TPS taipui toistamiseen IFK Mariehamnille

Jo viiden matsin mittaiseksi voittoputkensa venyttänyt TPS seilasi tänään IFK Mariehamnin vieraaksi Ahvenanmaalle. IFK:n lähtöastelemat otteluun olivat huomattavasti kinkkisemmät, sillä joukkue on ajautunut taas uudestaan karsijan paikalle ja sen kolme viimeistä matsia ovat päättyneet tappiollisesti. Kaikki putket katkeavat joskus, ja niin kävi myös tänään. IFK punnersi osittain onnellakin niukkaan 2-1-voittoon ja Tepsin viiden matsin mittainen voittoputki katkesi. TPS:llä oli ottelussa selvästi enemmän maalipaikkoja, mutta maalithan ne ovat, jotka nämä hommat ratkaisevat.

IFK aloitti ottelun kuitenkin erittäin väkevästi ja kun vastaavasti TPS ei ollut ihan valppaimmillaan, kostautui se jo ottelun toisella minuutilla. Mika Niskala keskitti ja nigerialainen Echiabni Ogodugha puski pallon vastustamattomasti verkkoon.

TPS:kin toipui hiljalleen shokkialusta ja sen ensimmäinen tasoitusmahdollisuus avautui reilun kymmenen minuutin jälkeen. Sami Rähmönen keskitti laidalta ja pallo livahti IFK:n pakkien välistä, mutta Roope Riski kiskaisi hieman vasemmalta ohi.

25. minuutin kohdalla sitten vihdoin tärähti toisessakin päässä. Riku Riski taisteli väkisin pallon keskialueella itselleen, rynni sitten määrätietoisesti kohti IFK:n maalia ja sijoitti pallon kylmästi IFK:n verkkoon upean soolojuoksun ja huikean yksilösuorituksen jälkeen. IFK pelasi tilanteessa yhden miehen vajaalla, koska Sasha Anttilainen lojui loukkaantuneena kentän laidalla loukkaantuneena. Anttilaisen ottelu myös jäi tähän.

Tämän jälkeen TPS-mylly alkoi jauhamaan siihen malliin kuin viime viikkoina on totuttu. Seuraava maalipaikka avautuikin TPS:n Chris Cleaverille, jonka veto ei painunut kuitenkaan verkkoon asti. Viisi minuuttia ennen taukovihellystä entinen TPS-kärki Mikko Paatelainen oli päästä ohjaamaan, mutta Jukka Lehtovaara oli TPS:n tolppien välissä ohittamaton. Pian tapahtui taas toisessa päässä. TPS sai kulman ja Toni Kolehmainen tulitti maalinedusruuhkaan takaa hieman oikealta ohi. IFK sai rakenneltua aivan loppuun vielä yhden tilanteen, mutta Lehtovaara koppasi Tamas Gruborovicsin vedon varmasti.

Toisen puoliajan alussa Riku Riski näytti jälleen juoksuvoimaansa ja jätti IFK:n Niskalan kuin seisomaan, mutta veto painui selkeästi ohi. IFK:n hyökkääjillä oli tänään epäonnea loukkaantumisten vuoksi. Pian tämän jälkeen myös Mikko Paatelainen koki Anttilaisen kohtalon ja joutui nilkuttamaan vaihtoon.

TPS teki tämän jälkeen jälkeen taas pari sähäkkää iskua kohti IFK-maalia. Erityisesti Mikko Mannisen veto oli tulinen kuin mikä, mutta kotijoukkueen kenialaisvahti Willis Ochieng sai näppejään väliin. Hetkeä myöhemmin Manninen puolestaan tarjoili ja Mika Ääritalo ohjasi pallon tolppaa nuollen ohi. Jakson puolessa välissä TPS:n ote taas herpaantui hetkeksi ja IFK pääsi puolestaan vaihteeksi jauhamaan, mutta mitään kovin vaarallista ei päässyt kuitenkaan syntymään.

