KooKoo jatkoi TuTo:n alamäkeä

KooKoo palasi lauantaina takaisin kolmen pisteen voittojen tielle ja aiheutti TuTo:lle viidennen perättäisen tappion kukistamalla turkulaisjoukkueen lukemin 6-1 (2-0, 0-0, 4-1). Ottelua hallinnut kotijoukkue ratkaisi ottelun lopullisesti viimeisen erän alussa iskemällä neljä maalia kymmeneen minuuttiin.

Katsojainflaation kokenut kotiyleisö sai lauantaina nauttia kotijoukkueen näytöksestä. TuTo roikkui mukana kaksi erää, mutta kolmannessa KooKoo otti omansa pois ja latoi taululle tylyt lukemat. Turkulaiset jäivät lopulta ilman minkäänlaisia mahdollisuuksia. KooKoo-päävalmentaja Ismo Lehkonen oli luonnollisesti tyytyväinen joukkueensa esityksiin suurinumeroisen voiton jälkeen. "Oltiin tänään oikein hyviä ja jalatkin alkavat pikkuhiljaa aukeamaan", 'Ika' iloitsi ottelun jälkeen.

Viidennen perättäisen tappion kokenut TuTo on jumittunut vahvasti sarjan jumbopaikalle. Joukkueen pääkäskijällä, Petri Niukkasella, on paljon töitä tehtävänään, ennen kuin TuTo tästä suosta nousee. Joukkueen peli oli hidasta ja pelokasta, mistä Niukkanen ei ymmärrettävästi ilahtunut. "Kun on vaikeaa, niin on vaikeaa. Kyllä pitäisi uskaltaa pelata, vaikka vastassa on kuinka kova joukkue tahansa", TuTo-luotsi pohti.

Ottelun sävel selvä alusta alkaen

TuTo:n ensimmäinen vaihto oli hyvä, mutta Mikko Rämön poimittua Matti-Pekka Pelkosen laukauksen hanskaansa, alkoi KooKoo heiluttaa ottelun tahtipuikkoa. Kahden ottelun huilaamisen jälkeen kaukaloon palanneen Jani Keinäsen johtaman kakkosketjun johdolla kotijoukkue sai luotua tilanteita TuTo-maalille kerta toisensa jälkeen.

KooKoo:n Ässä-lainat, Kristian Ruisma ja Miro Rahkola, näyttivät vaarallisuutensa ottelun avauserässä. Ruisma toimi kapellimestarina KooKoo:n kahdessa ensimmäisessä maalissa, Rahkola keräsi niistä maalin ja syötön.

Ässistä ennen kauden alkua Kouvolaan lainattu Ruisma syötti kiekon kulmauksesta maalin edessä odottaneelle Matias Perkkiölle, joka oli unohtunut TuTo-puolustukselta täysin ilman vartiointia. Perkkiöllä oli aikaa ottaa pomppiva kiekko haltuun ja helppo työ laukoa kiekko lähietäisyydeltä Kim Törnströmin selän taakse.

Toverit olivat päästä peliin mukaan erän puolivälissä, mutta paineenpoikanen purkautui, kun Matti Aho joutui käyttämään kiellettyjä keinoja Ruisman pystäyttämiseen – seurauksena kaksiminuuttinen. Vain kahdeksan sekuntia ennen Ahon vapautumista Miro Rahkola pommitti kiekon pyörityksen päätteeksi verkon perukoille. Avausosumasta syöttöpisteen saaneen Rahkolan KooKoo-uran avausmaalin syöttäjinä toimivat avausmaalissakin kunnostautuneet Ruisma ja Perkkiö.

Kotijoukkueen toisen osuman jälkeen TuTo ryhdistäytyi. USA:n WSHL-juniorisarjasta Turkuun täksi kaudeksi palannut Jouni Elo pääsi Pasi Järvisen harhasyötön seurauksena puolittaiseen läpiajoon, mutta se päättyi turkulaisten harmiksi tolppalaukaukseen. Tuota tolppavetoa lähemmäs ei TuTo maalintekoa avauserässä enää päässyt ja erätauolle lähdettiin KooKoo:n 2-0-johdosta.

