Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

A-nuorten SM-sarja käynnistyy sunnuntaina

 
A-nuorten SM-sarja käynnistyy sunnuntaina

A-nuorten SM-sarja alkaa TPS:n osalta tulevana viikonloppuna, kun Akatemian A-juniorit matkustaa Espooseen yhden sarjan ennakkosuosikin, Espoon Oilersin vieraaksi. Kahdentoista joukkueen runkosarjassa kukin joukkue kohtaa toisensa kahdesti ja tämän jälkeen kahdeksan parasta etenee pudotuspeleihin. Sinne myös TPS on asettanut tavoitteensa. Joukkueen valmentaja Aki Vilander valottaa kauteen valmistautumista.

- Joukkueen harjoittelussa on kesän jälkeen panostettu paljon voimaominaisuuksien parantamiseen ja henkilökohtaisen taidon ylläpitoon. Viisikkoharjoittelun määrä on ollut todella vähäistä, mutta olemme saaneet ajettua aktiivisempaa pelisysteemiä jossain määrin sisään kolmessa hyvin sujuneessa harjoitusturnauksessa. Aikataulusta ollaan vähän jäljessä, mutta kauden alkuun ei olekaan päätavoitetta asetettu.

TPS lähtee kauteen 10-11 erittäin laajalla ja laadukkaalla pelaajaringillä. Heikkoa lenkkiä ei joukkueesta pelitaitojen puolesta löydy.

- Uskomattoman tasainen ja taitava pelaajamateriaali on käytössä. Valmentajana koen sen erittäin positiiviseksi ongelmaksi. Kilpailu pelipaikoista on armotonta, kun n. 25 pelaajaa tappelee samoista avauskokoonpanon paikoista. Joukkueen kokenein kärki pelaa jo pääosin pelkästään miesten pelejä, joka helpottaa osaltaan vakioviisikoiden etsimistä.

Sarjan suosikkeja veikatessa Vilander ei suostu nostamaan omaa joukkuettaan aivan kärkikastiin.

- Uskon, että Oilers ja Erä ovat alkavan kauden sarjassa erittäin vahvoilla. Turha lyödä nuorelle joukkueelleme kohtuuttomia paineita pelaamisesta. Joukkueen rungosta kuitenkin pitkälti yli puolet on vielä B-ikäisiä ja kokemus pitkistä ja kovatasoisista peleistä on varsin vähäistä. Jos saamme ajettua uusia pelaajia sisään A-junioreiden sarjaan ja sitä kautta tulevaisuudessa aina edustusjoukkueen vahvuuteen saakka, niin koen että olemme onnistuneet tehtävässämme.

- Tarkoituksenamme on kuitenkin kehittää myös Akatemiassa omaa pelitapaa kauden aikana niin, että pystymme olemaan iskussa kun tosipelit myös junioripuolella alkavat.

Tasainen ja erittäin kovatasoinen SM-sarja käynnistyy siis tulevana viikonloppuna. TPS kohtaa kahdessa ensimmäisessä pelissään Vilanderin ennakkosuosikeiksi povatut Oilersin ja Erän.

- Mielenkiinnolla ja malttamattomana odotamme kauden alkua. Monella paikkakunnalla voidaan nauttia katsomossa, kun Suomen lahjakkaimmat juniorit ottavat toisistaan kentällä mittaa.

TPS:n nuorten SM-sarjan ensimmäinen kotiottelu:
TPS A – Tapanilan Erä A

3.10.2010 klo 15.00
Kilosport, Turku

TPS:n tiedotteesta / UrheiluTurku


Takaisin edelliselle sivulle


Turun Palloseura - logo

TPS - 2010-2011 A-nuoret

Pelaajat kaudella 2010-2011

Ottelut kaudella 2010-2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



FBC Turun Aaro Ollikaiselle yhden ottelun pelikielto

FBC Turun Aaro Ollikaiselle yhden ottelun pelikielto

Pääsarjojen kurinpitodelegaatio on määrännyt FBC Turun Aaro Ollikaiselle yhden ottelun pelikiellon kontaktista EräViikinkien Matej Penickaan joukkueiden välisessä F-liigan ottelussa maanantaina.

Lue lisää
TPS:n miesten liigaryhmässä koronatapaus - viikonlopun ottelut siirtyvät

TPS:n miesten liigaryhmässä koronatapaus - viikonlopun ottelut siirtyvät

TPS:n miesten liigajoukkueessa on todettu positiivinen koronatapaus. Altistuneet joukkueen jäsenet on asetettu 10 vuorokauden karanteeniin, joka päättyy sunnuntaina 25. lokakuuta.

Lue lisää
Kapteeni Kailiala jatkaa TPS:ssä - superlupaus Vesteriselle pitkä sopimus

Kapteeni Kailiala jatkaa TPS:ssä - superlupaus Vesteriselle pitkä sopimus

Maailmanmestari Miko Kailiala, 27, ja TPS ovat allekirjoittaneet jatkosopimuksen tulevasta kaudesta. Viime kaudella ensimmäiset liiga-askeleensa ottanut nuorten maajoukkuepelaaja Waltteri Vesterinen, 17, on tehnyt TPS:n kanssa 2+1 vuotisen sopimuksen.

Lue lisää
Forsman ja Hyytiäinen vahvistamaan TPS:ää

Forsman ja Hyytiäinen vahvistamaan TPS:ää

TPS vahvistuu, kun Juuso Forsman, 23, ja Jani Hyytiäinen, 29, pukevat ensi kaudella mustavalkean pelipaidan ylleen. Molempien sopimus on mallia 1+1 vuotta.

Lue lisää
Lauri Stenfors jatkaa TPS:ssä

Lauri Stenfors jatkaa TPS:ssä

Maailmanmestari Lauri Stenfors ja TPS ovat solmineet vuoden mittaisen jatkosopimuksen.

Lue lisää
Kytöhonka jää sivuun - Raatarilasta FBC Turun uusi päävalmentaja

Kytöhonka jää sivuun - Raatarilasta FBC Turun uusi päävalmentaja

FBC Turun divarijoukkueen valmennuksessa koetaan nyt muutoksia, kun Santeri Raatarila korvaa Perttu Kytöhongan päävalmentajan paikalla.

Lue lisää