TPS rohmusi jo viidennen peräkkäisen voittonsa

TPS:n hermo piti tiukassa paikassa ja raitapaidat nujersivat Veritas Stadionilla niin sanotussa kuuden pisteen ottelussa KuPS:n lukermin 3-0. Ottelun kaikki maalit syntyivät toisella jaksolla, jossa oli muutenkin tapahtumia enemmän kuin lääkäri määrää. Tepsin sanakariksi nousi jälleen kerran joukkueensa kaksi ensimmäistä maalia upottanut Roope Riski.

Siinä missä avausjaksolla vielä tunnusteltiin, mentiin toisella jaksolla sitten senkin edestä. Kuin yö ja päivä - näin kai voisi verrata Palloseurojen kauden kolmannen kohtaamisen jaksoja keskenään. Ottelussa tuomittiin kaksi ulosajoa ja päälle yksi rankkari, joten tunnelmat Veritas Stadionin käytävillä ja lehdistötilaisuudessa olivat varsin tuliset.

Avausjakso oli melkoisen tapahtumaköyhää ja unista palloilua verratuna sitten siihen, mitä toisella puoliskolla tulisi tapahtumaan. KuPS taitava ulkomaalaisosasto oli hieman ylilatautunut otteluun ja maaleja viime matseissa mättänyt Dudu katseli keltaista jo 18. minuutin kohdalla.

- Ensimmäinen puoli tuntia me vietiin tätä ihan täysin, sitten KuPS muutti taktiikkaa ja tuli peliin mukaan, TPS-luotsi Marko Rajamäki niputti avausjakson annin.

KuPS teki todellakin vaihdon jo 28. minuutin kohdalla. Raphael Udah käveli turhautuneen näköisenä ulos ja Petri Oravainen iloisemman näköisenä kentälle. 40. minuutin kohdalla Dickson höntyili itselleen keltaisen ja puoliajan tapahtumat Veritas Stadionin käytävillä katkaisivat nigerialaistaiturin illan ennen aikojaan. Erotuomarit raportoivat, että Dickson oli hyökännyt sanallisesti täysin ala-arvoisella tyylillä Jonatan Johanssonin kimppuun. Kiivastuneelle tähdelle oli pakko iskeä toinen keltainen kortti. Moni hieraisi silmiään pariinkin kertaan, kun KuPS aloitti toisen jakson vajaalla.

TPS sai ylivoimasta luonnollisesti vahvan etulyöntiaseman ja käytti sen hyväkseen, kuten pitääkin. 47. minuutin kohdalla alkoi vyörytys. Sami Rähmönen keskitti, Mika Ääritalo latasi, mutta Mikko Vilmuinen ehti vielä pallon tielle. 52. minuutin kohdalla gongi oli jo kumahtaa, kun Roope Riski ohjasi Ääritalon matalan vaparin tolppaan.

Pari minuuttia tästä ja ottelu sai lisää dramatiikkaa, kun Miikka Ilo sai suoran punaisen jälkipelistä Riku Riskiä kohtaan. Eivätkä ulosjaot tähän jääneet, kun kakkoskoutsi Harri Ylönen marssi perässä. Saman kohtalon kokivat kaiken kukkuraksi myös KuPS:n kannattajat. Tämä noin 15-henkinen porukka jouduttiin myös poistamaan Olympiakatsomosta. KuPS:n kannattajat eivät kuitenkaan jääneet tumput suorana seisomaan, vaan he hilasivat stadionin ulkopuolella liehuneen TPS-lipun kostoksi puolitankoon. Lippu käytiin kuitenkin nostamassa takaisin sinne minne se kuuluukin, eli ylös.

Tässä vaiheessa TPS pisti kahden miehen ylivoimalla ison vaihteen päälle ja jyräsi vastustamattomasti avausmaalin. Kalle Mäkinen keskitti, pallo pyöri sen jälkeen hetken Mikko Mannisen jaloissa, mutta lopulta Roope Riski niittasi pallon läheltä verkkoon.

Näytelmän seuraava merkittävä vaihe elettiin 65. minuutin kohdalla. Jaakko Nyberg vetäisi Dudun nurin ja Ville Järvenpää näytti palloa pilkulle. Dudu tähtäsi vasemmalle, mutta Jukka Lehtovaara teki huikean reaktiotorjunnan ja nyrkkeili pallon väljemmille vesille.

- Tilanne olisi siinä vaiheessa voinut olla 1-1 ja KuPS olisi sen jälkeen vaan puolustanut omaa maaliaan. Se oli Jukalta huippusave ja hän näytti taas, mikä on miehiään, Rajamäki kiitteli.

