TPS:lle makea tuliainen Belgiasta

Gentiin luvatusta epävakaasta säästä ei ollut tietoakaan, kun UEFA Eurooppa-liigan toisen karsintakierroksen ensimmäinen osaottelu Cercle Brugge-TPS potkaistiin käyntiin. Maantieteellisesti Luoteis-Belgiassa sijaitsevassa Gentissä
säätilahaltijat hemmottelivat paikalle vaivautuneita katsojia. Paikalle oli matkustanut myös useampi TPS:n uskollinen kannattaja Suomen lippu matkassaan.

Itse ottelu oli TPS:lle lähes täyspotti! 0-1 -voitto vierasmaalilla höystettynä oli kelpo tuliainen Belgiasta. Voiton TPS:lle varmisti hyökkääjä Mika Ääritalo.

- Ihan hyvä esitys meiltä. Varsinkin eka puoliaika kulki meiltä hyvin. Toisella puoliajalla ne tuli sitten vähän tiukemmin, mutta eivät ne oikein vaarallisiin maalipaikkoihin silti päässeet, kiteytti ottelun TPS-sankari Mika Ääritalo.

Ensimmäinen puoliaika alkoi kuitenkin Bruggen pitäessä palloa, mutta ensimmäinen maalipaikkapa tuli TPS:lle. Kolmannella minuutilla TPS sai kentän oikealta puolelta vapaapotkun. Tänään vasempana pakkina pelannut Robert Milsom lähetti kierteisen pallon maalille ja takatolpalle oli hiipinyt toppari Jaakko Nyberg, mutta Jaskn sisäsyrjäohjaus meni niukasti ohi.

Tämän tilanteen jälkeen ote siirtyi hieman enemmän TPS:lle. Tästä esimerkkinä laidallaan aktiivisesti pelannutta Mika Ääritaloa isännät joutuivat muutamaan kertaan rikkomaan ihan vapaapotkun arvoisesti.

Ääritalo olikin järjestelemässä TPS:n seuraavaa tekopaikkaa; Toni Kolehmainen lähetti pitkän pallon Ärtsille ja pitkätukka hönötti vastustajaa syöttämällä piikissä pelanneelle Jonatan Johanssonille. Tintin kudin isäntien maalivahti kuitenkin poimi melko helposti.

Bruggen parhaat paikat tulivat erikoistilanteista, jos sivurajaheittoja voi sellaisiksi kutsua. Cercle oli selvästi ottanut oppia Stoken Rory Delapista ja jokainen hyökkäyspään sivurajaheitto lingottiin boxiin. Todelliset maalipaikat puuttuivat kuitenkin vielä tässä vaiheessa. 26. minuutilla Brugge sai kulman, jonka jälkitilanteesta Vuza Nyoni pääsi laukomaan vaarallisesti, mutta yli meni.

32. peliminuutilla Ääritalo sitten hiljensi hetkeksi evakossa äänähdelleen kotiyleisön. Kulmurin jälkitilanteesta. Mika Ääritalo pääsi pistämään vasurillaan pallon etukulmasta sisään.

Vielä ennen taukoa TPS:llä oli hyvä sauma lisätä johtoaan. Ottelun keskikentän kunkku Toni Kolehmainen vapautti pitkällä maasyötöllä Sami Rähmösen juoksemaan pitkälle Bruggen puolustusalueelle. Räpsä keskitti lähes täydellisen pallon ja Jonatan Johansson puski vain hieman yli maalin, pallokin jäi pomppimaan maalin katolle.

Toiselle puoliajalle isännät lisäsivät kierroksia aika lailla ja peli oli pääasiassa TPS:n alueella. Reilun 55 minuutin jälkeen muuten varmasti pelanneelle Jarno Heinikankaalle, kävi pikku kämmi, mutta Brugge-hyökkääjän vedon Henrik Moisander torjui varmasti. Toisen puoliajan puolustustaistelu kesti, vaikka TPS:n boxin läheisyyteen belgit pääsivätkin suhteellisen vaivatta. Viimeisen paikkansa Brugge sai 85. minuutilla kun pallo jäi pomppimaan rangaistusalueelle. Tämän tilanteen rauhoittavaksi enkeliksi nousi Kippari Heinikangas, joka suti pallon lopulta kauas. Tanskalaisen tuomarin loppuvihellys oli sulosointuja TPS:lle.

- Täytyy muistaa, että nyt ollaan vasta puolivälissä. Lähdemme kuitenkin hyvistä asemista toiseen peliin ensi torstaina. Olen ylpeä jätkistä, he pelasivat hienon pelin, summasi Marko Rajamäki matsin jälkeen pressitilaisuudessa.

TPS:n tiedotteesta / UrheiluTurku

Turun Palloseura - logo

TPS - 2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010

Ottelut kaudella 2010

TPS solmi jatkosopimuksen nuoren oman kasvattinsa kanssa

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on käyttänyt laitahyökkääjä Veeti Pohtion, 18, sopimuksessa olleen option.

FC Inter vapautti Jarkko Wissin päävalmentajan tehtävästä

FC Inter Turku Oy on vapauttanut Jarkko Wissin Interin liigajoukkueen päävalmentajan tehtävästä.

18-vuotias Joonas Kekarainen siirtyy Interiin

FC Inter on solminut 2+1-vuotisen pelaajasopimuksen 18-vuotiaan Joonas Kekaraisen kanssa. Oman ikäluokkansa maajoukkueen vakionimiin kuuluva keskikenttäpelaaja siirtyy Interiin Käpylän Pallosta.

Nuorten maajoukkuepuolustaja Eero Uusitalo jatkaa kasvattajaseurassaan

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on tehnyt kauden 2024 kattavan sopimuksen keskuspuolustaja Eero Uusitalon, 18, kanssa. Uusitalo on TPS:n oma kasvatti, joka teki ensiesiintymisensä edustusjoukkueessa viime kaudella.

Interin organisaatio vahvistuu

FC Interin seuraorganisaatio vahvistuu kahdella uudella avainhenkilöllä. Seurassa aiemmin liigapelaajana sekä valmennuspäällikkönä työskennellyt Kalle Parviainen on nimetty seuran urheilujohtajaksi. Interin kehitysjohtajaksi on nimetty Tuomas Välimäki.

Hyökkääjälupaus Onni Helén solmi kaksivuotisen sopimuksen kasvattajaseuransa TPS:n kanssa

Turun Palloseura on solminut kaudet 2024 ja 2025 kattavan edustusjoukkuesopimuksen hyökkääjä Onni Helénin kanssa.