Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Jaguaarit mittaa Trojansin todellisen tason

 
Jaguaarit mittaa Trojansin todellisen tason

Perjantaina Urheilupuiston yläkentälle vieraaksi saapuva Jyväskylä Jaguaarit on tärkeä mittari Trojansille, sillä alkukauden hyvien otteiden jälkeen turkulaisia vietiin välillä varsin rumin numeroin. Kauden avausottelussa Jaguaareja vastaan Trojans ei ollut vielä kokoonpanoltaan likimainkaan valmis, mutta onnistui kuitenkin kamppailemaan tasapäisesti. Perjantaina 18.30 alkaen nähdään mihin suuntaan joukkueiden kehityskäyrät ovat piirtyneet.

Vaahteraliigassa kuudentena olevilla jyväskyläläisillä on takanaan niukka voitto Tampere Saintsista 24-21 ja selkeä tappio Seinäjoki Crocodilesille 14-49. Trojans  on Jaguaarien perässä liigan seitsemäntenä. Se konttasi pahasti kotiyleisön edessä Crocodilesin käsittelyssä 0-63 ja vieraskentällä Helsinki Roosters nyhti helteessä turkulaismiehistöstä 32-0 voiton, joten Trojansin edellisistä tehdyistä pisteistä on jo aikaa.  Nyt niitä kuitenkin olisi ehkä mahdollista tehdä, sillä Jaguaarit on päästänyt liigassa toiseksi eniten pisteitä heti Saintsin jälkeen.

Molempien ongelmana tehottomuus

Trojansin pahimpia ongelmia on ollut hyökkäyksen tehottomuus sekä syvyyden puuttuminen pelipaikoilta. Pisteitä ei ilmesty taululle ja samat avainpelaajat ovat joutuneet raatamaan kahteen suuntaan, mikä on näkynyt tasaisissa otteluissa hyytymisenä viimeisellä neljänneksellä. Myös Jaguaareilla on ollut vaikeuksia pisteiden teossa, mistä kertoo 18,7 pisteen ottelukohtainen keskiarvo.  Hyökkäyksen tilannetta ei paranna Lukkes Gilganin paluu kotimaahansa kesken kauden, sillä Gilgan oli joukkueensa toiseksi tehokkain etenijä.

Jaguaarien puolustus on jaardeilla mitattuna pärjännyt kohtalaisen hyvin, mutta pisteitä vastustajat ovat silti onnistuneet tehtailemaan viiden maalin keskiarvolla ottelua kohden. Gilganin lähtö vaikuttaa myös puolustuksen, muttei todennäköisesti yhtä paljon kuin hyökkäyksen tehoihin. Trojansin puolustus onnistui alkukaudella erinomaisesti pitämään joukkuetta pystyssä, mutta parissa viime ottelussa ovet ovat olleet selällään.

Kotimaiset pelinrakentajat valokeilassa

Ottelun avainhahmoja ovat luonnollisesti nuoret kotimaiset pelinrakentajat; Trojansin Joonas Andersson ja Jaguaarien Santeri Supi. Anderssonin heittojen onnistumisprosentti on 47,4 ja Supin tasan 40. Jaardeja kumpikin on heitoillaan kerännyt noin sata per ottelu.

Trojansin laitahyökkääjä Eric Allen on ollut viime peleissä vastustajien tarkassa vartioinnissa, mutta luo aina uhkan pitkille heittopeleille ja jos vastustaja keskittyy liiaksi Alleniin, on Ville Vene valmiina iskemään.  Jaguaarien hyökkäyksen avainpelaajia Supin lisäksi ovat  juoksupeleissä Akumatti Leskinen  ja heitoissa liigan ahkerin koppaaja Perttu Ahila.

Puolustuksen kiintotähtiin Jaguaareilla kuuluvat amerikkalaisvahvistukset Anrew Ross ja James Perez, jotka johtavat sekä liigan taklaus- että syötönkatkotilastoja. Trojansin kiinnostavimpiin pelaajiin puolustuksessa kuuluvat muiden muassa väkevä tukimies Ilkka Koiranen ja EM-kisojen kakkosallstarsiin valittu Seikko Vennelä sekä koko kauden vakuuttavasti pelannut  kanadalainen kulmapuolustaja Byron Dinter.