Ottelun loppu oli armotonta taistelua ja vääntöä, puolin ja toisin. Kumpikin joukkue jahtasi kovalla draivilla voittomaalia, eikä tasapeli tuntunut tyydyttävän kumpaakaan leiriä. TPS sai ylivoimahyökkäyksen vartti ennen loppua Riskin veljesten ja Ääritalon jyrätessä yhtenä kohti IFK-maalia. Ääritalo pääsi lataamaan, mutta pallo kilpistyi IFK:n puolustukseen. Ääritalon jalka kramppasi tämän jälkeen ja kentälle juoksi Babatunde Wusu. Tämä sai heti kättelyssä mainion maalipaikan, mutta Ochieng sai jostain koipensa väliin.

80. minuutin kohdalla sitten tuli saavillinen jäätävää vettä niskaan. Rähmönen otti IFK-keskityksen rinnalla vastaan ja yritti ohjata pallon Lehtovaaralle, mutta pallo lipsahtikin vahingossa omaan maaliin.

TPS yritti ottelun lopussa vielä vimmatusti tasoitusta, mutta IFK:n puolustustaistelu onnistui ja joukkue pystyi pitämään maalinsa koskemattomana. TPS:n iltaa synkensi vielä se, että Babatunde Wusu sai katsella punaista lisäajalla.

- Oli hieman vaikeuksia saada oma peli käyntiin pidemmän tauon jälkeen. Peli ei ollut ihan samalla tasolla kuin ennen maaottelutaukoa. Syöttöpeli kyllä toimi välillä kuitenkin ihan hyvin. Esitys ei ollut missään nimessä huono, mutta jotain jäi puuttumaan. Lopussa oli sitten jo huonoa tuuriakin, TPS-luotsi Marko Rajamäki harmitteli ja viittasi IFK:n voittomaaliin.

TPS jäi tällä kaudella nollille IFK:ta vastaan, sillä kauden ensimmäinen kohtaaminen päätyi Turussa maarianhaminalaisille lukemin 1-4.

IFK kohenteli voitollaan kertaheitolla asemiaan suoraa putoamista tai karsintoja astaan. TPS:n viiden ottelun mittainen voittoputki katkesi, mutta sarjaa on vielä viisi kierrosta jäljellä. TPS:n seuraava ottelu on ensi lauantaina, kun Tampere United saapuu Veritas Stadionilla. Ottelu alkaa jo klo 16.00.

TPS:n tiedotteesta / UrheiluTurku

Turun Palloseura - logo

TPS - 2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010

Ottelut kaudella 2010

TPS solmi jatkosopimuksen nuoren oman kasvattinsa kanssa

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on käyttänyt laitahyökkääjä Veeti Pohtion, 18, sopimuksessa olleen option.

FC Inter vapautti Jarkko Wissin päävalmentajan tehtävästä

FC Inter Turku Oy on vapauttanut Jarkko Wissin Interin liigajoukkueen päävalmentajan tehtävästä.

18-vuotias Joonas Kekarainen siirtyy Interiin

FC Inter on solminut 2+1-vuotisen pelaajasopimuksen 18-vuotiaan Joonas Kekaraisen kanssa. Oman ikäluokkansa maajoukkueen vakionimiin kuuluva keskikenttäpelaaja siirtyy Interiin Käpylän Pallosta.

Nuorten maajoukkuepuolustaja Eero Uusitalo jatkaa kasvattajaseurassaan

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on tehnyt kauden 2024 kattavan sopimuksen keskuspuolustaja Eero Uusitalon, 18, kanssa. Uusitalo on TPS:n oma kasvatti, joka teki ensiesiintymisensä edustusjoukkueessa viime kaudella.

Interin organisaatio vahvistuu

FC Interin seuraorganisaatio vahvistuu kahdella uudella avainhenkilöllä. Seurassa aiemmin liigapelaajana sekä valmennuspäällikkönä työskennellyt Kalle Parviainen on nimetty seuran urheilujohtajaksi. Interin kehitysjohtajaksi on nimetty Tuomas Välimäki.

Hyökkääjälupaus Onni Helén solmi kaksivuotisen sopimuksen kasvattajaseuransa TPS:n kanssa

Turun Palloseura on solminut kaudet 2024 ja 2025 kattavan edustusjoukkuesopimuksen hyökkääjä Onni Helénin kanssa.