Tyvipään turnajaiset

Turkulaisella edustusjääkiekolla juuri nyt ei tunnu pyyhkivän kovinkaan auvoisesti. TPS konttaa liigan jumbona ja TuTon rooli on precis samanlainen. Yhdistävä tekijä on jopa se, että molemmilla joukkueilla on kasassa ruhtinaalliset kolme pistettä ja pelattuja otteluita kuusi. Kylmää kyytiä TuTolle antoi perjantai- illan kamppailussa nollakerhossa majaillut Heinolan Kiekko joka ei turkulaisille armoa antanut vaan runnoi kotijoukkueen maanrakoon maalein 2-8.

Ottelun alku pelitapahtumien valossa oli turkulaisten ja kun kotijoukkueella oli kaiken lisäksi takanaan viime lauantailta suurinumeroinen voitto K-Laserista, oli odotettavissa että Petri Niukkasen  suojatit jatkavat siitä mihin viikko sitten jäivät. Kotijoukkueen luistin kulkikin ihan mukiinmenevästi, mutta vaarallisia tilanteita HeKi- veskari Willem- Henrik Koitmaan maalille ei saatu rakenneltua. Maalien teossa vieraat sen sijaan olivat tehokkaampia ja erätauolle siirryttiin vieraiden 2-1 johdossa.

Toisessa erässä tapahtui sitten jotain; niin TuTolle kuin HeKillekin. Jo pelkän statistiikankin perusteella voidaan todeta että HeKi vei ja TuTo vikisi. HeKille kirjattiin erässä 27 laukausta kun kotijoukkueen vastaava luku oli kahdeksan. Koitmaa joutui puuttumaan peliin vain kolmasti kun taas TuTon virkaveli Ari Reunanen 13 kertaa- ja päästämään lisäksi ohitseen neljä maalia. Toisen erän päätyttyä lukemat taululla olivat jo aika lailla selväsäveliset; TuTo 1, HeKi 6.

Kolmas erä oli pohjimmiltaan vain kosmetiikkaa. Niukkanen koitti saada omiinsa uutta henkeä vaihtamalla luukulle TuTo- fanien kestosuosikin Kim Törnströmin. Kimmelinkään alku ei ollut kovinkaan ruusuinen, sillä kun erää oltiin pelattu vain 23 sekuntia, heilui verkko jo Törnströmin takana. Karuista luvuista huolimatta kotijoukkue jaksoi pelata loppuun asti tehden jopa vielä maalinkin. TuTon toiseen osumaan pätee myös loistavasti sanonta ”kolmas kerta toden sanoo”. Erässä Ossipekka Lehtonen pääsi ensin läpiajoon mutta nosti kiekon yli HeKi- maalin, hetken kuluttua Lehtonen oli jälleen namupaikassa mutta nosti jälleen yli maalin kunnes sitten onnistui luutimaan limpun ohi Koitmaan.

Huolimatta siitä että HeKi ja TuTo ovat perjantaimatsin jälkeen tasapisteissä, välittyi ottelusta väistämättä kuva jonka perusteella vieraiden peli oli merkittävästi kontrolloidumpaa ja vapautuneempaa. Varsinkin kiekonriistoissa HeKi onnistui mainiosti ja faktaa on että harvassa olivat ne tilanteet joissa turkulaiset edes pääsivät hätyyttelemään Koitmaan maalia. Perjantain pelin perusteella on jopa pieni ihme, että HeKillä on kasassa vain kolme pistettä. Joukkue onnistui rankaisemaan vastustajan joka ainoasta virheestä. Erityisesti vieraiden rosterista kannattaa nostaa esiin kanukki Denver Manderson, maalivahti Willem-Henrik Koitmaa sekä Jussi-Mikko Makkonen. Nämä kaverukset tekivät askissa lähes mitä tykkäsivät. Jo loppulukujenkin perusteella kotijoukkueesta on hankala nostaa esiin suuria onnistujia. Pirteimmin pelasivat ehkä aina kaiken likoon laittava Arttu Niskakangas sekä Lauri Aaltonen. Muun muassa Janne Jokila ja Aki Keinänen eivät tutolaisista enää kolmannessa erässä pelanneet.

