TuTo pesi kasvojaan, lohipaidat kuitenkin voittoon

Perjantaina ruman 2-8 tappion sarjajumbo HeKi:lle kotiyleisönsä edessä Kupittaalla kokenut TuTo saapui Vantaalle alle vuorokauden palautumisajalla edellisestä ottelusta. Perjantain kierroksella huilannut Kiekko-Vantaa sai otteluun unelma-alun ja moni jo uskoi, että turkulaisten murskatappiot saisivat jatkoa myös lohipaitojen käsittelyssä, mutta toisin kuitenkin kävi. TuTo pesi kasvojaan, se taisteli ja tarjosi kovalle kotijoukkueelle hyvän vastuksen, mutta TuTo:n vaikea alkukausi sai jatkoa maalein 3-2 päättyneen ottelun myötä. Voittomaali nähtiin päätöserän 12 minuutilla. Illan kuumimmat nimet olivat 1+1 tehot kerännyt Toni Jeskanen, sekä voittomaalin ampunut Antti Pehkonen.

Lohipaidoille kauden ensimmäinen kotona hävitty erä

Ottelu ehti vanheta vain minuutin ja 23 sekuntia, kun kotijoukkue siirtyi 1-0 johtoon. Jokereista lauantain kamppailuun lohipaitoihin lainalle saapunut puolustaja Jere Ölander nousi oikeaa laitaa pitkin, ajoi aina maalin taakse asti ja voitetun kaksinkamppailun jälkeen kiekko ajautui kulmaan Toni Jeskaselle. Tämä harhautti kulmassa TuTo-puolustaja Markus Hämäläisen ja vahva nousu kohti maalia päättyi hienoon nostoon aivan maalinkattoon ohi vierasjoukkueen maalissa pelanneen Kim Törnströmin. Avauerä eteni maalin jälkeen varsin tasaisissa merkeissä, maalipaikoilla ei herkuteltu. Kotijoukkue hallitsi kiekollista peliä ja TuTo:n parhaat tilanteet syntyivät vastahyökkäyksistä.

Tappioitta alkukauden kotonaan Valtti Areenassa pelannut Kiekko-Vantaa ei ollut vielä kokenut erätappiota kotijäällään, mutta 11. erä toi tähän tilastoon muutoksen ja siitä vastasi TuTo. Vielä viime kaudella lohipaidoissa pelannut Tommi Laine toi vierasjoukkueen tasoihin ajassa 23:07. Puolustaja Jyri Vähänikkilä antoi erinomaisen avauksen omasta päädystä aina hyökkäyspään siniviivalle asti ja tämä tarjosi TuTo:lle kolmella yhtä vastaan hyökkäyksen. Janne Jokila nousi vasemmasta laidasta, antoi syötön Laineelle, joka suoraan syötöstä laukoi lyöntilaukauksella kiekon maaliin ohi Mika Norjan.

Hieman ennen toisen erän ja ottelun puolivälin krouvia molemmat joukkueet pääsivät kokeilemaan kertaalleen ylivoimalla, mutta tuloksetta. Ajassa 30:40 nähtiin tilanne, jota ei oltu Valtti Areenassa vielä kertaakaan koettu kuluvan kauden otteluissa: vierasjoukkue siirtyi ottelussa johtoon. Jälleen kerran tilanne avautui omastä päädystä lähteneestä pitkästä avaussyötöstä. Jokila ja Aki Keinänen nousivat kahdella kahta vastaan hyökkäykseen, Jokilan syöttö viereen Keinäselle ja tämän terävä rannelaukaus suoraan syötöstä painui ohi Norjan aivan maalinkattoon. Toinen syöttöpiste Laineelle.

TuTo pääsi nauttimaan johtoasemasta vain 23 sekunnin ajan. Kiekko-Vantaa tuli maalin jälkeiseen vaihtoon ryminällä. Kiekko ajautui hyökkäyspään siniviivasta maalille, jossa Jani-Petteri Helenius tarjoili komean 'selkä tilanteeseen päin, kiekko taaksepäin jalkojenvälistä syötön' Henrik Koivistolle. Tämä pääsi yrittämään läheltä maalia, mutta laukaus hieman epäonnistui. Takaa tilanteeseen tullut Olavi Vauhkonen kuitenkin onnistui siirtämään paluukiekon maaliin, jäässä maannut Törnström oli täysin vailla mahdollisuuksia tilanteessa, josta iso miinus TuTo:n maalinedustapelaamiselle. Toisessa erässä ei enää lisämaaleja nähty, näin toiselle erätauolle lähdettiin jännittävässä tasatilanteessa 2-2.

TuTo:lla mahdollisuudet päätöserässä

Kolmannen erän TuTo pääsi aloittamaan ylivoimalla, kun lohipaitojen Toni Jeskaselle oli tuomittu kahden minuutin rangaistus ajassa 40:00 laitataklauksesta. Vierasjoukkue ei onnistunut kuitenkaan erikoistilannetta hyödyntämään. Saman sai kokea myös Kiekko-Vantaa, joka kolmisen minuuttia täysilukuiseksi tulemisen jälkeen pääsi ylivoimalle Aki Keinäsen otettua kaksi minuuttia huitomisesta.

