Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Heinolasta jyrää - vai jyrääkö

 
Heinolasta jyrää - vai jyrääkö

Jo edesmennyt suomalaisen kupletin kuolematon kuningas Juice Leskinen sävelsi uransa alkutaipaleella kappaleen Heinolassa jyrää. Kun vielä otetaan huomioon että Heinolassa on jopa Jyränkö- niminen kaupunginosa, voidaan Heinolaan liittää ainakin tällaisten aasinsiltojen kautta jyräävä luonne. Viidettä kautta Mestiksessä aloittava heinolalaisjoukkue HeKi pystyy seuraavan kerran tuomaan esiin jyräävyytensä perjantaina 1.10.2010, jolloin joukkue saapuu Turkuun Kupittaalle TuTon vieraaksi. Ennakkoon korkeammalle rankattu TuTo joutuu todellisuudessa taistelemaan pisteistä kynsin hampain sillä perjantai- illan kohtaaminen on sen enempää kiertelemättä ja kaartelematta jonkinlainen jumbofinaali. Joukkueet ovat sarjassa viimeisillä sijoilla.

Heinolan Kiekon Mestis- taival ei ole ollut kovin ruusuinen; kaudella 2006-2007 joukkue eteni puolivälieriin, mutta nimenomaan TuTo passitti heinolalaiset tuolloin rantalelujen ääreen. Tämän jälkeen joukkue on sijoittunut runkosarjassa sijoille 9-11 ja kaudella 2009-2010 HeKi joutui karsintojen kautta pitämään sarjapaikkansa. Huolimatta siitä että TuTon ja HeKin sijoitukset muutamalle edelliskaudella ovat olleet aika lailla eri maailmoista päättyivät muun muassa kaudella 2009-2010 joukkueiden kohtaamiset fifty-fifty. Kotijoukkueen on siis syytä olla tarkkana tälläkin kertaa.

TuTolla on kuluvalla kaudella takanaan viisi ottelua ennen HeKi- koitosta. Turpiin tuli D Teamilta, LeKiltä, pikkuleijonilta ja Hokilta. Lauantaina 25.9.2010 turkulaisten onni sen sijaan kääntyi kun sarjanousija Kiekko-Laser jäi turkulaisten jyrän alle maalein 7-1. HeKin alkutaival on ollut kokolailla samaan tapaan mollivoittoinen. Pataa on tullut SaPKolta, D Teamilta ja Kiekko-Vantaalta. Viime keskiviikon ottelu Jokipoikia vastaan päättyi maalein 1-3, joten HeKi lähtee illan mittelöön tilanteessa jossa sillä ei ole vielä pisteen pistettä. Vastakkain ovat siis joukkueet joille vain yksi asia merkitsee: pisteet. Niitä kummallakaan ei ole parahultaisesti eikä ainakaan toisille jaettavaksi.

TuTon hyvin sujuneen pre season- kauden jälkeen joukkueen esitys varsinaisen kauden alettua hyytyi yliyrittämiseksi ja kun maalivahtiosastokin kauden ensimmäisissä otteluissa ei toiminut parhaalla mahdollisella tavalla, oli tuloksena tilanne jossa nollakerhosta poispääseminen alkoi aiheuttaa harmaita hiuksia. Joukkueen ”nimimiehet” kuten Aki Keinänen, Tommi Laine, Janne Jokila sekä Lasse Lintula  eivät ensi alkuun saavuttaneet tasoaan ja tuloksena oli lähinnä turhautumista. Pienillä ketjumuutoksilla joukkueen päävalmentaja Petri Niukkanen sai suojattinsa kuitenkin Kiekko-Laseria vastaan jo sellaiseen iskuun että jokainen tietää mistä jatketaan.

HeKin päävalmentajalla Janne Sinkkosella on myös haasteellinen tehtävä. Suurin haaste on ilman muuta se kuka paikkaa Kouvolaan Ismo Lehkosen siipien suojaan siirtyneen Jani Keinäsen. Keinäsen saappaat on eittämättä suuret täytettäväksi ja vaikka joukkueessa onkin ratkaisijoita kuten Jussi-Mikko Makkonen, Jesse Rohtla ja Aapo Lampinen, kulunee tovi ennen kuin Keinäsen paikka on täytetty. Mielenkiintoista ainakin TuTo- fanien silmin on myös se, peluuttaako Niukkanen HeKi- ottelussa Laseria vastaan käytettyjä hyökkäysnyrkkejä Janne Jokila- Tommi Laine- Ossipekka Lehtonen sekä Tommi Hannus- Lasse Lintula- Aki Keinänen. Tilastojen valossa tehdyt muutokset tuottivat hedelmää viikko sitten. Kotijoukkueen hyökkäjäosasto on viime aikoina kärsinyt loukkaantumisista mutta ainakin jonkinlaista balsamia haavoihin tuo varmasti viime kauden loppupuolella KooKoossa kiekkoillut Matti Aho. Perjantaina Turussa Kupittaalla kello 18.30 alkaen pelataan joka tapauksessa vähintäänkin seitsemän pisteen ottelu, niin tärkeitä pisteet niin TuTolle kuin HeKillekin nyt ovat.