HeKin intoa puhkunut päävalmentaja Janne Sinkkonen pohjusti näkemyksiään viittaamalla hyvään peliin keskiviikkona Jokipoikia vastaan joka kylläkin päättyi joensuulaisten voittoon. Voiton avaimena TuToa vastaan käydyssä mittelössä Sinkkonen piti suojattiensa onnistuneita kiekonriistoja. Tässä asiassa heinolalaiset onnistuivat huomattavasti turkulaisia paremmin. Erityisen iloinen Sinkkonen oli siitä että HeKi oli päässyt pois nollakerhosta. TuTon päävalmentaja Petri Niukkanen oli rökäletappion jälkeen yllättävänkin tyyni ja rauhallinen. Ottelun alkua Niukkanen piti omiltaan onnistuneena mutta sitten tosiaan tapahtui jotain. Päällimmäiseksi murheenkryyniksi Niukkanen nosti ontuvan syöttöpelin. Sinne päin- periaatteella tapahtuva syöttöpeli ei tuo mukanaan voittoja. TuTo on päästänyt omiin selkeästi eniten maaleja mutta tästä huolimatta Niukkanen ei näe perusprobleemia maalivahtipelissä vaan siinä että vastustajan äijät pääsevät aivan liian herkästi huseeraamaan TuTon maalille.

Mutta; juna kulkee ja Mestis jatkuu. Molempien joukkueiden taival ja pistesaalistus jatkuu jo lauantaina. HeKi kohtaa kotonaan Heinolan Versowood- areenalla perjantaina Hokin päihittäneen ja SaiPan Jarmo Jokilalla  vahvistetun Jukurit. TuTo puolestaan matkustaa Vantaalle Läntiselle Valkoisenlähteentielle haastamaan Kiekko-Vantaan, joukkueen jonka voittamisessa turkulaiset eivät onnistuneet viime kaudella kertaakaan ja edellisestä voitosta Vantaalla on lirahtanut jo parisen vuotta.

Mestiksen (Juha Heikkilä) tiedotteesta / UrheiluTurku

Turun Toverit - logo

TuTo - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010-2011

Ottelut kaudella 2010-2011

Simon Suoranta TUTOon loppukaudeksi

Kokenut hyökkääjä Simon Suoranta liittyy TUTOn harjoitusvahvuuteen välittömästi, mutta pelaamassa hänet nähdään todennäköisesti vasta ensi viikolla.

Mikael Hakkarainen siirtyy TPS:n riveihin

Turun Palloseura on solminut vuoden mittaisen pelaajasopimuksen Mikael Hakkaraisen kanssa. Keskushyökkääjän tontilla viihtyvä 23-vuotias Hakkarainen liittyi TPS:n harjoitusvahvuuteen tänään perjantaiaamuna.

Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon

Turun Palloseuran kapteenin Lauri Korpikosken lonkka tähystettiin maanantaina Turussa. Operaation myötä Korpikosken pelit tältä kaudelta on pelattu, joskin leikkaus sujui hyvin.

TPS:n maalivahtiosasto vahvistuu Kari Piiroisella

Turun Palloseura on tehnyt lainasopimuksen maalivahti Kari Piiroisen kanssa. 19-vuotias siirtyy TPS-paitaan Tampereen Tapparan sopimuspelaajana, joskin kuluvalla kaudella hän on pelannut Mestistä TUTOn paidassa.

Maalivahti Rasmus Tirrosen sopimus on purettu

Turun Palloseura ja maalivahti Rasmus Tirronen ovat purkaneet pelaajasopimuksen yhteisymmärryksessä.

Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

NHL-seura Buffalo Sabresin sopimuspelaaja, maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa edelleen Turun Palloseuran riveissä.