Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Vieraita Pirkanmaalta nääs

 
Vieraita Pirkanmaalta nääs

Turkulainen TuTo pelaa Mestiksen runkosarjassa maanantaina 11.10.2010 neljännen ottelunsa kuuden päivän sisällä. Kotijoukkueen kannalta menneet kolme ottelua ovat olleet aika lailla mustia. Vain Sportilta on saatu yksi piste mutta sen sijaan Jokipojat ja KooKoo veivät turkulaisia koko lailla miten tahtoivat. Maanantain ottelu on kotijoukkueelle tuiki tärkeä. Pisteitä pitäisi nyt jo ihan aikuisten oikeesti alkaa tulemaan ja lisähaastetta tuo se, että ottelu televisioidaan. Nyt jos koskaan on loistava hetki näyttää että myös TuTo osaa voittaa.

TuTon vastustajaksi maanantai- illan mittelöön saapuu hieman vajaan kahden tunnin ajomatkan takaa Lempäälän Kisa; joukkue jota vastaan TuTo on viimeisen kolmen kauden aikana tahkonnut pitkän kaavan mukaan. Runkosarjamatsien päälle on pelattu harkkaotteluita ja lisäksi viime keväänä puolivälierien puitteissa neljä ottelua. Vaikka LeKi Mestis- ympyröissä onkin vielä noviisi, on se uutteralla työnteolla ja luontevalla yhteistyöllä alueen suurseurojen Tampereen Ilveksen ja Tampereen Tapparan kanssa noussut jo Mestiksen suurseurojen joukkoon. LeKi on myös loistava osoitus siitä, että ulkoiset puitteet eivät aina ratkaise menestystä. Esimerkiksi LeKin kotihalli Masku- areena ei edusta jäähallien kirjossa eliittiä mutta leppeä pirkanmaalainen meininki ja seisomakatsomo tuovat halliin ääntä ja tekevät paikasta kenelle tahansa vaikean paikan voittaa. Ennen maanantai- illan ottelua LeKi on sarjataulukossa kakkosena tasapisteissä KooKoon kanssa, joskin lempääläläisillä on otteluita kaksi enemmän pelattuna.

TuTon ja LeKin väliset matsit kolmelta viime kaudelta ovat päättyneet aika lailla fifty-sixty- periaatteella jos käytetään Matti Nykäsen matemaattista ilmaisua apuna. LeKi on varsinkin kotonaan vaikea voittaa mutta ehkä juuri TuTo puolestaan on tuon haasteen pystynyt ylittämään ehkä keskimääräistä enemmän. Vastaavasti LeKi on pystynyt napsimaan TuTolta ihan mukiinmenevästi pisteitä Kupittaalla, josta vastustajan on perinteisesti ollut hankala pisteitä mukaan ottaa.

Maanantai- illan ottelu on erityisen merkitsevä TuTolle, kuten itse asiassa jo aika monet edellisetkin. Otteluita TuTolla on takanaan 10 ja pisteitä niistä vain neljä. Keskiarvoksi laskettuna joukkue on saalistanut vain 0,4 pistettä per ottelu kuin maksimi on kolme. Se, että TuTon sijoitus on tällä hetkellä viimeinen, ei ole enää sattuman kauppaa. Tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että pelaamisen kaikki osa- alueet ontuvat, niin puolustus, maalinteko kuin maalivahtipelikin. Esimerkiksi isoihin saappaisiin hankittu veskari Ari Reunanen  ei ole läheskään päässyt tasolleen. Mielenkiintoseksi TuTon menestymättömyyden tekee myös se, että harjoituspelithän joukkueelta sujuivat loistavasti; kuusi ottelua, joista viisi voitettiin ja yksi hävittiin. Molemmat maalivahdit, niin Ari Reunanen kuin Kim Törnström  pelasivat loistopelejä ja tekivät paraatitorjuntoja mutta nyt kun pisteet ovat jaossa, tuntuu että koko turkulaisjoukkue seisoo.