TuTon alakertataistelijoiden fiiliksiä

Matti-Pekka Pelkonen: "tärkeä avausvoitto hoidettu, ja mikä tärkeintä hyvällä esityksellä. Tästä jatketaan luottavaisin mielin tuleviin koitoksiin. Muutama äijä menetetty sairastuvalle, mutta tilalle saatiin kovan luokan pelimiehiä. Tuleva vastustaja Heki on vielä ilman voittoa, joten vastassa on varmasti voitontahtoinen porukka. Meidän täytyy pitää peli samanlaisena kuin Oulussa, niin kolme pistettä jäävät Turkuun."

Antti Teerimäki: "Hyvä ja tärkeä voitto saatiin Oulusta ja fiilikset tottakai joukkueessa nousi. Pienillä muutoksilla saatiin ryhtiä tekemiseen ja Hekiä vastaan kun jatketaan samalla tavalla, niin varmasti hyvä tulos tiedossa. Luistelun määrää ja oikeanlaista taktisuutta on painotettu, joten ne asiat, kun ovat kunnossa, niin ei tule Hekille helppoa iltaa. Perjantai-ilta, joten toivotaan Kupittaalle vähän reilummin yleisöäkin."

Silmällä pidettävät:

Tommi Hannus(TuTo); pelaaja jonka seura vaihtuu melkein useammin kuin monen äijän alkkarit. Viime kaudella lähti Sloveniaan siinä vaiheessa kun pistetili TuTossa alkoi karttua. Takana kuluvalla kaudella kaksi matsia turkulais- sotisovassa ja kolme pistettä. Toivotaan ehjää ja kokonaista kautta Turussa ja ennen kaikkea pisteitä.

Anton Kokkonen(HeKi); tutolaisen kiekkokoulun kasvatti josta lupaavasta alusta huolimatta ei missään vaiheessa tullut TuTon keskeistä pelinrakentajaa. Pelaa nyt HeKissä jo toista kautta. Kokkonen on nuori kaveri ja parhaat vuodet ehkä vielä edessä. Haluaako olla liekeissä entistä seuraansa vastaan? Se nähdään kun perjantai koittaa.

Mestiksen (Juha Heikkilä) tiedotteesta / UrheiluTurku


Takaisin edelliselle sivulle


Turun Toverit - logo

TuTo - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010-2011

Ottelut kaudella 2010-2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Simon Suoranta TUTOon loppukaudeksi

Simon Suoranta TUTOon loppukaudeksi

Kokenut hyökkääjä Simon Suoranta liittyy TUTOn harjoitusvahvuuteen välittömästi, mutta pelaamassa hänet nähdään todennäköisesti vasta ensi viikolla.

Lue lisää
Mikael Hakkarainen siirtyy TPS:n riveihin

Mikael Hakkarainen siirtyy TPS:n riveihin

Turun Palloseura on solminut vuoden mittaisen pelaajasopimuksen Mikael Hakkaraisen kanssa. Keskushyökkääjän tontilla viihtyvä 23-vuotias Hakkarainen liittyi TPS:n harjoitusvahvuuteen tänään perjantaiaamuna.

Lue lisää
Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon

Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon

Turun Palloseuran kapteenin Lauri Korpikosken lonkka tähystettiin maanantaina Turussa. Operaation myötä Korpikosken pelit tältä kaudelta on pelattu, joskin leikkaus sujui hyvin.

Lue lisää
TPS:n maalivahtiosasto vahvistuu Kari Piiroisella

TPS:n maalivahtiosasto vahvistuu Kari Piiroisella

Turun Palloseura on tehnyt lainasopimuksen maalivahti Kari Piiroisen kanssa. 19-vuotias siirtyy TPS-paitaan Tampereen Tapparan sopimuspelaajana, joskin kuluvalla kaudella hän on pelannut Mestistä TUTOn paidassa.

Lue lisää
Maalivahti Rasmus Tirrosen sopimus on purettu

Maalivahti Rasmus Tirrosen sopimus on purettu

Turun Palloseura ja maalivahti Rasmus Tirronen ovat purkaneet pelaajasopimuksen yhteisymmärryksessä.

Lue lisää
Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

NHL-seura Buffalo Sabresin sopimuspelaaja, maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa edelleen Turun Palloseuran riveissä.

Lue lisää