Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Hokki pöllytti TuToa

 
Hokki pöllytti TuToa
Kajaanin Hokki punnersi alun vaikean kymmenminuuttisen jälkeen huimaan 8 - 3 (3 - 2, 2 - 1, 3 - 0) -voittoon turkulaisista perjantai-illan kotiottelussa.
 
Illan sankari oli kaksi maalia viimeistellyt ja neljää osumaa syöttänyt Aatu Hämäläinen, joka istui ykkösketjun laitahyökkääjäksi enemmän kuin hyvin.
 
- Laidassa voi keskittyä enemmän hyökkäämiseen, ja hyvin natsasi yhteen Ville Komulaisen (1+3) ja Niko Saarenpään (1+4) kanssa, Hämäläinen kiitteli ketjukavereitaan ottelun jälkeen.
 
Hämäläinen sytytti joukkueen ja yleisön ajassa 15.49 Komulaisen ja Saarenpään syötöstä, ja sama kolmikko värkkäsi vielä kaksi maalia lisää ensimmäisen erän lopulla.
 
- Kolme peliä tässä meninki 0+0 -tehoilla. Nyt oli tilaisuus ottaa roolia, Hämäläinen kommentoi.
 
Hokki-valmentaja Sami Karppinen kertoi keskustelleensa Hämäläisen kanssa ennen ottelua suoraviivaisuudesta.
 
- Valmentaja näki unia, että siirto ykkösen laituriksi menisi näin hyvin. Erittäin hyvä tulos!
 
TuTo jatkaa voitoitta Kiekko-Laserin vieraaksi
 
TuTo-valmentaja Petri Niukkanen harmitteli oman pään pelaamista Hokin maalijuhlien alkaessa.
 
- Hämäläinen päästettiin aivan ilmatteeksi alueelle ja maalintekopaikkaan. Kaksi ensimmäistä maalia uinuttiin, sitten ruvettiin vain katsomaan peliä ja unohdettiin pitää omaa miestä. Toiseen erään tuli jäähysuma. Kolmannessa erässä oli paikat tulla tasoihin, mutta viivalaukaukset jäivät pikkuisen matkan varrelle.
 
Neljän ottelun jälkeen TuTo on sarjan hännillä voitoitta ja maaliero 11 miinuksen puolella. Lauantaina Niukkanen johtaa joukkonsa Oulun Raksilaan Kiekko-Laserin vieraaksi.
 
- Huolellisempi ja kovempi, selkeämpi ja suorempi, Niukkanen luetteli Tuton haasteita.
 
- Viimeiset kaksi maalia harmittavat ja syövät joukkuetta, koska sitte pelattiin jo selkä suorana. Maalivahdilla ei ollut saumaa pelastaa meitä tänään, sillä hän jäi yksin, TuTo-valmentaja armahti turkulaisten maalissa yhteensä 36 kertaa torjuneen Ari Reunasen.
 
Hokilla vahva alivoima
 
Hokki-valmentaja Sami Karppinen kertoi ottelun jälkeen uskaltaneensa huokaista 28 sekuntia ennen loppusummeria.
 
- Alku oli taas aivan käsittämätöntä peliä. Eilinen ja pelipäivän aamu harjoiteltiin maalille ajoa ja maskipelaamista, mikä toimikin tänään. Puhuimme paljon siniviivan ylittämisen tärkeydestä. Alivoimapelaamisemme oli loistavaa, peitimme laukauksia ja selvitimme viisiminuuttisenkin, Karppinen viittasi puolustaja Jarkko Heikkisen ajassa 51.49 saamaan viiden minuutin rangaistukseen keihästämisestä ja kentältä poistumiseen automaattisen käytösrangaistuksen vuoksi.
 
Ykkösketjun lisäksi maaliverkkoa heiluttivat kahden miehen ylivoimalla Teemu Suhonen ja yhden miehen ylivoimalla Antti Reivonen. Ennen sitä ottelun puolivälissä tasakentällisin onnistui Mika Mäkiaho ja toiseksi viimeisellä minuutilla Hokin kahdeksas maali kirjattiin Pietari Kolhoselle.
 
