Inter cup-taival päättyi IFK-tappioon

Interin ensimmäisen jakson hallinta kääntyi surkeaan toiseen jaksoon, joka koitui lopulta joukkueen kohtaloksi IFK Mariehamnia vastaan pelatussa Suomen Cupin ottelussa. IFK eteni ottelusta lopulta jatkoon 2-1 (0-1) –voitolla.

Jo viime ottelussa pirteästi esiintynyt ja maalipaikat tehokkaasti käyttänyt Inter aloitti ottelun vahvasti. Peliä ei ollut pelattu kuin yhdeksän minuuttia, kun pallo oli ensimmäisen kerran IFK:n maalissa.

Maalin teki nigerialaishyökkääjä Daniel Osinachi maanmiehensä Kennedy Nwangangan yritystä seuranneesta sylkypallosta. Vahvan esityön maalin teki Kennedyn tekopaikkaan syöttänyt Mika Mäkitalo.

Osinachilla oli oiva tilaisuus tehdä toinen maali pelin 18. minuutilla, kun hän pääsi läpiajoon Mika Ojalan läpisyötöstä. Tilanne kuitenkin kuivui käsiin liian kovan viimeisen kosketuksen takia.

Kaiken kaikkiaan Inter hallitsi ensimmäisen jakson pelaamista melko suvereenisti. IFK ei pystynyt luomaan vaarallisia maalipaikkoja Eemeli Reposen vartioimalle Inter-maalille.

Ottelun toisen jakson alku oli Interille katastrofaalinen. Pallo oli vaihdosta kentälle tulleen Mikko Paatelaisen toimesta Interin maalissa 58 sekunnin pelin jälkeen.

Paatelaisella oli paikka viedä kotijoukkue johtoon 48. minuutilla, kun hän pääsi laukomaan kohti tyhjää maalia Eemeli Reposen loistotorjunnan jälkeen. Sami Sanevuori onnistui kuitenkin peittämään varman maalin.

Tätä edelsi epäselvä tilanne IFK:n maalilla. Tilanteessa IFK-puolustaja kaatoi ihan selvästi Osinachin maahan, mutta rankkari jäi kuitenkin jostain kumman syystä viheltämättä.

Inter-vahti Reponen näytti torjuntataitojaan 52. minuutilla, kun hän sai sormensa väliin lopulta ylärimaan pamahtaneeseen Patrik Rikaman laukaukseen.

Interin maali toisella jaksolla oli lähimpänä minuuttia myöhemmin, kun Osinachi ja Kennedy pääsivät yrittämään maalia. IFK-puolustus ja maalivahti kuitenkin selvittivät tilanteen.

Mitä pitemmälle ottelu eteni, sitä enemmän IFK sai luotua suoraviivaisella taktiikalla painetta Interin maalille. 70. minuutilla Ville Nikkari onnistui putsaamaan vielä Wilhelm Ingvesin puskun maaliviivalta.

Pelin ratkaisu nähtiin 84. minuutilla, kun IFK sai kulmapotkun. Pallo jäi lopulta pyörimään Interin maalille. Pallon laukoi maaliin lopulta komealla saksipotkulla IFK-toppari Gueye.

Inter yritti hakea vimmatusti tasoitusta pelin loppuun asti, mutta Osinachin kääntölaukaus jäi lopulta ainoaksi paikaksi.

Interin tiedotteesta / UrheiluTurku

FC Inter ry - logo

FC Inter - 2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010

Ottelut kaudella 2010

TPS solmi jatkosopimuksen nuoren oman kasvattinsa kanssa

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on käyttänyt laitahyökkääjä Veeti Pohtion, 18, sopimuksessa olleen option.

FC Inter vapautti Jarkko Wissin päävalmentajan tehtävästä

FC Inter Turku Oy on vapauttanut Jarkko Wissin Interin liigajoukkueen päävalmentajan tehtävästä.

18-vuotias Joonas Kekarainen siirtyy Interiin

FC Inter on solminut 2+1-vuotisen pelaajasopimuksen 18-vuotiaan Joonas Kekaraisen kanssa. Oman ikäluokkansa maajoukkueen vakionimiin kuuluva keskikenttäpelaaja siirtyy Interiin Käpylän Pallosta.

Nuorten maajoukkuepuolustaja Eero Uusitalo jatkaa kasvattajaseurassaan

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on tehnyt kauden 2024 kattavan sopimuksen keskuspuolustaja Eero Uusitalon, 18, kanssa. Uusitalo on TPS:n oma kasvatti, joka teki ensiesiintymisensä edustusjoukkueessa viime kaudella.

Interin organisaatio vahvistuu

FC Interin seuraorganisaatio vahvistuu kahdella uudella avainhenkilöllä. Seurassa aiemmin liigapelaajana sekä valmennuspäällikkönä työskennellyt Kalle Parviainen on nimetty seuran urheilujohtajaksi. Interin kehitysjohtajaksi on nimetty Tuomas Välimäki.

Hyökkääjälupaus Onni Helén solmi kaksivuotisen sopimuksen kasvattajaseuransa TPS:n kanssa

Turun Palloseura on solminut kaudet 2024 ja 2025 kattavan edustusjoukkuesopimuksen hyökkääjä Onni Helénin kanssa.