Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Itä-Länsi-otteluissa neljä turkulaista mukana

 
Itä-Länsi-otteluissa neljä turkulaista mukana

Turku-Pesis tekee tällä kaudella monella tapaa historiaa, kun sarjapisteitä on ropissut Superpesiksessä ja nyt jopa neljä turkulaista on valittu pitkän tauon jälkeen mukaan Itä-Länsi-otteluihin. Arvo-otteluissa nähdään 26 valovoimaisinta mies- ja naispesäpalloilijaa Helsingin Finnair Stadiumilla 2.-4.7.

Debyyttinsä naisten Itä-Länsi-ottelussa tekevät joukkueen kapteeni Minna Litmanen, 28, sekä kakkospelinjohtaja Timo Lamminen, 30. Upeaa kautta pelaava Litmanen on yksi Lännen neljästä arvo-ottelun ensikertalaisesta. Minna ”Litti” Litmanen on tällä hetkellä kärkilyöntitilaston 22. ja kärkilyöntiprosentti on vakuuttava 60.

B-tyttöjen Lännen joukkueeseen valitut Emma Nieminen, 18, ja Milla Marttila, 19, ovat häikäisseet suorituksillaan naisten Superpesisotteluissa. Niemiselle on aiempia Itä-Länsi-edustuksia tilillään, mutta Marttilalle tämä on ensimmäinen kerta.

Valinnat sekä yllätyksellisiä että tuttuja nimiä
Naisten kokoonpanoja selatessa ero joukkueiden välillä on suurempi kuin miehillä. Siinä, missä Itä on rakentanut joukkueensa tuttujen nimien ympärille, löytyy Lännestä peräti neljä ensikertalaista. Myös joukkuejakaumassa oli eroja, kun Idän joukkue koostuu pääosin PesäYseistä ja Kirittäristä niin Lännellä mukana ovat Pesäkarhujen rungon lisäksi pelaajia Lapualta, Seinäjoelta sekä Turusta.

Idän joukkueen vahvuus heinäkuun ottelussa tulee olemaan kokemus. Nimet Kaisa Salmela, Henna Kytösalmi, Johanna Vikman kertovat suurelle pesisyleisölle, minkälainen voittamisen kulttuuri Idällä on. Vaikka Itä-Länsi-otteluissa mitattuna Lännen kokemus ei riitä Idälle, on sen joukkueen kärki vähintään yhtä kova kuin Idällä. Porin kärkinaiset yhdistettynä Sirpa Pollarin, Tiia Pöntisen ja Tanja Vehniäisen kaltaisiin tähtiin luo kovan kokonaisuuden.

Turku-Pesiksen tiedotteesta / UrheiluTurku


Takaisin edelliselle sivulle


Turku-Pesis ry - logo

Turku-Pesis - 2010 Naisten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010

Ottelut kaudella 2010

Seuran tiedot - Seuran kotisivutSuperpesiksen runkosarjaa venytetään pidemmälle syksyyn

Superpesiksen runkosarjaa venytetään pidemmälle syksyyn

Superpesiksen sarjajärjestelmät uudistuvat. Kaksinkertaisen runkosarjan lisäotteluista, kuten paikalliskierroksista ja valintaotteluista, luovutaan. Tilalle tulevat ylempi ja alempi jatkosarja.

Lue lisää
Imatran Pallo-Veikkojen unelma toteutui: Itä-Länsi ja Superpesistä Ukonniemessä 2017

Imatran Pallo-Veikkojen unelma toteutui: Itä-Länsi ja Superpesistä Ukonniemessä 2017

Perinteikäs Imatran Pallo-Veikot tekee usealla saralla paluuta parrasvaloihin.

Lue lisää
Kirittäret lähtee paalulta naisten Superpesiksen pudotuspeleihin

Kirittäret lähtee paalulta naisten Superpesiksen pudotuspeleihin

Lapuan Virkiä on voittanut viisi edellistä naisten Suomen mestaruutta pesäpallossa. Neljästi loppuotteluvastustajana on ollut Kirittäret Jyväskylästä.

Lue lisää
Mikko Kanala ja Emma Nieminen Superpesiksen elokuun pelaajiksi

Mikko Kanala ja Emma Nieminen Superpesiksen elokuun pelaajiksi

Superpesiksen mitaliottelut alkavat viikonloppuna. Mitä pidemmälle kausi on edennyt, sitä enemmän on tarvittu tiukkojen tilanteiden kylmäpäisiä ratkaisijoita.

Lue lisää
Kylmyys ei kangistanut Superpesiksen katsojia

Kylmyys ei kangistanut Superpesiksen katsojia

Superpesiksessä siirrytään puolivälierävaiheeseen tiistaina. Säiden haltijan luomat alkukauden haasteet kääntyivät lopulta hyväksi torjuntavoitoksi, kun yleisö löysi runkosarjan ratkaisuotteluissa mukavasti paikan päälle katsomoihin.

Lue lisää
Superpesiksen ja Ykköspesiksen kuukauden pelaajat valittu

Superpesiksen ja Ykköspesiksen kuukauden pelaajat valittu

Miesten Superpesiksen lyöjä- ja tehotilastojen kärkipäässä on nähty alkukaudesta yllätysnimiä tuttujen kasvon rinnalla. Yksi heistä on toukokuun pelaajaksi valittu Alajärven Ankkureiden Sami Mikkolanaho.

Lue lisää