Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

TPS:n toisen jakson rynnistys VPS:n turma

 
TPS:n toisen jakson rynnistys VPS:n turma

Perinteiset Palloseurat, VPS ja TPS, iskivät tällä kaudella toistamiseen yhteen ja tällä kertaa pisteistä tapeltiin sateisessa Vaasassa. Keväällä Kupittaalla joukkueet eivät saaneet selvää toisistaan, vaan lopputuloksena oli veljellinen 1-1-tasapeli. Tällä kertaa joukkueet saivat kuin saivatkin toisistaan selvää ja voittajaksi jalostui Turun Palloseura, selkein lukemin 0-3.

Ottelun ensimmäinen reilu kymmenminuuttinen oli tunnustelevaa ja sen jälkeen peli alkoi saada ilmaa alleen. Vartin kohdalla VPS:n Jussi-Pekka Savolainen latasi vaarallisen pompun, mutta Jukka Lehtovaara liimasi pallon varmasti.

Heti perään Mika Ääritalo rynni hirvittämällä voimalla Vaasan puolustuksen läpi ja nosti, mutta isäntien Jyrki Saranpää puski pallon lähes maaliviivalta kulmaksi.

20 minuutin kohdalla Savolainen kyttäsi jälleen irtopalloa, mutta Lehtovaara syöksähti jälleen oikea-aikaisesti pallon tielle. Hieman yli jakson puolen välin VPS:n Tony Björk sai loistavan pystysyötön, mutta jälleen vaan Lehtovaara venyi pallon eteen.

Seuraavan paikan leipoi Turun Palloseura. Akseli Lähde - RR10 - RR17 sai pariinkin otteseen pallon pyörimään vaasalaisten maalin eteen, mutta mitään todella vaarallista ei kuitenkaan syntynyt.

Avausjakson lopussa Riskin veljekset vielä hämmensivät VPS-puolustusta, mutta tiukasta painostuksesta huolimatta pallo juuttui isäntien puolustussumppuun. TPS pelasi muutenkin jakson lopun aggressiivisesti, mutta vaasalaisten maaliin palloa ei saatu millään ilveellä. Aivan jakson lopussa pallon sitten vihdoin myös juntattiin verkkoon, mutta maali vihellettiin paitsiona.

Ottelun avausjakso oli suhteellisen tasaista puurtamista ja itse pelaamista vaikeutti ajoittainen sade, joka vihmoi välillä todella kovalla volyymillä.

Toinen jakson lähti käyntiin samoin sävelin kuin mihin avausjakso lopetettiin. TPS yritti vyöryttää, mutta VPS sai purettua tilanteet suhteellisen helpolla.

57. minuutin kohdalla TPS:n sinnikäs työ vihdoin palkittiin. Mika Ääritalo ohitti kolme VPS:n pelaajaa ja pisti loistavan pystysyötön suoraan Riku Riskin jalkaan, joka napautti ilkeän maanuoliaisen aivan vaasalaisten maalin vasempaan alanurkkaan. 0-1!

Tunnin kohdalla VPS taikoi kaksi kohtuullista tasoituspaikkaa. Ensin Jussi Äijälä keskitti ja Savolainen puski ja heti perään Pekka Kainu tulitti, mutta jälleen kerran Lehtovaara oli mies paikallaan.

66. minuutin kohdalla TPS ratkaisi homman lopullisesti edukseen. Ääritalo teki jälleen hienon juoksun ja antoi maukkaan passin Juho Lähteelle, joka pamautti pallon aivan maalin yläpesään. 0-2! Maali oli Lähteen liigauran ensimmäinen. TPS:n toinen maali tuli sellaiseen paikkaan, että isäntien pyristely loppui käytännössä siihen. VPS yritti saada uutta pontta peliinsä vaihtojen myötä, mutta edes se ei enää auttanut.

TPS kaunisteli voittolukemiaan vielä aivan lopussa. Hieno matsin jälleen keskikentän pohjalla pelannut Toni Kolehmainen pelasi palloa maltilla ja vapautti Roope Riskin maalintekoon. Roope ei tällaisista tilanteista yleensä erehdy, eikä erehtynyt nytkään. 0-3!

TPS teki aivan ottelun lopussa harvinaisen kolmoisvaihdon, kun Igor Jovanovic, Alban Ferati sekä ensimmäiset Veikkausliigaminuuttinsa vyölleen saanut Leroy Maluka kirmasivat loppuhetkille samaan aikaan kentälle.

Illan ainoita negatiivisia uutisia olivat Ääritalon, Roope Riskin ja Chris Cleaverin saamat keltaiset kortit.

TPS voitti toisen peräkkäisen voittonsa myötä kuudennelle sijalle ja 24:ään pinnaan. Näin kärkijoukkueiden takaa-ajo sai taas ihan uutta potkua.

TPS:n tiedotteesta / UrheiluTurku


Takaisin edelliselle sivulle


Turun Palloseura - logo

TPS - 2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010

Ottelut kaudella 2010

Seuran tiedot - Seuran kotisivutTomi Ruuhikorpi nimitettiin TPS:n naisten uudeksi

Tomi Ruuhikorpi nimitettiin TPS:n naisten uudeksi

TPS:n naisten edustusjoukkueen uudeksi päävalmentajaksi on nimitetty Tomi Ruuhikorpi.

Lue lisää
Mikko Kuningas ja Niilo Mäenpää siirtyvät FC Interiin

Mikko Kuningas ja Niilo Mäenpää siirtyvät FC Interiin

FC Inter on solminut pelaajasopimukset Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueen keskikenttäpelaajien Mikko Kuninkaan ja Niilo Mäenpään kanssa.

Lue lisää
Tero Mäntylä siirtyy Norjasta FC Interiin

Tero Mäntylä siirtyy Norjasta FC Interiin

FC Inter on solminut loppukauden mittaisen pelaajasopimuksen Tero Mäntylän kanssa.

Lue lisää
Santeri Hostikka kuukauden pelaajaksi

Santeri Hostikka kuukauden pelaajaksi

FC Lahden Santeri Hostikka on valittu Veikkausliigan heinäkuun pelaajaksi. Kuukauden valmentajaksi on valittu FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas.

Lue lisää
Shefki Kuqi ei jatka Interin päävalmentajana

Shefki Kuqi ei jatka Interin päävalmentajana

FC Inter on tänään vapauttanut Shefki Kuqin seuran edustusjoukkueen valmentajan tehtävistä. Valmennusvastuun ottaa aiemmin apuvalmentajana toiminut Fabrizio Piccareta.

Lue lisää
Macoumba Kandji siirtyy FC Interiin

Macoumba Kandji siirtyy FC Interiin

Suomessa HJK:ta kahteen otteeseen edustanut hyökkääjä Macoumba Kandji siirtyy FC Interiin heinäkuun loppuun kestävällä sopimuksella, jossa on seuran optio loppukaudesta.

Lue lisää