikäs tässä nyt on ajella kohti Turkua ja usko jatkoon on korkealla. Totta kai parannettavaa jäi, mutta ihan peli liigan avausotteluksi, Lundell vielä tiivisti.

Lundell itse luuti topparina Mantu Matulan parina ja viime kaudella usein toppereina urakoineet Fanny Karlsson ja Johanna Björklund pelasivat astetta ylempänä.

- Koko keskikentän puolustus toimi erinomaisesti. Vatanen, Björklund ja Karlsson paiskivat hullun lailla töitä ja se helpotti meidän urakkaa, Lundell muisti vielä kiitellä muidenkin puolustajien puolesta.

TPS aloittaa kotikautensa viikon päästä lauantaina viime kausien kestomenestyjää FC Honkaa vastaan. Pelipaikka on tuttuun tapaan Urheilupuiston yläkenttä.

TPS:n tiedotteesta / UrheiluTurku

Turun Palloseura - logo

TPS - 2010 Naisten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010

Ottelut kaudella 2010

TPS solmi jatkosopimuksen nuoren oman kasvattinsa kanssa

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on käyttänyt laitahyökkääjä Veeti Pohtion, 18, sopimuksessa olleen option.

FC Inter vapautti Jarkko Wissin päävalmentajan tehtävästä

FC Inter Turku Oy on vapauttanut Jarkko Wissin Interin liigajoukkueen päävalmentajan tehtävästä.

18-vuotias Joonas Kekarainen siirtyy Interiin

FC Inter on solminut 2+1-vuotisen pelaajasopimuksen 18-vuotiaan Joonas Kekaraisen kanssa. Oman ikäluokkansa maajoukkueen vakionimiin kuuluva keskikenttäpelaaja siirtyy Interiin Käpylän Pallosta.

Nuorten maajoukkuepuolustaja Eero Uusitalo jatkaa kasvattajaseurassaan

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on tehnyt kauden 2024 kattavan sopimuksen keskuspuolustaja Eero Uusitalon, 18, kanssa. Uusitalo on TPS:n oma kasvatti, joka teki ensiesiintymisensä edustusjoukkueessa viime kaudella.

Interin organisaatio vahvistuu

FC Interin seuraorganisaatio vahvistuu kahdella uudella avainhenkilöllä. Seurassa aiemmin liigapelaajana sekä valmennuspäällikkönä työskennellyt Kalle Parviainen on nimetty seuran urheilujohtajaksi. Interin kehitysjohtajaksi on nimetty Tuomas Välimäki.

Hyökkääjälupaus Onni Helén solmi kaksivuotisen sopimuksen kasvattajaseuransa TPS:n kanssa

Turun Palloseura on solminut kaudet 2024 ja 2025 kattavan edustusjoukkuesopimuksen hyökkääjä Onni Helénin kanssa.