Loppukauden spekulaatiot

Loppukauden ohjelma on sellainen, että Trojansilla on parhaimmillaan mahdollisuudet viidenteen sijaan, mikäli se voittaa sekä Jaguaarit että Rajaritarit ja näiden joukkueiden keskinäisessä ottelussa Rajaritarit häviää Jaguaareille. Toki Trojans saa Butchersinkin voittaa, mikä helpottaisi urakkaa, muttei paranna sijoitusta. Sarjapaikan varmistumiseen riittää, että Saints ei saa viimeisestä kolmesta ottelusta kahta pistettä enempää. Kun tamperelaisten viimeiset vastustajat ovat sarjan kolme kärkijoukkuetta, on kahden voiton ottaminen aika iso tilaus. Voitto oli kuitenkin jo lähellä Jaguaareja vastaan, joten kukapa tietää.

Jaguaareilla on teoriassa mahdollisuus vielä mitalipeleihinkin, mutta se edellyttää voittoa kolmesta viimeisestä pelistä ja Butchersin tappiota kaikissa omissa otteluissaan. Lisäksi Jaguaarien pitää vielä voittaa porvoolaiset kauden toisessa kohtaamisessaan enemmän kuin 28 pisteellä. Siinäpä tavoitetta kerrakseen.

Poissa perjantain ottelusta:
Trojans

Sami Toivonen, Enes Becic, Tom Skoczylas, Janne Stenberg, Heikki Nevalainen, Otto Kurkijärvi

Jaguaarit
Lukkes Gilgan, Jarno Sinjaga, Joona Teittinen

Epävarmat:
Trojans

Janne Salonen, Manos Papandreu,

Jaguaarit
Jussi Kangas, Sampo Kulju, Mikko Suominen, Aki Parvianen, Paavo Ryynänen, Aki Ollenberg, Jani Joutsen, Pyry Puttonen, Adris Naderi, Taimo Halme

Trojansin tiedotteesta / UrheiluTurku


Takaisin edelliselle sivulle


Turku Trojans - logo

Trojans - 2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010

Ottelut kaudella 2010

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Saksan mestari Tommi Pinta palaa Vaahteraliigaan

Saksan mestari Tommi Pinta palaa Vaahteraliigaan

Maajoukkuemies Tommi Pinta palaa Vaahteraliigaan. Edelliset kaksi kautta Saksassa pelannut sisempi laitahyökkääjä on tehnyt sopimuksen viime kauden hopeajoukkueen, turkulaisen Anders Trojansin kanssa.

Lue lisää
Noronen jatkaa SAJL:n johdossa

Noronen jatkaa SAJL:n johdossa

Suomen amerikkalaisen jalkapallon liiton liittokokous valitsi yksimielisesti puheenjohtaja Roope Norosen jatkamaan tehtävässään seuraavaksi kahdeksi vuodeksi.

Lue lisää
Vaahteraliiga Nelonen Prolla myös ensi kaudella

Vaahteraliiga Nelonen Prolla myös ensi kaudella

Amerikkalaisen jalkapallon kotimainen pääsarja Vaahteraliiga näkyy Nelonen Prolla myös kaudella 2015.

Lue lisää
Vaahteraliigan ykköstykki Crawford Trojansiin

Vaahteraliigan ykköstykki Crawford Trojansiin

Syksyn varmasti kovin siirtouutinen on viime kaudella Vaahteraliigassa eniten jaardeja ja pisteitä keränneen keskushyökkääjä Jocques Crawfordin siirtyminen Seinäjoki Crocodilesista Turkuun ja Trojansiin.

Lue lisää
Trojansin linjaan kokoa ja kokemusta

Trojansin linjaan kokoa ja kokemusta

Trojansin hyökkäyksen linja saa odotetun paluumuuttajan, kun Kamran Osman palaa kasvattajaseuraansa.

Lue lisää
Sami Toivonen vahvistamaan Trojansia

Sami Toivonen vahvistamaan Trojansia

Komearaaminen maajoukkuetukimies Sami Toivonen tekee kaudella 2014 paluun Trojansin pelipaitaan kahden vuoden tauon jälkeen.

Lue lisää