Liikaa jäähyjä

KooKoo pääsi aloittamaan toisen kaksikymmenminuuttisen ylivoimalla, Niklas Sirénin ärhäkän karvauspelaamisen tuotettua tulosta avauserän viimeisen viisisekuntisen aikana – Janne Jokila kaatoi Sirénin poikittaisen mailan avulla ja sai teostaan rangaistuksen. KooKoon ottelun toinen ylivoimayritys oli kuitenkin heikko.

Toisen erän jälkimmäisellä puoliskolla rangaistuksia jaettiin urakalla; TuTo:lle neljä kaksiminuuttista ja KooKoo:lle kaksi. "Me tultiin tänne ja koetettiin välttää jäähyjä. No, me otettiin ihan kömpelösti parin erän aikana niitä, oikein hankkimalla hankittiin. Poikittaisia mailoja ja kaikenlaista, aivan turhia jäähyjä", Niukkanen valitteli pieleen mennyttä suunnitelmaa.

Turkulaisista Lauri Aaltonen aloitti Kouvolan jäähallin rangaistusaition penkkien kuluttamisen kohdeltuaan kaltoin Iivo Hokkasta Törnströmin vartioiman maalin edustalla. Hokkanen päätyi lopulta maalin perukoille, Aaltonen jäähylle. KooKoo:n ylivoima pyöri kohtalaisesti, mutta kaikkensa TuTo-maalilla antanut Törnström ennätti laukausten tielle.

TuTo kesti toisessa erässä myös kapteeni Matti-Pekka Pelkosen poikittaisesta mailasta ja Henri Palmorthin laitataklauksesta saamat jäähyt. KooKoo pelasi niiden aikana miltein puoli minuuttia kahden miehenkin ylivoimaa, mutta kahta kapteeni Järvisen sivallusta lukuun ottamatta yritykset olivat ponnettomia.

KooKoo:n ylivoima karahti kiville viimeistään siinä vaiheessa, kun Toni Niemi huitoi itsensä jäähylle miesylivoimasta huolimatta. Yksi TuTo:n alkukauden suurimmista heikkouksista, ylivoima, toimi Kouvolassa kohtalaisesti. Kuviot pyörivät näyttävästi, mutta laukausten taso ei vastannut odotuksia eikä Mikko Rämön ohittaminen ollut loppupeleissä edes lähellä.

Toisen erän lopulla, 11 sekuntia ennen summeria, KooKoo:n Tuomas Gärdström ja TuTo:n Tommi Hannus lisäsivät erän jäähymäärää pystypainista saamillaan väkivaltaisuusjäähyillä. Lauri Aaltoselle tarjottiin aivan erän viimesekunneilla vielä mahdollisuus kavennusosumaan, mutta Mikko Rämö esitti kotiyleisön mieliksi gamesaver-tasoisen venytyksen ja esti Aaltosen maalintekoaikeita toteutumasta.

Vainiola ja Niemi takovat maaleja

TuTo pysyi KooKoo:n mukana kohtalaisesti kaksi erää, mutta kolmannen alussa kotijoukkueen päälle vetämä turbo-vaihde pudotti turkulaiset kyydistä lopullisesti.

Toisen erän teema, jäähyily, jatkui myös kolmannessa. Heti erän alussa, ensimmäisen peliminuutin aikana, Markus Hämäläinen tippui Jani Keinäsen vauhdista ja joutui koukkimaan tämän nurin sääntöjen vastaisesti. Gärdströmin, Hannuksen ja Hämäläisen istuessa jäähyllä, iski KooKoo ottelun kolmannen täysosuman. Kory Baker syötti kiekon maalin kulmalla odottaneelle Jani Keinäselle, mutta tämä ei vielä lähtenyt koettamaan Törnströmin torjuntavalmiutta, vaan jakoi kiekon yhdellä kosketuksella toisella kulmalla odottaneelle Toni Niemelle. Niemi nosti kiekon hieman onnekkaastikin TuTo-maaliin ja päätti näin kauniin syöttökuvion KooKoo-uransa ensimmäiseen maaliin.

Turkulaiset lopettivat pelaamisen käytännössä kolmanteen osumaan ja KooKoo pääsi tekemään tuhojaan TuTo-maalilla jatkuvalla syötöllä. Kun erää oli pelattu viisi minuuttia, vapautti taikuri Hokkanen Ville-Vesa Vainiolan läpiajoon, eikä tripla-V epäonnistunut vaan laukoi kiekon kylmänviileästi Törnströmin längeistä maaliin. "Otettiin heti alkuun pari jäähyä ja kohta paukkui omissa. Sitten vedettiin selkä ihan suoraksi. On niin kuin huonoa huumoria mielestäni, että ei huvita pelata vaan vedetään selkä suoraksi", Niukkanen selvitti.

