TamU:lle täysi pistepotti Veritas Stadionilta

Interin umpisurkea TamU-historia sai jatko maanantaina Veritas Stadionilla, kun joukkue hävisi tamperelaisille pallollisesta hallinnasta huolimatta 0-2(0-1). TamU:n maalit merkittiin Vili Savolaiselle ja toisella jaksolla rankkarin sisään pistäneelle Henri Myntille.

Hyisessä säässä pelattu ottelu alkoi Interin hienoisella hallinnalla. Tästä ei ollut kuitenkaan hyötyä, sillä avausmaalista vastasi vierasjoukkue TamU. Maalin pukkasi sisään Jonne Hjelmin kulmapotkusta täysin vapaasti Vili Savolainen.

Inter oli lähellä kuitata maalin pari minuuttia myöhemmin. TamU-puolustaja Kristian Kojola pääsi kuitenkin peittämään Ari Nymanin ohjauksen Henri Lehtosen keskitykseen.

Tämän jälkeen Inter jatkoi pelin pyörittämistä TamU:n kytätessä vastaiskuja kotijoukkueen pallonmenetysten jälkeen. Ihan supervaarallisia maalipaikkoja joukkue ei kuitenkaan pystynyt kuitenkaan luomaan. Kaukolaukaukset ja keskitykset poimi varmasti kokenut maalivahti Mikko Kaven.

Lähimpänä tasoitusmaalia Inter oli pelin 37. minuutilla, kun Mika Ojala pääsi yrittämään maalia vapaapotkusta. Paimion Hakan kasvatti täräytti pallon paraatipaikaltaan kuitenkin kotiyleisön harmiksi maalin poikkipuuhun.

Viisi minuuttia ennen taukoa TamU:n Tuomas Haapala pääsi laukomaan komean puolivolleyn suoraan Inter-puolustuksen purkupallosta. Tulinen laukaus meni kuitenkin vähän ohi maalin oikean yläkulman. Tauolle mentiin siis vierasjoukkueen yhden maalin johdossa.

Toiselle jaksolle Inter tuli vauhdilla. Joukkue painoi pelin väkisin TamU:n päätyyn. Parhaimmat paikat suuntautui vaihdosta kentälle tulleella Timo Furuholmille. Hänen ensimmäisen yrityksen Mika Ojalan kulmasta torjui Kaven ja toisen hän laukoi Joni Ahon keskityksestä suoraan ilmasta ohi maalin.

Toisen jakson ensimmäinen vartti oli kokonaisuudessaan Interin myllytystä, mutta kuten niin useasti tällä kaudella maalit jäivät hallinnasta huolimatta puuttumaan.

TamU sen sijaan iski toisella jaksollakin tehokkaasti. Pelin 73. minuutilla Jusu Karvonen karkasi Interin puolustukselta – tilanteessa Inter maalivahti Monsalve tuli vastaan maalilta ja kaatoi pallon osumisen jälkeen TamU-hyökkääjän. Tilanteesta erotuomari Petteri Kari tuomitsi monen hämmästykseksi rankkarin, jonka Henri Myntti pani varmasti verkkoon.

Maali lamautti Interin pelin. Pari minuuttia ennen loppua Daniel Osinachi kaadettiin rankkarin arvoisesti. Furuholm ei kuitenkaan onnistunut ohittamaan hyvän pelin pelannutta Mikko Kavenia. Näin siis pisteet Tampereelle.

Interin tiedotteesta / UrheiluTurku

FC Inter ry - logo

FC Inter - 2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010

Ottelut kaudella 2010

TPS solmi jatkosopimuksen nuoren oman kasvattinsa kanssa

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on käyttänyt laitahyökkääjä Veeti Pohtion, 18, sopimuksessa olleen option.

FC Inter vapautti Jarkko Wissin päävalmentajan tehtävästä

FC Inter Turku Oy on vapauttanut Jarkko Wissin Interin liigajoukkueen päävalmentajan tehtävästä.

18-vuotias Joonas Kekarainen siirtyy Interiin

FC Inter on solminut 2+1-vuotisen pelaajasopimuksen 18-vuotiaan Joonas Kekaraisen kanssa. Oman ikäluokkansa maajoukkueen vakionimiin kuuluva keskikenttäpelaaja siirtyy Interiin Käpylän Pallosta.

Nuorten maajoukkuepuolustaja Eero Uusitalo jatkaa kasvattajaseurassaan

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on tehnyt kauden 2024 kattavan sopimuksen keskuspuolustaja Eero Uusitalon, 18, kanssa. Uusitalo on TPS:n oma kasvatti, joka teki ensiesiintymisensä edustusjoukkueessa viime kaudella.

Interin organisaatio vahvistuu

FC Interin seuraorganisaatio vahvistuu kahdella uudella avainhenkilöllä. Seurassa aiemmin liigapelaajana sekä valmennuspäällikkönä työskennellyt Kalle Parviainen on nimetty seuran urheilujohtajaksi. Interin kehitysjohtajaksi on nimetty Tuomas Välimäki.

Hyökkääjälupaus Onni Helén solmi kaksivuotisen sopimuksen kasvattajaseuransa TPS:n kanssa

Turun Palloseura on solminut kaudet 2024 ja 2025 kattavan edustusjoukkuesopimuksen hyökkääjä Onni Helénin kanssa.