Kolmannen erän ja koko ottelun päätöshetkien nimi oli Antti Pehkonen. Ensin ajassa 47:02 Pehkonen otti kahden minuutin jäähyn kampituksesta ja näin TuTo:lla oli mahdollisuus tehdä Pehkosesta ottelun antisankari. Toisin kuitenkin kävi. Kiekko-Vantaa selvitti alivoiman ja pari minuuttia jäähyn päättymisen jälkeen Pehkonen teki itsestään ottelun sankarin ampumalla kotijoukkueen 3-2 johtoon.

Jeskanen otti hyökkäyspään aloituksen nimiinsä. Kiekko pomppasi parin pelaajan kautta Martin Tuomiselle, jonka laukaus noin viidestä metristä painui ohi maalin. Päätylaidasta kiekko kuitenkin kimposi maalinkulmalle, jossa ensimmäisenä paikalla oli Pehkonen ja tämä siirsi kiekon maaliin ohi Törnströmin. Syöttöpisteet kirjattiin Tuomiselle, sekä Jeskaselle. Rony Ahosen koukkaamisjäähy ajassa 54:41 tarjosi TuTo:lle erinomaisen tasoitusmahdollisuuden ja vaikka joukkueen ylivoimapeli pyörikin näyttävästi, maalia se ei onnistunut tekemään.

Lopussa TuTo:n valmennus otti vielä maalivahti Törnströmin pois tolppien välistä, viimeisellä minuutilla vierasjoukkue loi hurjan paineen lohipaitojen alueella, mutta Norjan kaksi erinomaista viimeisten sekuntien torjuntaa pitivät numerot 3-2:ssa ja näin ollen voitto ja täydet kolme sarjapistettä Kiekko-Vantaalle.

Mika Norjan vahva alkukausi sai jatkoa TuTo-voiton myötä, yhteensä Norjalle kirjattiin torjuntoja lauantaina 29. TuTo:n maalissa Kim Törnström pelasi tappiosta huolimatta vahvan ottelun, 25 torjuntaa. Kiekko-Vantaalle voitto oli neljäs peräkkäinen kotikaukalossaan, 12 sarjapistettä nostivat joukkueen sarjassa kolmanneksi. Kun mukaan lasketaan viime kauden runkosarjan viimeiset kotiottelut, Kiekko-Vantaa on voittanut kuusi viimeisintä kotiotteluaan. TuTo siis hävisi lauantaina, mutta kun samaan aikaan tasapisteissä oleva HeKi kärsi murskatappion Jukureille, turkulaiset nousivat sijalta 12 yhden pykälän ylöspäin paremman maalieronsa turvin.

Kiekko-Vantaan täydellinen kotisaldo ei ole vaarassa ainakaan tulevalla peliviikolla, sillä lohipaidat pelaavat kaksi ottelua vierasjäällä. Edessä on kauden pisin ’road trip’, kun joukkue matkustaa perjantaina Ouluun Kiekko-Laserin vieraaksi. Lauantaina vastaan luistelee Kajaanissa Hokki. TuTo:lla on edessään raskas kolmen ottelun viikko. Keskiviikkona ja perjantaina se pelaa kotonaan Kupittaalla (Sport, Jokipojat) ja lauantaina TuTo matkustaa Kouvolaan KooKoo:n vieraaksi.

Mestiksen (Jari Hotti) tiedotteesta / UrheiluTurku

Turun Toverit - logo

TuTo - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Simon Suoranta TUTOon loppukaudeksi

Kokenut hyökkääjä Simon Suoranta liittyy TUTOn harjoitusvahvuuteen välittömästi, mutta pelaamassa hänet nähdään todennäköisesti vasta ensi viikolla.

Mikael Hakkarainen siirtyy TPS:n riveihin

Turun Palloseura on solminut vuoden mittaisen pelaajasopimuksen Mikael Hakkaraisen kanssa. Keskushyökkääjän tontilla viihtyvä 23-vuotias Hakkarainen liittyi TPS:n harjoitusvahvuuteen tänään perjantaiaamuna.

Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon

Turun Palloseuran kapteenin Lauri Korpikosken lonkka tähystettiin maanantaina Turussa. Operaation myötä Korpikosken pelit tältä kaudelta on pelattu, joskin leikkaus sujui hyvin.

TPS:n maalivahtiosasto vahvistuu Kari Piiroisella

Turun Palloseura on tehnyt lainasopimuksen maalivahti Kari Piiroisen kanssa. 19-vuotias siirtyy TPS-paitaan Tampereen Tapparan sopimuspelaajana, joskin kuluvalla kaudella hän on pelannut Mestistä TUTOn paidassa.

Maalivahti Rasmus Tirrosen sopimus on purettu

Turun Palloseura ja maalivahti Rasmus Tirronen ovat purkaneet pelaajasopimuksen yhteisymmärryksessä.

Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

NHL-seura Buffalo Sabresin sopimuspelaaja, maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa edelleen Turun Palloseuran riveissä.