Toivosen ja Savolaisen tilanteet vielä auki
 
Maalissa Sami Koskela torjui yhteensä 35 kertaa, ja ottelun jälkeen joukkueen kiittäessä yleisöä kannustuksesta keskikentällä, Koskela meni polvilleen ja kumartui muutaman kerran hurraavan katsomon edessä.
 
- Koskela pelasi upeasti!, antoi Karppinen palautetta.
 
Keskiviikkona Kouvolassa jalkaansa loukannut ykkösenä torjunut Juha Toivonen on Karppisen mukaan mahdollisesti pitkäänkin pois.
 
- Magneettikuvia katsotaan maanantaina ja tiedetään enemmän. Sen jälkeen tehdään päätöksiä mahdollisesta maalivahtihankinnasta, sillä niin hyvin kuin Koskela tänään pelasikin, on meillä on oltava tukirankaa enemmän siellä puolella. Jani Savolaisen olkapäävammasta on varmistunut se, että luita ei ole rikki.
 
Ottelun jälkeisessä tietotustilaisuudessa Karppinen halusi vielä lähettää terveisiä kotikatsomoon.
 
- Ja siellä erityisesti Huurinaisen Hannulle. Kyllä siinä on ylälehtereillä uskomaton kannustaja!
 
Hokki pelaa seuraavan ottelunsa maanantaina Vaasassa tv-kameroiden edessä Sportia vastaan.

Mestiksen tiedotteesta / UrheiluTurku


Takaisin edelliselle sivulle


Turun Toverit - logo

TuTo - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010-2011

Ottelut kaudella 2010-2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivutOula Palve Turkuun

Oula Palve Turkuun

HPK:n keskushyökkääjä Oula Palve siirtyy Turun Palloseuran riveihin kahden vuoden sopimuksella.

Lue lisää
Zach Budish loppukaudeksi Turkuun

Zach Budish loppukaudeksi Turkuun

Laitahyökkääjä siirtyy Turun Palloseuran riveihin Mikkelin Jukureista loppukauden kattavalla sopimuksella.

Lue lisää
Olli Kaskinen TUTOon - Lehtimäki palaa Forssasta

Olli Kaskinen TUTOon - Lehtimäki palaa Forssasta

18-vuotias puolustajalupaus Olli Kaskinen saapuu TUTOon lainapestillä Turun Palloseurasta. Hyökkääjä Niklas Lehtimäki puolestaan palaa takaisin TUTOn vahvuuteen.

Lue lisää
Roope Paltta on TUTO Hockeyn uusi toimitusjohtaja

Roope Paltta on TUTO Hockeyn uusi toimitusjohtaja

TUTO Hockeyn uusi toimitusjohtaja on Roope Paltta. 40-vuotias Paltta siirtyy tehtävään TPS Juniorijääkiekko ry:n toiminnanjohtajan paikalta.

Lue lisää
Dani Aavinen jättää TUTOn toimitusjohtajan tehtävät kauden päätteeksi

Dani Aavinen jättää TUTOn toimitusjohtajan tehtävät kauden päätteeksi

Aavinen aloitti tehtävässä keväällä 2014 tilanteessa, jonka näin jälkikäteen voidaan todeta olleen TUTO Hockeyn toiminnan jatkuvuuden suhteen hyvin kriittinen. Tuolloin oltiin tilanteessa, jossa yhtiöllä oli yli puoli miljoonaa euroa velkaa.

Lue lisää
Markus Ruusu TUTOon

Markus Ruusu TUTOon

20-vuotias maalivahti Markus Ruusu siirtyy TUTOon toistaiseksi voimassa olevalla lainasopimuksella. Ilveksellä on loukkaantumissuman iskiessä mahdollisuus kutsua Ruusu takaisin riveihinsä.

Lue lisää