Vain puoliminuuttia Vainiolan maalin jälkeen juhlivat mustapaidat jälleen ylivoimalla, maalintekijänä toistamiseen Toni Niemi. Miehen avausmaalia KooKoo-paidassa odotettiin 53 ottelua, mutta vauhtiin päästyään puolustaja iski myös toisen maalinsa samaan erään, vain kuusi minuuttia ensimmäistä osumaansa myöhemmin.

TuTo:n selkäranka katkesi jo kolmannen maalin jälkeen, ja loppuerä oli KooKoo-näytöstä. Ottelun ja KooKoo:n kuudes maali syntyi erän puolivälissä. Maalivahti Törnström ei saanut peitettyä Iivo Hokkasen laukausta, ja kiekko jäi pomppimaan maalin edustalle. Ville-Vesa Vainiola onnistui pääsemään ensimmäisenä kiekkoon käsiksi, ja laukoi illan toisella osumallaan KooKoo:n 6-0-johtoon.

KooKoo-show päättyi Tuomas Gärströmin kiinnipitämisjäähyyn, jonka aikana turkulaiset kaunistelivat loppulukemia edes hieman. Vahvan ottelun pelanneen Rämön nollapeli murskautui, kun Arttu Niskakangas ennätti ensimmäisenä Janne Jokilan laukauksen jälkeiseen irtokiekkoon.

Kotijoukkueella olisi ollut mahdollisuudet useampaankin osumaan, mutta selvässä johtoasemassa peli meni sekavaksi ja viimeiset minuutit tyydyttiin pelailemaan pois. TuTo-luotsi Niukkasen mukaan ottelussa oli ainekset huomattavasti rumempiinkin lukuihin. "Onneksi kaveri huseerasi niin rennosti tuossa lopussa, että jäivät vain kuuteen maaliin. Oli ainekset paljon kamalampiinkin lukuihin", hän sanoi.

TuTon kausi jatkuu jo maanantaina (11. lokakuuta) kotiottelulla LeKi:ä vastaan, joka nähdään myös MTV3 Maxilla suorana lähetyksenä kello 18:15 alkaen. KooKoo kohtaa seuraavaksi Jokipojat vieraskentällä Joensuussa, keskiviikkona 13.lokakuuta.

Mestiksen (Matti Lindholm) tiedotteesta / UrheiluTurku

Turun Toverit - logo

TuTo - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Simon Suoranta TUTOon loppukaudeksi

Kokenut hyökkääjä Simon Suoranta liittyy TUTOn harjoitusvahvuuteen välittömästi, mutta pelaamassa hänet nähdään todennäköisesti vasta ensi viikolla.

Mikael Hakkarainen siirtyy TPS:n riveihin

Turun Palloseura on solminut vuoden mittaisen pelaajasopimuksen Mikael Hakkaraisen kanssa. Keskushyökkääjän tontilla viihtyvä 23-vuotias Hakkarainen liittyi TPS:n harjoitusvahvuuteen tänään perjantaiaamuna.

Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon

Turun Palloseuran kapteenin Lauri Korpikosken lonkka tähystettiin maanantaina Turussa. Operaation myötä Korpikosken pelit tältä kaudelta on pelattu, joskin leikkaus sujui hyvin.

TPS:n maalivahtiosasto vahvistuu Kari Piiroisella

Turun Palloseura on tehnyt lainasopimuksen maalivahti Kari Piiroisen kanssa. 19-vuotias siirtyy TPS-paitaan Tampereen Tapparan sopimuspelaajana, joskin kuluvalla kaudella hän on pelannut Mestistä TUTOn paidassa.

Maalivahti Rasmus Tirrosen sopimus on purettu

Turun Palloseura ja maalivahti Rasmus Tirronen ovat purkaneet pelaajasopimuksen yhteisymmärryksessä.

Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

NHL-seura Buffalo Sabresin sopimuspelaaja, maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa edelleen Turun Palloseuran riveissä.