TPS iski vastahyökkäyksestä välittämästi takaisin ja asialla taas kukas muu, kuin Roope Riski. Hän latasi, Vilmunen torjui ensin, mutta paluupallo lepasi sitten KuPS:n maalissa. Roope nosti kauden maalisaldonsa jo seitsemään liigaosumaan.

82. minuutilla peli oli lopullisesti ohi. Ääritalo napautti vasemmalta loistavan poikkisyötön Jonatan Johanssonille, joka iski pallon varmasti vasempaan alakulmaan. Tintti kiipesi näin jälleen seuransa maalipörssin ykköseksi kauden kahdeksannella osumallaan.

Patrik Lomskikin pääsi ensimmäistä kertaa kentälle tämän kauden aikana ja kipitti loppuminuutit laidallaan ihan pirteästi.

Lehdistötilaisuudesta odotettiin värikästä tapahtumaa ja sitä se totisesti olikin. Paikalle kutsuttiin extravieraaksi erotuomari Ville Järvenpää, joka saapuikin suoraselkäisesti paikalle. Järvenpää esitti perustelunsa kahdelle ulosajolle sekä KuPS:n saamalle pilkulle. Dicksonin ulosajo kahdella keltaisella ei paljoa perusteluja vaatinut, vaan enemmän KuPS-leirin tunteita kuohutti Ilon ulosajo.

- Peli oli jo poikki ja TPS:n pelaaja makasi maassa. Tällöin Ilo potkaisi polvellaan Riskiä, jolloin ainoa mahdollisuus on antaa suora punainen, Järvenpää perusteli.

KuPS:n päävalmentaja Esa Pekonen hyökkäsi todella kovin sanankääntein TPS:n Riku Riskin kimppuun, joka oli vastaanottava osapuoli tilanteessa, josta Ilolle lätkäistiin suora punainen. Pekonen syytti Riskiä filmaamisesta. TPS-kollega Rajamäki ei sietänyt ymmärrettävästi sitä, että hänen pelaajansa joutui noin kovan ryöpytyksen kohteeksi vastustajan päävalmentajan toimesta. Rajamäki kehotti Pekosta keskittymään jatkossa ihan vaan omaan joukkueensa ja sen pelaajien tekemisiin.

TPS nousi viidennellä peräkkäisellä voitollaan sarjassa jo kolmannelle tilalle, kun KuPS jäi maalieron turvin sen taakse. Sarjakakkonen Honkakin on enää pisteen TPS:n edellä.

TPS:n tiedotteesta / UrheiluTurku

Turun Palloseura - logo

TPS - 2010 Naisten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010

Ottelut kaudella 2010

TPS solmi jatkosopimuksen nuoren oman kasvattinsa kanssa

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on käyttänyt laitahyökkääjä Veeti Pohtion, 18, sopimuksessa olleen option.

FC Inter vapautti Jarkko Wissin päävalmentajan tehtävästä

FC Inter Turku Oy on vapauttanut Jarkko Wissin Interin liigajoukkueen päävalmentajan tehtävästä.

18-vuotias Joonas Kekarainen siirtyy Interiin

FC Inter on solminut 2+1-vuotisen pelaajasopimuksen 18-vuotiaan Joonas Kekaraisen kanssa. Oman ikäluokkansa maajoukkueen vakionimiin kuuluva keskikenttäpelaaja siirtyy Interiin Käpylän Pallosta.

Nuorten maajoukkuepuolustaja Eero Uusitalo jatkaa kasvattajaseurassaan

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on tehnyt kauden 2024 kattavan sopimuksen keskuspuolustaja Eero Uusitalon, 18, kanssa. Uusitalo on TPS:n oma kasvatti, joka teki ensiesiintymisensä edustusjoukkueessa viime kaudella.

Interin organisaatio vahvistuu

FC Interin seuraorganisaatio vahvistuu kahdella uudella avainhenkilöllä. Seurassa aiemmin liigapelaajana sekä valmennuspäällikkönä työskennellyt Kalle Parviainen on nimetty seuran urheilujohtajaksi. Interin kehitysjohtajaksi on nimetty Tuomas Välimäki.

Hyökkääjälupaus Onni Helén solmi kaksivuotisen sopimuksen kasvattajaseuransa TPS:n kanssa

Turun Palloseura on solminut kaudet 2024 ja 2025 kattavan edustusjoukkuesopimuksen hyökkääjä Onni Helénin kanssa.