Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Klassikkomatsi TPS-HJK sunnuntaina

 
Klassikkomatsi TPS-HJK sunnuntaina

Veikkausliiga jatkuu TPS:n osalta taas sunnuntaina. Kupittaalle matkustaa vastustajista ehkä se kaikkein kovin, sarjajohtaja HJK. TPS ja HJK ovat kohdanneet pääsarjatasolla jo 133 kertaa. Voittoja TPS on ottanut 48, tasapeliin on päädytty 31 kertaa ja Klubi on vienyt kohtaamisista 54. Maaliero TPS-HJK -matseissa on 219-220 helsinkiläisille. Tasaista on siis ollut, vaikka viime vuosina HJK onkin ollut hieman niskan päällä. Viime kaudella molemmat TPS-HJK -matsit päättyivät tasatulokseen.

- En kyllä tiennyt että on ollut näin tasaista, reagoi Jani Virtanen kuullessaan tilastot vuosien varrelta ja jatkaa:

- Kävin Inter-HJK -pelin katsomassa, eikä siinä HJK kovin ihmeellinen ollut. Täysin voitettavissa oleva joukkue.

Virtasta ei kuitenkaan yllätä Klubin mainio alkukausi.

- Todella kovia nimiä siellä on. Niin kuin näkyy niin johtavat liigaakin aika selvästi.

Muuten Jamppa Virtasella on kohtuullisen hyviä muistoja HJK-peleistä, sillä vasenjalkainen virtuoosi on tehnyt toistaiseksi ainoan liigamaalinsa juuri Klubin verkkoon.

- Saatiin kulmapotku ja pallo jäi pyörimään boxiin. Pääsin vetämään oikealla jalalla, hirveä maamyyräkuti, todella järkyttävä veto, mutta sinne se meni Wallenin taakse, kertaa Jamppa osumaansa.

HJK porskuttaa liigan kärjessä neljän pisteen erolla kakkosena olevaan Honkaan. TPS on kymmenen pisteen päässä hallitsevasta mestarista.

TPS:llä onkin nyt oiva mahdollisuus iskeä kapuloita pääkaupunkilaisten mestaruushaaveille. TPS:n valmennustiimiin kuuluva Simo Valakari on urallaan pelaaja kohdannut HJK:n muutaman kerran. Parhaiten mieleen ovat painuneet Helsingin derbyt FinnPan paidassa.

- Kyllä silloin naulattiin aina kopin seinään nämä HJK-kohtaamisten päivämäärät ja tiedettiin että silloin on aina rock'n'roll -päivä, muistelee Valakari.

Tämän hetken HJK vakuuttaa myös Valakarin.

- Kivikova joukkue ja onhan Klubissa voittamisen kulttuuri. Ne uskovat omaan tekemiseensä. Vahva hyökkäyskalusto ja jätkät on tehny paljon maaleja. Heillä on myös joka paikalle useampi pelaaja. Kokonaisuudessaan vahva joukkue, summaa Simo.

TPS-HJK pelataan Kupittaalla sunnuntaina 4.7. kello 19.00 alkaen.

TPS:n tiedotteesta / UrheiluTurku


Takaisin edelliselle sivulle


Turun Palloseura - logo

TPS - 2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010

Ottelut kaudella 2010

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



TPS solmi jatkosopimuksen nuoren oman kasvattinsa kanssa

TPS solmi jatkosopimuksen nuoren oman kasvattinsa kanssa

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on käyttänyt laitahyökkääjä Veeti Pohtion, 18, sopimuksessa olleen option.

Lue lisää
FC Inter vapautti Jarkko Wissin päävalmentajan tehtävästä

FC Inter vapautti Jarkko Wissin päävalmentajan tehtävästä

FC Inter Turku Oy on vapauttanut Jarkko Wissin Interin liigajoukkueen päävalmentajan tehtävästä.

Lue lisää
18-vuotias Joonas Kekarainen siirtyy Interiin

18-vuotias Joonas Kekarainen siirtyy Interiin

FC Inter on solminut 2+1-vuotisen pelaajasopimuksen 18-vuotiaan Joonas Kekaraisen kanssa. Oman ikäluokkansa maajoukkueen vakionimiin kuuluva keskikenttäpelaaja siirtyy Interiin Käpylän Pallosta.

Lue lisää
Nuorten maajoukkuepuolustaja Eero Uusitalo jatkaa kasvattajaseurassaan

Nuorten maajoukkuepuolustaja Eero Uusitalo jatkaa kasvattajaseurassaan

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on tehnyt kauden 2024 kattavan sopimuksen keskuspuolustaja Eero Uusitalon, 18, kanssa. Uusitalo on TPS:n oma kasvatti, joka teki ensiesiintymisensä edustusjoukkueessa viime kaudella.

Lue lisää
Interin organisaatio vahvistuu

Interin organisaatio vahvistuu

FC Interin seuraorganisaatio vahvistuu kahdella uudella avainhenkilöllä. Seurassa aiemmin liigapelaajana sekä valmennuspäällikkönä työskennellyt Kalle Parviainen on nimetty seuran urheilujohtajaksi. Interin kehitysjohtajaksi on nimetty Tuomas Välimäki.

Lue lisää
Hyökkääjälupaus Onni Helén solmi kaksivuotisen sopimuksen kasvattajaseuransa TPS:n kanssa

Hyökkääjälupaus Onni Helén solmi kaksivuotisen sopimuksen kasvattajaseuransa TPS:n kanssa

Turun Palloseura on solminut kaudet 2024 ja 2025 kattavan edustusjoukkuesopimuksen hyökkääjä Onni Helénin kanssa.

Lue lisää