Ehkä turkulaisten kannalta suurin probleemi on kuitenkin se, että joukkueen nimihyökkääjät Lasse Lintula, Aki Keinänen, Tommi Laine sekä Janne Jokila  ovat kuin varjo entisestään. Kukin yrittää yksin sarallaan mutta joukkuepeli ei ole kummoistakaan. Oikeastaan hyökkäyspäässä saa puhtaat paperit vain nuori Arttu Niskakangas, jonkalaisia joukkueella pitäisi olla kaksitoista. LeKin vahvuus sen sijaan on joukkueen tasaisuus ja kurinalaisuus. Pistepörssin TOP 25:ssa lekiläisistä komeilevat Juuso Antonen, Lassi Mattila sekä Johannes Alanen. Viime kaudella joukkueen isähahmoina toimineiden Matti Kaipiaisen sekä Jaakko Gladin  saappaisiin on löytynyt vastuunkantajat. Myöskään valmentajavaihdos ei näytä sekoittaneen mainittavammin LeKin kuvioita. Aivan runkosarjan alla päävalmentajaksi palkattu Vesa Kokkonen näyttää saaneen rytmiryhmänsä heti ruotuun joskin merkittävää työtä kahden viime kauden aikana ja Tapparan päävalmentajaksi siirtyneen Sami Hirvosen työtä ei voida aliarvioida.

Maanantaina 11.10.2010 TuTo kohtaa siis TV- ottelussa kotonaan Kupittaalla kello 18.30 alkavassa ottelussa sarjakakkosen LeKin. Siitä huolimatta että joukkueiden piste- ero näinkin varhaisessa vaiheessa kautta on jo kolmetoista pistettä, on muistettava että jokainen ottelu on pelattu vasta kun päätössummeri soi tai tuomarin pilli jatkoajalla tai voittomaalikisassa on laulanut. TuTo tarvitsee tarkkuutta, liikettä ja myös sitä kuuluisaa neiti fortunaakin jotta verkko lempääläläisveskarin takana laulaa. Kun kello maanantai- iltana lähestyy kahtakymmentäyhtä tiedämme oliko illan ottelu TuTolle maanantai- illan huumaa vai maanantai- illan tuskaa.

Mestiksen (Juha Heikkilä) tiedotteesta / UrheiluTurku


Takaisin edelliselle sivulle


Turun Toverit - logo

TuTo - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010-2011

Ottelut kaudella 2010-2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Simon Suoranta TUTOon loppukaudeksi

Simon Suoranta TUTOon loppukaudeksi

Kokenut hyökkääjä Simon Suoranta liittyy TUTOn harjoitusvahvuuteen välittömästi, mutta pelaamassa hänet nähdään todennäköisesti vasta ensi viikolla.

Lue lisää
Mikael Hakkarainen siirtyy TPS:n riveihin

Mikael Hakkarainen siirtyy TPS:n riveihin

Turun Palloseura on solminut vuoden mittaisen pelaajasopimuksen Mikael Hakkaraisen kanssa. Keskushyökkääjän tontilla viihtyvä 23-vuotias Hakkarainen liittyi TPS:n harjoitusvahvuuteen tänään perjantaiaamuna.

Lue lisää
Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon

Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon

Turun Palloseuran kapteenin Lauri Korpikosken lonkka tähystettiin maanantaina Turussa. Operaation myötä Korpikosken pelit tältä kaudelta on pelattu, joskin leikkaus sujui hyvin.

Lue lisää
TPS:n maalivahtiosasto vahvistuu Kari Piiroisella

TPS:n maalivahtiosasto vahvistuu Kari Piiroisella

Turun Palloseura on tehnyt lainasopimuksen maalivahti Kari Piiroisen kanssa. 19-vuotias siirtyy TPS-paitaan Tampereen Tapparan sopimuspelaajana, joskin kuluvalla kaudella hän on pelannut Mestistä TUTOn paidassa.

Lue lisää
Maalivahti Rasmus Tirrosen sopimus on purettu

Maalivahti Rasmus Tirrosen sopimus on purettu

Turun Palloseura ja maalivahti Rasmus Tirronen ovat purkaneet pelaajasopimuksen yhteisymmärryksessä.

Lue lisää
Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

NHL-seura Buffalo Sabresin sopimuspelaaja, maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa edelleen Turun Palloseuran riveissä.

Lue lisää