Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Hakan ja TPS:n liiga-avaus päätyi maalittomana

 
Hakan ja TPS:n liiga-avaus päätyi maalittomana

TPS aloitti Veikkausliigakauden 2010 tänään Valkeakosken Tehtaan kentällä Hakan vieraana. Joukkueet eivät saaneet millään selvää toisistaan, vaan tuloksena oli pyoreä 0-0-tasapeli.

Molemmat joukkueet hakivat ottelun alkuun vielä hieman varovaisesti asetelmia, kuten ehkä liiga-avaukseessa kuuluukin. Ensimmäinen puolittainen tilanne syntyi vajaan kympin kohdalla Toni Kolehmaisen vaparista, jonka Babatunde Wusu jatkoi kuitenkin Haka-vahti Janne Korhosen syliin. Pari minuuttia tästä ja Haka-kärki Kyuong Ik Nam pääsi namuttamaan, mutta latasi melko selkeästi maalin yli. Seuraava kymmenminuuttinen edettiin Hakan tahdissa ja Tepsillä oli hetken hieman pasmat sekaisin. Parhaan kuvion järjestelivät kaksikko Gela-Osey. Jälkimmäinen latasi ensi voimalla päin TPS-vahti Jani Tuomalaa, josta pallo kimposi Haka-kärki Niko Ikävalkolle. Tämä latasi pallon kuitenkin selvähkösti yli maalin.

Jakson puolessa välissä TPS pääsi kuitenkin iskemään takaisin. Wusu antoi loistavan läpisyötön ja lähetti Mika Ääritalon vasemmalta läpi, mutta Korhosen reaktiotorjunta pelasti avausmaalin synnyn.

- Satuin olemaan oikeassa paikassa ja pallo osui olkapäähäni. Mulla oli vähän tuuriakin mukana, Korhonen myönsi.

Reilun puolen tunnin kohdalla TPS:lle tarjottiin johtomaalia, kun Hakan puolustuksen tuki ja turva, Toni Kuivasto, teki alkeellisen munauksen ja palautti pallon huolimattomasti Korhoselle. Wusu rynni oikea-aikaisesti palloon väliin, mutta itse veto jäi vähän suutariksi ja Korhonen venyi eteen.

- Palloa vaan liikkeelle nopeammin, ei tämä avausjakso ollut sitä peliä, mitä me oikeasti parhaillamme osaamme, Ääritalo manasi avausjakson antia.

TPS aloitti toisen räväkämmin kuin avausjakson ja prässäsi heti alusta ylempää sekä selvästi aggressiivisemmin. Mikko Manninen porhalsi vajaan viiden minuutin jälkeen oikeaa laitaa ja yritti tavoitella keskeltä Ääritaloa, mutta syöttö meni hitusen pitkäksi ja ajautui Korhosen hyppysiin.

Tuinnin kohdalla TPS teki nopean hyökkäyksen taas kohti Hakan maalia. Ääritalo eteni kuin höyryjuna, jatkoi Kolehmaiselle ja pallo pyöri hetken aikaa Hakan maalille, kunnes Wusu jysäytti pelivälineen ohi. Hetkeä myöhemmin Jonatan Johansson kirmasi läpiajoon, mutta jälleen Korhonen tuli vastaan oikea-aikaisesti.

68. minuutin kohdalla Nam kalasteli tökerösti plkkua, mutta siihen vipuun Tero Nieminen ei onneksi mennyt. Samaan aikaan kentälle juoksi kymppipaita, Riku Riski. 77. minuutin kohdalla vaihdosta kehiin tullut Riski purjehti vasemmalta läpi ja syötti tarkasti keskelle Robert Milsomille, joka iski ykkösellä suoraan Korhosta päin. 82. minuutin kohdalla Wusu tuli puolestaan vaihtoon ja tilalle juoksi liigadebytantti Roope Riski.

Yliajalla Riku Riski pääsi lataamaan rankkarialueen rajalta suoraan ilmasta, mutta pallo painui maalin yli.

- Mielestäni avausjakso oli hermostunutta peliä, toisella jaksolla hallittiin, mutta se todellinen laatupelaaminen puuttui. Energisyyttä tarvitsemme vielä myös lisää, mutta ennen kaikkea sitä laatua ja tarkkuutta, niin syöttöihin ja viimeistelyyn, TPS-luotsi Marko Rajamäki niputti kautta aikain ensimmäisen ottelunsa Veikkausliigassa päävalmentajana.

TPS:n tiedotteesta / UrheiluTurku


Takaisin edelliselle sivulle


Turun Palloseura - logo

TPS - 2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010

Ottelut kaudella 2010

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



TPS solmi jatkosopimuksen nuoren oman kasvattinsa kanssa

TPS solmi jatkosopimuksen nuoren oman kasvattinsa kanssa

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on käyttänyt laitahyökkääjä Veeti Pohtion, 18, sopimuksessa olleen option.

Lue lisää
FC Inter vapautti Jarkko Wissin päävalmentajan tehtävästä

FC Inter vapautti Jarkko Wissin päävalmentajan tehtävästä

FC Inter Turku Oy on vapauttanut Jarkko Wissin Interin liigajoukkueen päävalmentajan tehtävästä.

Lue lisää
18-vuotias Joonas Kekarainen siirtyy Interiin

18-vuotias Joonas Kekarainen siirtyy Interiin

FC Inter on solminut 2+1-vuotisen pelaajasopimuksen 18-vuotiaan Joonas Kekaraisen kanssa. Oman ikäluokkansa maajoukkueen vakionimiin kuuluva keskikenttäpelaaja siirtyy Interiin Käpylän Pallosta.

Lue lisää
Nuorten maajoukkuepuolustaja Eero Uusitalo jatkaa kasvattajaseurassaan

Nuorten maajoukkuepuolustaja Eero Uusitalo jatkaa kasvattajaseurassaan

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on tehnyt kauden 2024 kattavan sopimuksen keskuspuolustaja Eero Uusitalon, 18, kanssa. Uusitalo on TPS:n oma kasvatti, joka teki ensiesiintymisensä edustusjoukkueessa viime kaudella.

Lue lisää
Interin organisaatio vahvistuu

Interin organisaatio vahvistuu

FC Interin seuraorganisaatio vahvistuu kahdella uudella avainhenkilöllä. Seurassa aiemmin liigapelaajana sekä valmennuspäällikkönä työskennellyt Kalle Parviainen on nimetty seuran urheilujohtajaksi. Interin kehitysjohtajaksi on nimetty Tuomas Välimäki.

Lue lisää
Hyökkääjälupaus Onni Helén solmi kaksivuotisen sopimuksen kasvattajaseuransa TPS:n kanssa

Hyökkääjälupaus Onni Helén solmi kaksivuotisen sopimuksen kasvattajaseuransa TPS:n kanssa

Turun Palloseura on solminut kaudet 2024 ja 2025 kattavan edustusjoukkuesopimuksen hyökkääjä Onni Helénin kanssa.

Lue lisää